Hiroyuki Kato: productie.
Er zijn 4 films gevonden.

Gamera 3: Iris kakusei

1999 | Sciencefiction, Horror

Japan 1999. Sciencefiction van Shusuke Kaneko. Met o.a. Shinobu Nakayama, Ai Maeda, Ayako Fujitani en Senri Yamasaki.

Mind Game

1997 | Thriller

Japan 1997. Thriller van Hiromasa Taguchi. Met o.a. Takashi Kashiwabara, Seiichi Tanabe en Honami Suzuki.

Jun Tadokoro (Kashiwabara) werd opgenomen in een universitair ziekenhuis omdat hij aan MPS (meervoudige persoonlijkheden syndroom) lijdt. Psychotherapeut Kazuki Katayama (Tanabe) gebruikt al zijn kennis en ervaring om van Jun terug een enkelvoudige mens te maken, maar een van zijn persoonlijkheden weigert te reageren op welke behandeling dan ook. Deze persoonlijkheid ontdekt het trauma waaronder Kazuki gebukt gaat en buit deze wetenschap uit. Jun koestert een geheime liefde voor researcher Kaori Misuzu (Suzuki), die de vriendin is van Kazuki. Ook Jun's duistere persoonlijkheid voelt wel wat voor het meisje. Een intrigerend duel tussen persoonlijkheden. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar op het scherm is alles erg duidelijk. Taguchi weet de toeschouwer bij de hand te nemen, te verwarren en hem dan weer behouden achter te laten. Aan de geslaagde acteursleiding is te merken dat Taguchi zelf acteur was alvorens te debuteren als regisseur/scenarist met deze film. Hij schreef het scenario samen met Tomoyasu Ohkubo. Achter de camera nam Nobuyasu Kita plaats. Dolby Stereo.

Cure

1997 | Thriller, Horror, Misdaad

Japan 1997. Thriller van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Kôji Yakusho, Masato Hagiwara, Tsuyoshi Ujiki en Anna Nakagawa.

Originele variant op de serial-killer-film. Hoofdpersoon is politierechercheur Takabe (Koji Yakusho), die wordt geconfronteerd met een reeks wrede en bizarre moorden: bij de slachtoffers is een groot X-vormig kruis in het lichaam gekerfd. Vreemd genoeg worden de daders elke keer in de nabijheid van het lijk gevonden. Het zijn steeds verschillende daders, vaak verwanten van de slachtoffers, die zich niets meer van hun gruweldaad kunnen herinneren. Samen met psychiater Sakuma zoekt Takabe wanhopig naar motieven. Cure is familie van de meest zwarte serie-moordenaarfilms als The Silence of the Lambs van Jonathan Demme en vooral het in- en induistere Se7en van David Fincher. Kiyoshi Kurosawa plaatst zijn belangstelling voor het verschijnsel van de seriemoordenaar in de context van het naderende millennium en het verdwijnen van wereldomspannende ideologieën. (GjZ)

Shall We Dansu?

1996 | Komedie

Japan 1996. Komedie van Masayuki Suo. Met o.a. Koji Yakusyo, Tamiyo Kusakari, Eriko Watanabe, Yu Tokui en Hiromasa Taguchi.

Shall We Dance?' is een bekend Broadway-liedje van de musical The King and I, waarin de botsende westerse en oosterse cultuur elkaar vinden in Dans. In Suo's film wordt de Japanner Shohei, een doorsnee loonslaaf, (Koji Yakusho) geprikkeld door de westerse dans. En door de statige lerares (Tamiyo Kusakari, een echte ballerina). Maar dansen wordt algemeen beschouwd als onfrisse frivoliteit, en wat zal Shohei's echtgenote denken? Shall We Dance? is een oproep aan Japanners en alle andere mensen, tot levensvreugde en warmte. De boodschap kwam flink aan: de film scoorde internationaal uitstekend en was in eigen land de succesvolste van het jaar.