Jean-Paul Dupuis

Regisseur, Componist

Jean-Paul Dupuis is regisseur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Lithophonie

1977 | Experimenteel

Frankrijk 1977. Experimenteel van Jean-Paul Dupuis. Met o.a. Hector Mohr, Carmen Delgado, Elisabeth Paturel, J.Y Loude en Anatoli Yanowski.

Jean-Paul Dupuis is in 1949 in Lyon geboren en heeft al een aanzienlijk oeuvre op zijn naam staan, waarin hij steeds op zoek is naar filmtaal. Deze keer haalt hij de dans erbij als uiting van lichaamstaal, de muziek - hij schrijft altijd zijn eigen muziek - als uiting van klanktaal en het beeld als die van de film. Zijn doel is het vinden van een 'nieuwe eindtaal' ofwel een symbiose, die het tegenovergestelde is van de documentaire. Hoe het ook zij, het resultaat is fascinerend het vooroordeel tegen zwart-wit gaat voor deze film van iemand die hem maakte en bedacht, geenszins op.

L'oiseau cuvette

1976 | Familiefilm

Frankrijk 1976. Familiefilm van Jean-Paul Dupuis. Met o.a. Michel Vericel en Violaine Vericel.

Een deels waar gebeurde, deels gefantaseerde kroniek van een zeer persoonlijk filmer die het vak heeft geleerd bij Marcel Hanoum en hier zowel van beroepsacteurs als van de marionetten van Garlan gebruik maakt. Het dagelijks bestaan van een klein meisje, het gezinsleven, de school, de alledaagse werkelijkheid en dergelijke maar ook allerlei wonderlijke gebeurtenissen, met name dankzij een vogel-figuur. Met weinig middelen gemaakt maar verrassend door zijn frisheid en spontaniteit.

Arlequin des rues

1974 | Experimenteel

Frankrijk 1974. Experimenteel van Jean-Paul Dupuis.

Zonder expressie op zijn gezicht woont Arlequin, een jonge man, thuis en slentert over straat waar hij verschillende fantastische en onwaarschijnlijke ontmoetingen heeft. Film zonder commentaar en dialoog en waarvoor de regisseur als producent, scenarioschrijver, musicus en cameraman optrad. De fout van deze film zit 'm in de lengte. Verkort tot een derde, zou het helemaal gelukt zijn en doen denken aan de eerste korte werken van Roman Polanski: grimmig sarcastisch op z'n minst maar bovendien met een nostalgisch accent.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Paul Dupuis op televisie komt.

Reageer