Joe Dambulugala

Acteur

Joe Dambulugala is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le prix d'une femme

1993 | Drama

Zwitserland/Canada/Frankrijk 1993. Drama van Gérard Krawczyk. Met o.a. Philippine Leroy-Beaulieu, Suchitra Pillai-Malik, Franck Lapersonne, Serge Dupire en David John Pope.

In Indië voor de opnamen van een publiciteitsfilm, wordt regisseusse Leroy-Beaulieu onverwachts geconfronteerd met de plaatselijke zeden en gewoonten. Alles begint met de vreemde ontmoeting met Pillai-Malik die smeekt om een rol in haar film. Voor haar is het een kwestie van leven of dood. De geëmancipeerde Française gelooft het verhaal van het meisje niet. Dat kan volgens haar niet meer aan het eind van de 20e eeuw. Een cultuurschok die de toeschouwer versteld doet staan. Het gegeven is sterker dan de uitwerking, die eerder traditioneel alle exotische clichés volgt. Krawczyk schreef het scenario samen met Odile Barsky, Chantal Pelletier, Jean- Pierre Sinapi en Daniel Tonachella. Opgenomen op Sri Lanka door Gérard de Battista.

Arunata Pera

1983 | Drama

Sri Lanka 1983. Drama van Amarnath Jayatilaka. Met o.a. Wijeratna Warakagoda, Chandi Rasika, D.M. Denawaka Hamine en Joe Dambulugala.

Een aangrijpend en, gezien het feit dat er in Sri Lanka zelfs geen filmlaboratoria bestaan, technisch verrassend sociaal drama over de ontberingen van een arm gezin. Het wordt in het vroegere Ceylon uitgebuit door een rijke landbezitter. Het thema is niet bepaald origineel, maar de sobere, doorleefde vertolkingen en integere uitstraling van het geheel doen regelmatig denken aan de films van Satyajit Ray. Ook bekend als: BEFORE DAWN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joe Dambulugala op televisie komt.

Reageer