Gerald O'Loughlin

Acteur

Gerald O'Loughlin is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Desperate Characters

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Frank D. Gilroy. Met o.a. Shirley MacLaine, Kenneth Mars, Gerald O'Loughlin, Sada Thompson en Jack Somack.

Het verhaal over de soms onoverkomelijke hindernissen in het dagelijkse leven van het kindeloze echtpaar Sophie (MacLaine) en Otto Brentwood (Mars) in New York City. Otto is jurist in de maatschap, die met zijn beste vriend heeft opgericht. Die wil echter de praktijk opheffen, waardoor Otto in de knel komt. Juist op het moment dat zij het niet kunnen gebruiken, krijgt Sophie problemen met haar gezondheid. De film heeft iets theatraals, vooral door de wat gezwollen dialogen, maar het voordeel van het goede spel van de twee hoofdrollen. Misschien wel tot nu toe MacLaine's beste rol en ze kreeg er terecht een Gouden Beer voor in Berlijn. Het scenario is van regisseur Gilroy, die op hetzelfde festival werd gelauwerd met de prijs voor het Beste Scenario, dat is gebaseerd op de roman van Paula Fox. Het camerawerk is van Urs Furrer. Eastmancolor, Mono.

Riot

1969 | Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Jim Brown, Gene Hackman, Ben Carruthers, Mike Kellin en Gerald O'Loughlin.

Drie gedetineerden ontketenen een gevangenisopstand. Vervolgens proberen ze op slinkse wijze gebruik te maken van de situatie. Clichématig en uiterst gewelddadig. Hackman in een goede rol van uitgekookte opruier. Opgenomen in het Arizona State Prison en naar een boek van de voormalige bajesklant Frank Elli.

Cop Hater

1958 | Misdaad

Verenigde Staten 1958. Misdaad van William Berke. Met o.a. Robert Loggia, Gerald O'Loughlin, Ellen Parker, Shirley Ballard en Russell Hardle.

De spanning rond de detective uit de verhalen van Ed McBain is ver te zoeken. Ook de zwakke regie brengt weinig terecht van wat een serie enerverende gebeurtenissen op een politiebureau had kunnen zijn.

Lovers and Lollipops

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Morris Engel en Ruth Orkin. Met o.a. Lori March, Gerald O'Loughlin, Cathy Dunn en William Ward.

Een plezante kleine film over de romance tussen een weduwe en een gestudeerde man, wreed verstoord door de jaloezie van de dochter die niet kan hebben dat ze gelukkig zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gerald O'Loughlin op televisie komt.

Reageer