Rufus Collins

Acteur

Rufus Collins is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Hunger

1983 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1983. Horror van Tony Scott. Met o.a. Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon, Cliff De Young en Beth Ehlers.

De line-up aan acteurs in The Hunger doet hopen op een ambitieuze, artistieke film, maar het resultaat valt toch wat tegen. De openingssequentie, met het verrassende koppel Bowie en Deneuve gekleed in zwart, op de tonen van 'Bela Lugosi's Dead' van Bauhaus, is wel verpletterend. Daarna volgt langdradige gotiek over vampier John (Bowie) die niet onsterfelijk blijkt, en zijn even bloeddorstige partner Miriam (Deneuve) die haar (lesbische) lusten botviert op wetenschapper Sarah (Sarandon). De vorm is, zoals bij veel films van regisseur Scott, dik in orde, maar de inhoud is daaraan opgeofferd.

Summer of Secrets

1976 | Thriller, Drama

Australië 1976. Thriller van Jim Sharman. Met o.a. Arthur Dignam, Rufus Collins, Nell Campbell, Andrew Sharp en Kate Fitzpatrick.

Een jong stelletje komt op een afgelegen eiland in contact met een oudere geleerde, die voortdurend bezig is met de reconstructie van zijn verleden, waarin zijn te vroeg overleden vrouw de hoofdrol speelt. Tenslotte slaagt hij erin haar geconserveerde lichaam weer tot leven te brengen, maar zijn assistent gaat er vervolgens met haar vandoor. Een curieuze film van de regisseur van THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW waarin alle in dit kader denkbare horrorclichés zorgvuldig worden vermeden.

The Brig

1964 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1964. Drama van Jonas Mekas en Adolfas Mekas. Met o.a. Warren Finnerty, Jim Anderson, Henry Howard, Tom Lillard en James Tiroff.

Japan 1957. Een strafkamp voor Amerikaanse mariniers. De bewakers zijn hier heer en meester en schrikken voor niets terug. De gevangenen moeten elke vernedering gedwee ondergaan. Ze leven met een groep in een enge ruimte met op de grond een aantal witte strepen. Deze mogen ze niet overschrijden voordat ze (al roepend) om toestemming vragen. Een huiveringwekkende onafhankelijke productie die van de klassieker THE HILL (1965) van Sidney Lumet een gezellige picknick maakt. Ruim een uur lang ondergaat de kijker zo`n beetje de ergste nachtmerrie die je maar kan bedenken. Een Danteske hel waar de demonen (bewakers) de verdoemden (gevangenen) van het laatste beetje menswaardigheid beroven. Beide regissers, de gebroeders Mekas, werkten in cinéma vérité stijl, zonder hoofdpersonages en de afwezigheid van muziek maakt het aftakelingsproces nog indrukwekkender. De acteurs zijn afkomstig van het Living Theater in New York. Het scenario is van Kenneth H. Brown die zijn toneelstuk bewerkte. Het camerawerk is van Jonas Mekas, die wonderen van beweeglijkheid en compositie verricht. Een bijna onverdraaglijk filmdocument. Mono.

Kiss

1963 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1963. Drama van Andy Warhol. Met o.a. Naomi Levine, Ed Sanders, Rufus Collins en Gerard Malanga.

Een compilatie van een aantal kussende koppels, gefilmd met stilstaande camera, zonder geluid of muziek. Een hele reeks Warhol-adepten, kunstenaars en critici waren bereid om zich al kussend door Warhol te laten filmen. Alle soorten koppels werden gevormd, man-vrouw, man-man, vrouw-vrouw. Oorspronkelijk werd de film in afleveringen vertoond. Telkens een bobijn met een kussend koppel, maar nadien monteerde Warhol ze allen samen tot een film van minder dan een uur. Uitsluitend voor de liefhebbers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rufus Collins op televisie komt.

Reageer