Vangelis Kazan

Acteur

Vangelis Kazan is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Gamos Sto Perithorio

1989 |

Griekenland 1989. Vassilis Kessissoglou. Met o.a. Aleka Paizi, Stavros Xenides, Vangelis Kazan en Stavros Xenidis.

Een kwieke tachtig-jarige heer ontmoet in zijn geboortedorp zijn geliefde van weleer met wie hij ooit verloofd was. Als hij met haar wil trouwen is de opposite van de familie en kinderen nog even sterk als toen en het belegen stel tortelduiven besluit de aanverwanten te ontvluchten en hun zin door te zetten. Een hilarische uit het leven gegrepen film, die het conservatisme op het Griekse platteland te kijk zet.

I Kangeloporta

1979 | Komedie

Griekenland 1979. Komedie van Dimitris Makris. Met o.a. Fedom Georgitsis, Vangelis Kazan en Eva Kotamanidou.

Een tragi-komedie over een arme, onontwikkelde jongeman zonder scrupules, die de top probeert te bereiken in een corrupte samenleving. De film is gebaseerd op de roman van Andreas Franghias en gaat over een levendig volk, dat nog niet volledig is hersteld van de dictatuur van de junta. USA-titel: THE DOOR WITH BARS.

Hrysomallousa

1979 | Drama

Griekenland 1979. Drama van Tonis Lykouresis. Met o.a. Antonis Katsaris, Vangelis Kazan en Vera Krouska.

Het ontbreekt de eerste film van deze regisseur aan fantasie. Het verhaal gaat over het hedendaagse leven op Zanthe, een Ionisch eiland, dat eens beroemd was vanwege zijn verfijnde samenleving, maar nu het slachtoffer is van verlatenheid en decadentie. USA-titel: THE GIRL WITH THE GOLDEN HAIR.

Klisto parathiro

1977 | Drama

Griekenland 1977. Drama van Ermis Vellopoulos. Met o.a. Vangelis Kazan, Gogo Anztoletaki, Dinos Avgoustidis, Nina Papazafiropoulou en Giorgos Dimou.

We zien een ongelukkig doorsnee-huwelijk dat om opportunistische redenen gesloten werd, en de tragische gevolgen ervan. Het speelt in een provinciale samenleving die gebukt gaat onder angsten, vooroordelen en een lange voorgeschiedenis van politieke verdrukking. USA-titel: CLOSED WINDOW.

I Kynighi

1977 | Drama, Historische film

Griekenland 1977. Drama van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Mary Hronopoulou, Eva Kotamanidou, Aliki Georgeouli, Betty Valasi en Vangelis Kazan.

De film gaat verder waar THE TRAVELLING PLAYERS ophield. De regisseur blijft de Griekse geschiedenis tot aan het heden volgen. In Griekenland was de film een flop, maar in Frankrijk en andere Europese landen had hij succes. De film gaat over een groep jagers die op een lijk uit de burgeroorlog stuiten. Ze nemen het lijk uit de vrieskou mee naar hun jachthut waar ze een onderzoek beginnen. De film maakt gebruik van flashbacks. Engelse titel: THE HUNTERS.

To Kelli Miden

1975 |

Griekenland 1975. Yannis Smaragdes. Met o.a. Costas Kazacos, Vangelis Kazan en Sophia Saerle.

Smaragde's eerste hoofdfilm is politieke fictie gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Een communist wordt tijdens het kolonelsregime gearresteerd en gemarteld door een veteraan die, net als de communist, in de Griekse burgeroorlog heeft gevochten, maar dan aan de andere zijde. De vijanden van vroeger spannen samen tegen hun gemeenschappelijke vijand. Engelse titel: THE CELL ZERO.

O Thiassos

1975 | Historische film

Griekenland 1975. Historische film van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Eva Kotamanidou, Aliki Georgoulis, Statos Pachis, Maris Vassiliou en Petros Zarkadis.

De film behandelt een historisch rumoerige periode, van 1939 tot 1952, toen Griekenland te maken had met de dood van een dictator, de Italiaanse WO II-invasie, de burgeroorlog tussen links en rechts, de hulp van de Engelsen en tenslotte van de Amerikanen. Deze dynamische film was de eerste Griekse die internationaal erkenning kreeg. Gemaakt in de jaren zeventig. Engelse titel: THE TRAVELLING PLAYERS.

Ta Chromata Tis Iridos

1974 | Drama

Griekenland 1974. Drama van Nikos Panayotopoulos. Met o.a. Nikitas Tsakiroglou, Vangelis Kazan, George Dialegmenos, Helena Kirana en Takis Voulalas.

Een van de meest artistieke Griekse films, die het midden houdt tussen kunst en amusement. De film handelt over de plotse verschijning van een mysterieuze vreemdeling die de produktie van een commercial onderbreekt. Vervolgens verdwijnt de man in zee. Een musicus van de filmcrew gaat naar hem op zoek en verdwijnt tenslotte net als de ander op geheimzinnige wijze in de zee. Engelse titel: THE COLORS OF IRIS.

Levete Thesis

1973 | Drama

Griekenland 1973. Drama van Thodoros Maranghos. Met o.a. Vangelis Kazan, Christos Tolios, Costas Tsakonas, Vassalis Tsipidis en Fani Toliou.

Dit ongewone debuut van Maranghos handelt over een simpel man die ervan droomt een beroemd sportman te worden. De nadruk ligt op de menselijke waardigheid van de diverse spelers en op de langzame psychologische ontaarding van de held. Een excellente Griekse produktie. Engelse titel: GET ON YOUR MARK.

Meres tou 36

1972 |

Griekenland 1972. Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Thanos Grammenos, Christos Kalavrouzos, Toula Stathopoulou, Petros Hoidas en C. Himaras.

Een sterk politiek drama dat de smerige gevolgen van intrige, verraad en geweld toont. Engelse titel: DAYS OF '36.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vangelis Kazan op televisie komt.

Reageer