Alfred Gehri

Regisseur, Scenarist

Alfred Gehri is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Ende des sechsten Stocks

1959 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1959. Komedie van John Olden. Met o.a. Charlotte Kramm, Erich Weiher, Chariklia Baxevanos, Hanns Lothar en Inge Meysel.

Estelle Larrigade (R[KA3]omer) is de nieuwe onderhuurster van Monsieur Hochepot (Weiher), een niet onbemiddelde oude heer, die meent dat hij een groot literair genie is. Wat Estelle betreft is dat zo en laat hem geloven dat ze een huwelijksaanzoek niet zal afwijzen, maar in werkelijkheid gaat er achter haar betoverende uiterlijk een ijskoude, berekenende jongevrouw schuil. Gelukkig hebben de bewoners van de zesde etage het door en zelfs oude bewoners komen een handje helpen om Estelle buitenspel te zetten. Voor jongere kijkers, die het nog niet gezien hebben: Germaine, de vrouw van Max Lescalier, wordt gespeeld door Meysel en die is nog heel lang doorgegaan met haar carrière. Het scenario is van Alfred Gehri. Een door-de-weeks mysterieverhaal met een komische, ronische ondertoon.

Le Satyre de Bois-Gentil

1923 | Komedie

Zwitserland 1923. Komedie van Alfred Gehri. Met o.a. Marion Dorès, Georges Oltramare, José Taravello, Gaston Faravel en Alberjo.

Oplossingen, misverstanden en fouten van de politie rond een harde satire (erg onprettig) in een bos voordat alles anders afloopt dan het moet. Deze satirische komedie is een beetje langzaam, maar aangenaam karikaturaal. Oltramare heeft op een trieste manier van zich doen spreken toen hij fascistisch leider werd en uiteindelijk ter dood veroordeeld werd na de oorlog.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alfred Gehri op televisie komt.

Reageer