Serge Kochyne

Componist

Serge Kochyne is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Les amants du siècle: Bogart & Bacall

1994 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1994. Documentaire van Thomas Briat.

Degelijk gedocumenteerde biografie van Humphrey Bogart en Lauren Bacall, met vooral aandacht voor hun huwelijk. Eerst wordt een beeld gegeven van beide acteurs voordat ze elkaar leerden kennen, waarna hun gezamenlijk leven en hun verdere loopbaan aan bod komen. De reportages van Frédérique Mitterand zijn zoals altijd grondig voorbereid. Ook nu krijgen we stukken film te zien die nog maar zelden werden vertoond, met screen-tests voor nooit gemaakte films, privé-shots van Bogart met Bette Davis en Ingrid Bergman en van Bacall met Marilyn Monroe en Howard Hawks. Bogarts houding tijdens de heksenjacht van McCarthy wordt eveneens aangehaald. Met de dood en beelden van de begrafenis van Bogart wordt deze boeiende terugblik op twee van de populairste minnaars van de 20e eeuw afgesloten. Research voor de filmfragmenten werd gedaan door Brigitte Gruel en Shari Chertok, terwijl Annie Bochent de montage verrichtte. Mitterand schreef de tekst die hij zelf inspreekt.

Les amants du siècle : Federico Fellini/Giulietta Massina

1994 | Biografie, Documentaire

Frankrijk 1994. Biografie van Thomas Briat.

Veertig jaar leefden ze samen, werkten ze samen. De een was steeds vol lof over de ander. De legendarische regisseur Federico Fellini en zijn echtgenote en fetisj-actrice Giulietta Massina, samen verantwoordelijk voor een paar van de mooiste bladzijden uit de filmgeschiedenis. Ze werden gebonden door een absoluut vertrouwen in elkaar. Frédéric Mitterrand was wederom verantwoordelijk voor een schitterende documentaire met bekende filmfragmenten, afgewisseld door praktisch onbekend filmmateriaal, waarvan veel voor het eerst vertoond werdt. Marie Nicole Feret was verantwoordelijk voor het research, aan elkaar gemonteerd door Yves Demoy. Waardevolle hulde aan twee monumenten uit de filmgeschiedenis, die zowel professioneel als privé uitblonken door hun individualisme. Met getuigenissen van o.a. Marcello Mastroianni, Ingrid Bergman, Roberto Rosselini, Monica Vitti, Michelangelo Antonioni en Anita Ekberg.

Les amants du siècle: Sophia Loren & Carlo Ponti

1993 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1993. Documentaire van Manuel Gasquet.

Aan de hand van dikwijls nauwelijks bekend materiaal schetst de Franse presentator Frédéric Mitterrand een intiem, romantisch portret van filmdiva Loren, geboren op 20 september 1934 als Sofia Scicolone, een onwettig kind, dat in Napels opgroeide, en de bijna 23 jaar oudere producent Carlo Ponti. Veel aandacht gaat ook uit naar Sophia's moeder Romilda Villani, een pianiste, die in de jaren 1930 tevergeefs een filmcarrière trachtte op te bouwen. Het succes van haar dochter is voor haar een vorm van revanche. Ponti ontdekte Sophia tijdens een schoonheidswedstrijd in Rome toen ze nog net geen vijftien was. Ze trouwden in 1957. Dit betekende dat ze Italië niet meer binnen mochten, want Carlo Ponti was gescheiden, iets dat in die tijd nog verboden was volgens de Italiaanse wet. Carlo was Sophia's minnaar, haar vader, haar beste vriend en bovendien haar producent, wat leidde tot enkele opmerkelijke films, waarvan er verschillende geregisseerd werden door huisvriend Vittorio De Sica. Het scenario voor deze commerciëel aantrekkelijke documentaire is van regisseur Mitterand. De research is van Marie-Nicole Feret en de montage is van Dominique Brimaud.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serge Kochyne op televisie komt.

Reageer