Rolla Norman

Acteur

Rolla Norman is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

La Mort du Cygne

1937 | Familiefilm

Frankrijk 1937. Familiefilm van Jean Benoît-Levy en Marie Epstein. Met o.a. Yvette Chauviré, Mia Slavenska, Janine Charrat, France Ellys en Mady Berry.

Illusie en desillusie van een aankomend danseresje (Janine Charrat). Veel emoties en gevoelens van geluk in de coulissen van de Opéra, waarbij de jonge kijkers van destijds konden wegdromen. Scenario van Paul Morand, camerawerk van Léonce Burel en de choreographie is van Serge Lifar.

Les deux gosses

1936 | Drama

Frankrijk 1936. Drama van Fernand Rivers. Met o.a. Maurice Escande, Dorville, Germaine Rouer, Marguerite Pierry en Annie Ducaux.

Verfilming van de huilerige roman van Pierre Decourcelle. Een kind raakt zoek en wordt weer gevonden. Zó gedateerd dat de film vandaag de dag van weinig artistieke waarde is.

Le chien jaune

1932 | Misdaad

Frankrijk 1932. Misdaad van Jean Tarride. Met o.a. Abel Tarride, Rosine Déréran, Rolla Norman, Robert Le Vigan en Paul Clerget.

De eerste 'Maigret' op film, waarin de rol wordt gespeeld door de beroemde vader van deze vergeten regisseur. Niet zo'n sterke figuur, helaas, als de beroemde commissaris die Simenon schiep. Het belang van de film schuilt trouwens in het realistische decor - Concarneau in hartje winter - een verbazingwekkende, volgens de cineast, geïmproviseerde scène op de vismarkt, en de kleurrijke bijfiguren waaronder vooral Le Vigan. Een bezienswaardigheid.

Big House

1930 | Drama

Verenigde Staten/Frankrijk 1930. Drama van Paul Fejos en George Hill. Met o.a. Mona Goya, Charles Boyer, André Berley, André Burgère en Rolla Norman.

Franse versie van de Amerikaanse film van George Hill, getiteld THE BIG HOUSE met o.a. Leila Hyams, Chester Morris, Wallace Beery en Lewis Stone. Drie gevangenen zitten in een strafinrichting in een benauwde cel. Ze willen uitbreken en beramen daartoe een opstand. Een van hen weet te ontsnappen, maar wordt weer in de kraag gevat. Als hij zich tijdens de opstand netjes gedraagt, wordt hij beloond met zijn invrijheidstelling. Melodramatische in de V.S. gedraaide gevangenisfilm die hooguit interessant is vanwege de spelers en het feit dat men per taalgebied speciale versies vervaardigde. Het scenario is van Frances Marion en het camerawerk is van Harold Wenstrom. De Duitse versie - ook door Fejos gemaakt - heet MENSCHEN HINTER GITTERN en werd in 1931 gedraaid met in de hoofdrollen Heinrich George, Gustav Diessl, Egon von Jordan en Anton Pointner. Ward Wing maakte de Spaanstalige versie in EL PRESIDIO in 1930 met Juan De Landa en José Crespo. Frejos raakte verbitterd en teleurgesteld over de grote studio's en verruilde na deze film Amerika voor Frankrijk om er na vele omzwervingen weer in 1941 terug te keren en directeur te worden van een Anthropologisch instituut.

Le Chant de l'amour triomphant

1923 | Experimenteel

Frankrijk 1923. Experimenteel van Viatcheslav Tourjansky. Met o.a. Jean Angelo, Rolla Norman, Nicolas Koline, Jean d' Yd en Nathalie Kovanko.

De inhoud van deze relikwie valt niet in het kort samen te vatten. Het gaat niet om een legende, noch om een geschiedenis of een drama, maar om een persoonlijke interpretatie van het gedicht van Iwan Toergenjew, of om een visie daarop. De film is in elkaar gezet als een sonate, met prachtige beelden (camerawerk van Joseph-Louis Mundwiller), maar de regisseur heeft het allemaal wel erg mooi willen maken, want de personages blijven schimmig. Ondanks de overdrijving bezit deze unieke film een zekere, ouderwetse charme. Volgens sommigen stamt de film uit 1921. De aangegeven lengte is die van een kopie bekeken in de Cinémathèque française.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rolla Norman op televisie komt.

Reageer