Jinpachi Nezu (1947) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Natsu jikan no otanatachi

1995 | Komedie

Japan 1995. Komedie van Tetsuya Nakashima. Met o.a. Hidaka Yoshimoto, Nagi Noriko, Ittoku Kishibe, Nakamura Kumi en Ishikawa Maki.

Vijf kinderen in de klas van Takashi (Yoshimoto) slagen er niet in om een bepaalde lichamelijke oefening op de evenwichtsbalk te doen. De gymleraar zegt als je hem nu niet leert, dan kun je later in het leven ook niks. Zo wordt het vijftal gedwongen het net zo lang te proberen totdat ze de oefening perfect beheersen. Takashi die het liefst zijn snor zou drukken, dwaalt met zijn gedachten en bedenkt dat zijn ouders ook niet geslaagd zijn, waarom hij dan wel. Zijn vader boekte ooit een eenmalig succes toen hij op school een kleurwedstrijd won - in wezen had zijn jongere zusje de tekening toen met kleurkrijt bekrast en nu zondert zijn vader zich af en toe af in een hotelkamer met een overrijpe tiener! Takashi's zus poseert naakt voor een dubieus tijdschrift en zijn moeder leest teveel stripverhalen en gelooft dat Takashi's grootmoeder afstamt van een monsterachtig slangenmens! Zouden we niet allemaal het liefst willen doen waar we zin in hebben? Het originele scenario voor deze ongebruikelijke maar zeer po√ętische film die tot nadenken stemt is, van regisseur Nakashima. Het camerawerk is van Syoiti Atoh. Voor kijkers die wel eens iets anders willen.

Gonin

1995 | Thriller

Japan 1995. Thriller van Ishii Takashi. Met o.a. Koichi Sato, Jinpachi Nezu, Megumi Yokoyama, Kazuya Kimura en Shingo Tsurumi.

Getekend door de recessie zit een jonge Japanse ex-zakenman diep in de schulden bij de Yakuza. Zijn leven wordt bedreigd. Daar hij toch niets meer te verliezen heeft besluit hij de brandkast van de gangsters te plunderen. Samen met vier andere marginalen, een travestiet, een geblonderde pooier, eex ex- politieman en een ontslagen saleryman, broedt hij een stoutmoedig plan uit. Vijf mensen worden meegesleurd in een spiraal van bloed en sadisme. Deze keiharde thriller wordt gekenmerkt door expliciet geweld en brutale actie, een soort Japanse Tarantino, maar dan zonder diens relativerende humor. De toeschouwer wordt geen ogenblik rust gegund in dit universum van huurmoordenaars en afpersers. Ishii zelf schreef het morbiede scenario dat door Yasushi Sasakibara niets verhullend in beeld gebracht werd.

Ryoma o kitta otoko

1987 | Drama

Japan 1987. Drama van Kosaku Yamashita. Met o.a. Kenichi Hagiwara, Jinpachi Nezu en Miwako Fujitani.

De geschiedenis van een aantal mannen die trouw zijn aan een leider en van de voorstanders van een restauratie. Tot de eerstgenoemden behoort de arrogante commandant Sasaki en de intellectueel Ryoma behoort tot de laatste groep. Deze twee zullen tegenover elkaar komen te staan. Goede fotografie in deze buitensporig lange en enigszins saaie film.

Ran

1985 | Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm, Historische film

Japan/Frankrijk 1985. Oorlogsfilm van Akira Kurosawa. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Akira Terao, Jinpachi Nezu, Daisuke Ryu en Mieko Harada.

In het 16de-eeuwse Japan voelt veldheer Hidetora Ichimonji (Nakadai) zijn einde naderen. Hij roept zijn drie zoons bijeen en vertelt dat hij zijn rijk onder hen wil verdelen. De jongste zoon protesteert, hij heeft weinig vertrouwen in zijn oudere broers. Hij wordt prompt onterfd. Dit op King Lear gebaseerde drama mag als een van Kurosawa's beste werken worden beschouwd. De fraaie voorganger Kagemusha (1980) was volgens de oude meester slechts een vingeroefening voor Ran. De regisseur werkte tien jaar aan de film en voltooide hem op 75-jarige leeftijd. De prachtige kostuums, art direction en het uitstekende spel maken van Ran een overrompelend, melancholiek meesterwerk.

Saraba itoshiki daichi

1981 | Drama

Japan 1981. Drama van Mitsuo Yanagimachi. Met o.a. Jinpachi Nezu, Kumiko Akiyoshi, Jiro Yabuki, Miyako Yamaguchi en Keizo Kanie.

Humeurige, maar ambtieuze vrachtwagenchauffeur Nezu is getrouwd met Yamaguchi. Ze hebben twee jongens en zij is zwanger. Zijn vader is een keuterboertje, die hij financieel ondersteunt. Als Nezu`s beide zonen bij het spelen door een ongeval om het leven komen, grijpt hem dat zeer aan. Het huwelijk loopt stuk, zijn vrouw trekt bij zijn ouders in en hij zoekt rap troost bij Akiyoshi, die ooit met zijn jongere broer Yabuki bevriend was. Akiyoshi schenkt Nezu een dochter. Geleidelijk aan wordt duidelijk dat Yukio afgunstig is op zijn succesvolle(re) jongere broer Yabuki. Terwijl Yabuki steeds hoger op de maatschappelijke ladder stijgt, zinkt Nezu steeds dieper in de put. Zo erg zelfs dat hij aan drugs verslaafd raakt. Allegorische film van Yanagimachi over de deernis die ontstaat bij de ondergang van de natuur en het gezin, waaraan de mens meestal zelf schuldig is. Een interessante en mooi gespeelde film, al meent de westerse kijker dat het allemaal wel wat lang duurt.