Pasquale Misuraca

Regisseur

Pasquale Misuraca is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le ceneri di Pasolini

1993 | Documentaire, Biografie

Italië 1993. Documentaire van Pasquale Misuraca.

Herinneringen aan de mens, kunstenaar (dichter, schrijver en filmer) en in het bijzonder het priv[KA1]eleven van Pier Paolo Pasolini, samengesteld uit grotendeels tv-materiaal. Pasoloni genoot aanvankelijk bekendheid als linkse, homoseksuele dichter voor hij beroemd werd als regisseur van symbolische en surrealistische films die vaak de vingers op zere plekken in de (Italiaanse) maatschappij legden. Pasolini spreekt over zijn relatie met zijn nationalistische vader, zijn moeder die het onderwerp van zijn eerste gedichten was, en de pijnlijke ervaring van de dood van zijn broer, die met de partisanen tegen de nazi's en de fascisten vocht. Pasolini werd vermoord in 1975 onder duistere omstandigheden in de kustplaats Ostia, niet ver van Rome. Interessante biografische film die de bewonderaars van Pasolini plezier zal doen, vooral de gedeelten over hem, de dialogen met hem en fragmenten uit zijn omstreden films. De montage is van Alessandro Cottani en Fabio Bonotti.

Angelus Novus

1987 | Biografie

Italië 1987. Biografie van Pasquale Misuraca. Met o.a. Domenico Pesce, Tomaso Ricordy, Stefano Valoppi, Eliana Cifa en Ignazio Fanu.

Een kritische reconstructie van de laatste creatieve periode van Pier Paolo Pasolini. De film is opgebouwd rond zeven belangrijke gebeurtenissen: de verhuizing naar het platteland, de rechtszaak, de wandeling, de zwemmers, het monteren van de film, het interview en het tragisch einde. De titel van de film is afkomstig van een schilderij van Paul Klee. De acteerprestaties en de regie zijn onevenwichtig. Pasolini zou het zelf waarschijnlijk beter hebben gedaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pasquale Misuraca op televisie komt.

Reageer