Teresa Marczewska

Acteur

Teresa Marczewska is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Aprikosen im Korb

1992 |

Duitsland/Polen 1992. Takis Touliatos. Met o.a. Franciszek Pieczka, Bronislaw Wroclawski, Teresa Marczewska, Henryk Bista en Eugeniusz Priwieziencew.

Touiliatos' film vertelt over het lot van Griekse communisten, die na de burgeroorlog van 1949 het land verlieten om in Oosteuropa hun toevlucht te zoeken en een nieuw bestaan op te bouwen. Wroclawski speelt Argyris, die als kind naar Polen kwam en mijnwerker werd. Met zijn politieke idealen hoog in het vaandel kreeg hij de orde van Lenin. Voor geëngageerde kijkers.

Ucieczka z Kina Wolnosc

1990 |

Polen 1990. Wojiech Marczewski. Met o.a. Janusz Gajos, Zbigniew Zamachowski, Teresa Marczewska, Henryk Bista en Piotr Fronczewski.

Een aardig rake satire over de kleurloosheid en de slaafse geest die heerst als gevolg van het landurige communistische bewind in de vorm van een film over de de film: de spelers weigeren nog langer de idiote scenario's te vertolken. Door het gerucht over deze rebellie ontstaan er lange rijen voor de bioscoop, maar de film kan niet vertoond worden, omdat hij niet af is.

Dreszcze

1981 | Drama

Polen 1981. Drama van Wojciech Marczewski. Met o.a. Teresa Sawicka, Władysław Kowalski, Teresa Marczewska, Jerzy Bi[KA1]nczycki en Marek Kondrat.

Deze op het Berlijns filmfestival viervoudig bekroonde film geeft een kritische analyse van de stalinistische naoorlogse jaren. Centraal staat de zoon van een man die door de geheime dienst gearresteerd wordt. De verlegen jongen wordt naar een jeugdkamp gestuurd, waar hij onder invloed van het stalinistische regime aldaar verandert in een fanatieke politieke activist. Voor zijn vader, die uit gevangenschap terugkeert, voelt hij geen medelijden meer, integendeel ... Schitterende film met satirische trekjes. Het scenario is van regisseur Marczewski. Het camerawerk is van Jerzy Zielinski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Teresa Marczewska op televisie komt.

Reageer