Chuck Jones

Regisseur, Acteur

Chuck Jones is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Ducktators

1998 | Documentaire, Animatie, Oorlogsfilm

Nederland 1998. Documentaire van Guus van Waveren. Met o.a. Sody Clampett, Chuck Jones, Robert Clampett, Jr., Eric Smoodin en Elfriede Fischinger.

Vooral na de aanval op Pearl Harbour in 1941 begon de Amerikaanse filmindustrie zich in WO II te interesseren. Dit kwam ook tot uiting in de tekenfilms. Promotiefilms voor het kopen van oorlogsbonds met Mickey Mouse of Donald Duck waren schering en inslag. Maar ook mensen als Tex Avery, Chuck Jones, Max Fleischer en Bob Clampett brachten karikaturen van het Japanse keizerrijk en Adolf Hitler. Een reeks als PRIVATE SNAFU (een creatie van Jones) moest het patriottistische gevoel van de gemiddelde Amerikaan hoog houden. Veel van deze films werden na de oorlog nooit meer vertoond en de toen zo populaire PRIVATE SNAFU is zelfs totaal vergeten. In deze documentaire wordt een gedetailleerd overzicht gegeven van deze oorlogstekenfilms, met dikwijls zeldzame filmfragmenten. Chuck Jones en Bob Clampetts zoon en dochter fungeren als waardevolle gidsen. Samenstelling, research en interviews zijn van Wolter Braamhorst. Voor de montage tekende Peter Cornelisse. Fotografie is van Jack Uhalde en Duane Empey.

Disney: The Fairy Tale Years

1992 | Documentaire, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Documentaire van Brian Skeet. Met o.a. Kristen Malanga, John Canemaker, Charles Solomon, Ollie Johnston en Chuck Jones.

Reeds van kindsbeen af was Walt Disney erg ge[KA3]interesseerd in sprookjes. Als hij dan uiteindelijk filmproducent werd waren sprookjes een belangrijke inspiratiebron. Zo maakte hij reeds in 1923 een eerste (korte) versie van ALICE IN WONDERLAND, door hemzelf getekend. Na verschillende korte films kwam het dan in 1937 tot SNOWWHITE AND THE SEVEN DWARFS, zijn eerste lange speelfilm. Tot op heden worden nog steeds regelmatig sprookjes verfilmd door The Walt Disney Company. Als een hedendaagse Alice leidt de kleine Kristen Malanga ons doorheen de sprookjeswereld van Disney, met fragmenten uit o.a. CINDERELLA, THE SLEEPING BEAUTY, THE LITTLE MERMAID, BEAUTY AND THE BEAST, ALADDIN en toont tevens afgewerkte fragmenten van films die nooit gemaakt werden. Een aantal mensen praat over hun samenwerking met Disney. Het geheel is erg oppervlakkig en komt over als een lange commercial voor de Disney-films. Skeet schreef zelf het scenario en John Beck filmde het nieuwe materiaal. Colin Minchin tekende voor de montage.

Bugs Bunny

1988 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Animatie van Chuck Jones en Tex Avery.

Compilatiefilm met cartoons van het wereldberoemde konijn met de Brooklyn-tongval en waarin zijn gevleugelde vraag 'What's up, doc?' vanzelfsprekend niet ontbreekt.

The Bugs Bunny/Road Runner Movie

1979 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1979. Familiefilm van Chuck Jones en Phil Monroe. Met o.a. Bugs Bunny, Daffy Duck, Road Runner, Wile E. Coyote en Elmer Fudd.

Aan de hand van een serie Warner Brothers-tekenfilms, schetst Bugs Bunny de geschiedenis van de achtervolging door de eeuwen heen. Als gastheer levert hij commentaar en introduceert hij figuren als Daffy Duck en Porky Pig, maar de hoofdmoot wordt gevormd door een speciale compilatie van zo`n twintig minuten met de gekste momenten van Wile E. Coyote en de Road Runner. Het is zeker niet de beste verzamelfilm uit de W.B.-animatiestal, maar het blijft een plezier om het beste van Jones terug te zien en kinderen blijven er zoet bij. Bovendien is Bugs Bunny het leukste (ondeugende) konijn uit de filmgeschiedenis. Ook bekend als THE GREAT AMERICAN CHASE. Bestaat ook in versies van 48m en 78m. Gevolgd door THE LOONEY, LOONEY, LOONEY BUGS BUNNY MOVIE.

Bugs Bunny

1975 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1975. Animatie van Chuck Jones en Tex Avery.

Compilatiefilm waarin het legendarische konijn vrolijke avonturen beleeft met een aantal oude bekenden als Daffy Duck, Yosemite Sam en Elmer Fud. Jammer uiteraard dat Bugs authentieke en beruchte Brooklyn-accent verloren gaat in deze geheel Nederlands gesproken film met de stemmen van Rudi Falkenhagen (als Bugs Bunny), Ted de Braak, Fred Benavente, Huib Rooymans, Paul Cammermans, Sien Diels, Jody Pijper en Alfred Lagarde. Gemaakt met materiaal vanaf 1960 tot 1975.

The Phantom Tollbooth

1970 | Familiefilm, Animatie, Fantasy

Verenigde Staten 1970. Familiefilm van Chuck Jones, Abe Levitow en David Monahan. Met o.a. Butch Patrick, June Foray, Candy Candido, Mel Blanc en Les Tremayne.

Dagdromende jongen (Patrick in levenden lijve) reist naar een tekenfilmwereld van woorden, geluiden, letters en muziek. Behoorlijke bewerking van Norman Juster's boek, maar een beetje stuntelig. Met de stemmen van Hans Conried, Mel Blanc, Candy Candido, Daws Butler, en June Foray.

Sylvester & Tweety

1962 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1962. Animatie van Friz Freleng en Chuck Jones.

Een aantal door Freleng gecreƫerde cartoons met de lispelende kat Sylvester en de kanarie Tweety, die mekaar voortdurend in de haren en veren zitten. Het niet zo helemaal geslaagde antwoord van Warner Brothers op de succes-cartoons TOM & JERRY van MGM. In deze compilatie zijn opgenomen: I TAW A PUTTY TAT, BIRDIE AND THE BEAST, INKI AT THE CIRCUS, A GRUESOME TWOSOME, TWEETIE PIE en LITTLE LION HUNTER. De compilatie op video werd in 1992 uitgebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chuck Jones op televisie komt.

Reageer