Christine Edzard

Regisseur

Christine Edzard is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Fool

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Christine Edzard. Met o.a. Derek Jacobi, Cyril Cusack, Ruth Mitchell, Paul Brooke en Corin Redgrave.

Drie jaar na LITTLE DORRIT zet Edzard opnieuw Jacobi aan het werk als een obscure, Victoriaanse klerk, maar dit keer niet geïnspireerd op Dickens. Realistische weergave van straatfiguren uit de 19e eeuw maar het komt allemaal nogal leeg over en de film wordt overeind gehouden door Jacobi's schitterende vertolking.

Little Dorrit

1988 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1988. Drama van Christine Edzard. Met o.a. Derek Jacobi, Alec Guinness, Joan Greenwood, Patricia Hayes en Cyril Cusack.

DEEL EEN: NOBODY`S FAULT. Een ambitieuze bewerking van de satirische roman van Charles Dickens over een eerlijke maar incapabele man (Jacobi) en de jonge naaister Little Dorrit (Pickering) die met haar vader (Guinness) in gevangenschap van de schuldenaar leeft. Een low-budget-film die vermoeiend traag verloopt: kijkers zullen hem bewonderen of verachten. DEEL TWEE: DORRIT`S STORY (183m). In de tweede helft gaat men helaas bijna scene voor scene uit de eerste helft herhalen voordat het verhaal verder gaat. Net als in de eerste helft wordt hierin ook weer goed gespeeld (vooral door Guinness), maar het scenario is ontoereikend.

Little Dorrit - Nobody's fault

1987 |

Verenigd Koninkrijk 1987. Christine Edzard. Met o.a. Alec Guinness, Derek Jacobi en Sarah Pickering.

Arthur Clennam keert na twintig jaar terug uit China en raakt gefascineerd door de naaister van zijn moeder, Little Dorrit. Hij ontdekt dat zij haar hele leven heeft doorgebracht in de sloppen van de schuldenarengevangenis waar haar vader al vijfentwintig jaar zit opgesloten.

Little Dorrit - Little Dorrit's story.

1987 |

Verenigd Koninkrijk 1987. Christine Edzard. Met o.a. Sarah Pickering, Alec Guinness en Derek Jacobi.

Arthur Clennam keert na twintig jaar terug uit China en raakt gefascineerd door de naaister van zijn moeder, Little Dorrit. Hij ontdekt dat zij haar hele leven heeft doorgebracht in de sloppen van de schuldenarengevangenis waar haar vader al vijfentwintig jaar zit opgesloten.

Biddy

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Christine Edzard. Met o.a. Celia Bannerman, Sam Ghazoros, Luke Duckett, Miles Parsey en David Napier.

Salondrama gesitueerd in Victoriaans Engeland. Biddy is verantwoordelijk voor de opvoeding van Tom en Mathilda, de kinderen van haar bazin. Ze gaat helemaal op in die taak en als de kinderen het huis uit zijn trekt ze zich terug in nostalgische mijmeringen. Traag, maar door het intense spel van Bannerman bij momenten aangrijpend en teder.

Stories from a Flying Trunk

1979 | Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1979. Familiefilm van Christine Edzard. Met o.a. Murray Melvin, Ann Fairbank, Tasneen Maqsood, John Tordoff en John Dalby.

Drie sprookjes van Hans Christiaan Andersen, w.o. Het meisje met de zwavelstokken verpakt in een vaardig gemaakte, maar wat traag aandoende film voor de jeugd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christine Edzard op televisie komt.

Reageer