Jiří Sovák

Acteur

Jiří Sovák is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jack se budi princezny

1977 | Fantasy, Familiefilm

Servië en Montenegro 1977. Fantasy van Václav Vorlícek. Met o.a. Jiří Sovák, Milena Dvorská, Vladimír Menšik, Frantisek Filipovsky en Marie Horáková.

Redelijk vrije bewerking van het beroemde sprookje [KL]De schone slaapster[KLE], ook bekend als [KL]Doornroosje[KLE] over een koningsdochter, waarover een boze fee de vloek uitspreekt, dat zij zich op haar zeventiende verjaardag verwonden zal aan een scherp voorwerp, waardoor het hele rijk in een diepe slaap zal vallen. Aldus geschiedt ondanks de list van haar ouders, maar dankzij de liefde van een prins wordt zij (en het rijk) wakker gekust; ze gaan trouwen en leefden daarna nog lang en gelukkig. Dit onschuldige werkje is al geschikt voor wie gaat leren lezen en schrijven. Het scenario is van Bohumila Zelenková en František Uldrich stond achter de camera.

A[KA5]t žiji duchové

1977 | Familiefilm, Fantasy, Horror

Servië en Montenegro 1977. Familiefilm van Oldřich Lipský. Met o.a. Jiří Sovák, Dana Vávrová, Jiří Procházka, David Vlček en Tomas Holy.

Lekkere ouderwetse film over kinderen, die samen met een vriendelijk stel spoken de ruïne van een oude burcht tegen indringers beschermen waardoor zij hun speelplek - zelfs in weerwil van het schoolhoofd - kunnen behouden. Onder de spoken bevindt zich ook een prinsesje dat ze en passant bevrijden. Scenario van regisseur Lipský en Zdeněk Svěrák naar een idee van Jiří Melisek. Camerawerk van Jan Němeček en Vladimir Novotny; deze laatste hanteerde de trick-camera.

At'zije cirkus!

1975 | Familiefilm, Animatie

Servië en Montenegro/SU 1975. Familiefilm van Oldřich Lipský. Met o.a. Jevjeni Leonov, Jiří Sovák, Iva Janžurova, Alexandr Lenkov en Marie Drahokupilova.

De dochter van de circusdirecteur is verliefd op een kellner, die debuteert als jongleur. De secretaris van de directeur heeft echter een oogje op het kittige meisje en als hij wordt afgewezen, saboteert hij uit jaloezie het optreden van de aspirant-jongleur door de borden aan elkaar te lijmen. Er gebeurt verder een hele reeks van clowneske dingen: de directeur komt in de koelmachine terecht die het water moet bevriezen voor de kunstschaats(t)ers, maar die vallen in het zwembad; een professor wil een olifant laten zingen en een goochelaar probeert mensen in de lucht op te laten gaan. In feite is deze film niet meer dan een aaneenschakeling van zaken die voor- en achter de coulissen van een cirkus gebeuren. Tot op zekere hoogte onschuldig en ouderwets vermaak voor jong en oud. Het scenario voor dit kunststukje is van Milos Macurek, Jakov Kostshukovski, Oldrich Lipski en Moris Slobodski. Achter de camera stond Jaroslav Kucera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jiří Sovák op televisie komt.

Reageer