Hardy Krüger (1928): cast.
Er zijn 69 films gevonden.

Familiengeheimnisse - Liebe, Schuld und Tod

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Carlo Rola. Met o.a. Hardy Krüger, Dennenesch Zoudé en Hans-Jochen Wagner.

Op haar sterfbed vertelt een voormalig supermodel haar dochter dat haar biologische vader de baas van een beroemd cosmeticaconcern is. Ze gaat naar hem op zoek en stuit dan op een duister familiegeheim.

Meine Schwester Maria

2003 | Documentaire, Biografie

Zwitserland​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk 2003. Documentaire van Maximilian Schell. Met o.a. Maria Schell, Maximilian Schell, Falko Skrabal, Gerhard Hannak en Harry Stuhlhofer.

Op haar sterfbed vertelt een voormalig supermodel haar dochter dat haar biologische vader de baas van een beroemd cosmeticaconcern is. Ze gaat naar hem op zoek en stuit dan op een duister familiegeheim.

Von Werra

2002 | Documentaire, Oorlogsfilm

Duitsland​/​​Zwitserland 2002. Documentaire van Werner Schweizer. Met o.a. Hardy Krüger, Roy Ward Baker, Albert Florath, Colin Gordon en Adolf Hitler.

Op haar sterfbed vertelt een voormalig supermodel haar dochter dat haar biologische vader de baas van een beroemd cosmeticaconcern is. Ze gaat naar hem op zoek en stuit dan op een duister familiegeheim.

War and Remembrance

1988 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1988. Oorlogsfilm van Dan Curtis. Met o.a. Robert Mitcheum, Jane Seymour, Hart Bochner, Victoria Tennant en Polly Bergen.

Minder succesvol, maar toch indrukwekkend vervolg op een miniserie uit 1983, WINDS OF WAR, naar de in 1978 gepubliceerde bestseller van Herman Wouk. Meestal uitgezonden in zeven lange afleveringen, die honderd miljoen dollar kostten. Mitchum kreeg opnieuw de rol van peetvader Pug Henry aangeboden. Hij weigerde eerst, maar stemde toch toe toen George C. Scott voor de rol van Pug in aanmerking kwam. Het verhaal pikt de draad weer op een week na Pearl Harbour, met Mitchum`s twee zonen, Bochner (die Jan-Michael Vincent vervangt) als officier op een onderzee[KA3]er, en Woods (die Ben Murphy vervangt) als piloot bij de marine in de Stille Oceaan waar hun vader met alles en iedereen overhoop ligt. Mitchum`s vrouw, Bergen, knoopt intussen thuis weinig overtuigende verhoudingen aan met allerlei mannen, terwijl hun dochter (nu Hope) nauwelijks in beeld komt. Stone is de vrouw van Woods en zij bewijst dat zij meer in haar mars heeft als actrice dan als fotomodel: een glimp is al merkbaar van de ijskoude feeks die zij in 1992 werd in BASIC INSTINCT. Mitchum`s geliefde Tennant blijft over de hele wereld opduiken in het gezelschap van haar vader, de BBC-oorlogscorrespondent Morley. Seymour (in de plaats van Ali McGraw), als de joodse vrouw van Bochner, verkiest in Itali[KA3]e te blijven aan de zijde van haar Amerikaanse oom, de joodse filosoof Gielgud (in de plaats van John Houseman). Zij belanden, wanneer de oorlog enige tijd voortgeschreden is in een Duits concentratiekamp. De voornaamste tegenspeler is Wallis, een nazi en ex-student van Gielgud. Auschwitz, de Battle of Midway, Hitler en zijn generaals, Duitse SS-officieren in donkere straten en zwarte limousines, Britten die in Singapore tijdens cocktailparty`s de oorlog vergeten, het wordt door de scenarioschrijvers Earl W. Wallace, regisseur Curtis en Herman Wouk zelf, weinig subtiel weergegeven. Mitchum is nooit echt een acteur geweest en hij strompelde nooit eerder sto[KA3]icijnser dan hier over een filmset. Seymour daarentegen steelt met haar trieste grandeur de show, Gielgud is (zoals meestal) gedenkwaardig, Berkoff is Hitler, Topol en Rhys-Davies zijn de enige min of meer geloofwaardige krijgsgevangenen en Bellamy een traditionele president F.D. Roosevelt. Het camerawerk van Dietrich Lohman is uitstekend. Hij maakte dankbaar gebruik van een aantal indrukwekkende massataferelen op zee, bij de Parijse opera, in Leningrad, in concentratiekampen (Theresienstadt, het 'joodse paradijs' in Tsjechoslowakije, werd in Joegoslavië voor de film heropgebouwd) en bij de oorlog in Noord-Afrika. Aan dit alles werkten duizenden figuranten mee en om het geheel een authentiek tintje te geven zorgde Curtis voor oorlogsjournaals en andere filmfragmenten uit die periode.

The Inside Man

1984 | Thriller, Actiefilm

Zweden​/​​Verenigd Koninkrijk 1984. Thriller van Tom Clegg. Met o.a. Dennis Hopper, Hardy Krüger, Gösta Ekman, David Wilson en Cecilia Gregory.

Fenomeen Hopper heeft vanaf 1953 in alles wat los en vast zit geacteerd, zo ook in deze niet zo beste internationale productie. De roman van Harry Kullman, waarop de film gebaseerd is, is geïnspireerd door een ware gebeurtenis: in 1981 strandde een Sovjet-atoomonderzeeër aan de kust van Zweden, wat de alarmbellen van diverse geheime diensten deed afgaan. Slagskämpen gaat verder door op wat niet zo zeker is. Een onderwater-zoeklaser wordt ontwikkeld, succesvol getest en vervolgens gestolen en ClA-agent Miller (Hopper) gaat achter de spullen aan.

Wrong Is Right

1982 | Thriller

Verenigde Staten 1982. Thriller van Richard Brooks. Met o.a. Sean Connery, George Grizzard, Robert Conrad, Katharine Ross en G.D. Spradlin.

Tv-verslaggever Patrick Hale (Connery) raakt in een fictief oliestaatje betrokken bij een reeks intriges, voortspruitend uit de poging van een internationale wapenhandelaar om de vorst van het staatje twee atoombommen te verkopen. Brooks, regisseur van een imposant oeuvre, slaat met deze politieke thriller, die zo ongeveer de hele actuele wereldproblematiek in één film tracht samen te vatten, de plank behoorlijk mis. Connery, daarentegen, is goed op dreef. Ook bekend als THE MAN WITH THE DEADLY LENS.

Feine Gesellschaft - Beschränkte Haftung

1982 | Komedie

Duitsland 1982. Komedie van Ottokar Runze. Met o.a. Elisabeth Bergner, Lilli Palmer, Hardy Krüger, Heinz Schubert en Vadim Glowna.

Een verrukking om Bergner weer eens te zien als een recalcitrant, opstandig zwerfstertje met de nette Lilli Palmer als tegenspeelster bij de ontruiming van een kraakpand. Twee mislukte bankrovers besluiten beide vrouwen te gijzelen. Een geslaagde Runze-film.

The Man With The Deadly Lens

1981 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1981. Thriller van Richard Brooks. Met o.a. Ron Moody, Hardy Krüger, Katharine Ross, Jennifer Jason Leigh en George Grizzard.

Een verrukking om Bergner weer eens te zien als een recalcitrant, opstandig zwerfstertje met de nette Lilli Palmer als tegenspeelster bij de ontruiming van een kraakpand. Twee mislukte bankrovers besluiten beide vrouwen te gijzelen. Een geslaagde Runze-film.

The Wild Geese

1978 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Zwitserland 1978. Actiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Richard Burton, Roger Moore, Richard Harris, Hardy Krüger en Stewart Granger.

Deze avonturenfilm van Andrew V. McLaglen begint met een veelbelovende, zo op het oog politiek bewuste titelrol: de castnamen zijn geprojecteerd op een kaart van Afrika; de grenzen tussen de diverse staten zijn uitgevoerd in prikkeldraad, en op de achtergrond ontrolt zich een stukje Afrikaanse geschiedenis aan de hand van archiefbeelden. Achteraf gezien slaat dat nergens op, want alles in The Wild Geese draait simpelweg om botte actie. De plaats van handeling is - na een uitstapje in Londen - inderdaad Afrika, het denkbeeldige Kulundi om precies te zijn. Daar zit een liberale zwarte politicus gevangen die op de nominatie staat geëxecuteerd te worden door een perfide dictator. Maar let op: de zeer Britse Sir Edward huurt colonel Allen Faulkner (Burton) in om de nobele zwarte te bevrijden. Faulkner doet dat niet alleen. Hij verzamelt een groepje 'wilde ganzen' om zich heen, en dan moet de levensgevaarlijke opdracht lukken. Eigenlijk is The Wild Geese qua plot en verhaalopbouw een kopie van de befaamde Professionals van Richard Brooks. Zij het zonder de onontbeerlijke vaart en spanning.

Blue Fin

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Australië 1978. Familiefilm van Carl Schultz. Met o.a. Hardy Krüger, Greg Rowe, Elspeth Ballantyne, Liddy Clark en John Jarratt.

De veertien-jarige Howe droomt ervan visser te worden, net zoals zijn vader. Vader Krüger vindt echter dat hij beter nog een tijdje aan wal kan blijven en daarmee breken de spanningen los. Voorspelbare, soms ontroerende en spannende prent over een vader- zoonrelatie die op losse schroeven komt te staan. Howe en Krüger spelen hun rol met overgave, maar het scenario van Sonia Borg gebaseerd op een roman van Colin Thiele, bevat te weinig actie om voor jongeren te blijven boeien tot het einde. Cameraman Geoffrey Burton maakte schitterende beelden van de zuidkust van Australië, maar kon de film daarmee niet boven de middelmaat uittillen.

A Bridge Too Far

1977 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1977. Oorlogsfilm van Richard Attenborough. Met o.a. Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connery en Edward Fox.

Ondanks een reusachtige sterrencast en interessant gegeven is het niet erg moeilijk om bij dit oorlogsepos in slaap te vallen: de plot is uitermate langdradig en voorspelbaar. De mislukte geallieerde invasie via de lucht van het bezette Nederland in 1944 waarbij ruim 17.000 soldaten om het leven kwamen, wordt minutieus in beeld gebracht. Deventer doet hier dienst als het Arnhem van '44. Let op de kleine rol van Peter Faber, het merkwaardige Nederlands van Laurence Olivier, en Gene Hackman in de rol van de Poolse generaal Stanislaw Sosabowski, de man die pas in 2005 postuum werd gelauwerd.

Potato-fritz

1976 | Western

1976. Western van Peter Shamoni. Met o.a. Hardy Krüger en Stephen Boyd.

Ondanks een reusachtige sterrencast en interessant gegeven is het niet erg moeilijk om bij dit oorlogsepos in slaap te vallen: de plot is uitermate langdradig en voorspelbaar. De mislukte geallieerde invasie via de lucht van het bezette Nederland in 1944 waarbij ruim 17.000 soldaten om het leven kwamen, wordt minutieus in beeld gebracht. Deventer doet hier dienst als het Arnhem van '44. Let op de kleine rol van Peter Faber, het merkwaardige Nederlands van Laurence Olivier, en Gene Hackman in de rol van de Poolse generaal Stanislaw Sosabowski, de man die pas in 2005 postuum werd gelauwerd.

Potato Fritz

1976 | Komedie

Duitsland 1976. Komedie van Peter Schamoni. Met o.a. Hardy Krüger, Stephen Boyd, Diana Körner, Arthur Brauss en Rainer Basedow.

Een Amerikaanse officier wordt boer in een mislukte 'Sauerkraut-western'. Ook bekend als: ZWEI GEGEN TOD UND TEUFEL.

Paper Tiger

1976 | Actiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1976. Actiefilm van Ken Annakin. Met o.a. David Niven, Toshirô Mifune, Ando, Ivan Desny en Ronald Fraser.

Een glansloos verhaal over een moedige jongen die ontvoerd wordt (Ando) en zijn Engelse huisonderwijzer (Niven). Aangezien de knaap de zoon van de Japanse ambassadeur is, ziet Niven kans zijn vele heldenverhalen die de jongen zo imponeerden, in praktijk te brengen. De lauwe actie met politieke terreur en de Disney-achtige stijl doen de handelingen volledig de mist in gaan.

A chacun son enfer

1976 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1976. Drama van André Cayatte. Met o.a. Annie Girardot, Bernard Fresson, Hardy Krüger, Stéphane Hillel en Fernand Ledoux.

Het dochtertje van een bourgeois-gezin is ontvoerd en terwijl de moeder de losprijs wil betalen, heeft de krenterige vader de politie al ingeschakeld. Pers en media storten zich op het ouderpaar, zeker als het lijk van het kind gevonden wordt. Pamflet tegen de ongevoeligheid van pers, politie en de nieuwsgierige massa, ten opzichte van slachtoffers van misdaad. Het wordt grotendeels ontkracht door gezochte en niet uitgediepte motivatie - de dader blijkt de verwaarloosde en jaloerse zoon uit een eerder huwelijk van de vrouw die zichzelf en hem uit schuldbesef te pletter rijdt - zodat het resultaat niet meer is dan het zoveelste (goed maar ongenuanceerd geacteerd) melodrama.

Die Hinrichtung

1975 | Thriller

Israël​/​​Duitsland 1975. Thriller van Reza S. Badiyi. Met o.a. Hardy Krüger, Gila Almagor, Jason Robards, Michael Hinz en Peter Cacpel.

Een zeer clich[KA1]ematige film over een getraumatiseerde Isra[KA3]elische zakenman en wees, wiens vader in een concentratiekamp werd omgebracht, die als hij voor zaken naar Hamburg reist door een Palestijnse terreurorganisatie aangezien wordt voor een geheim agent van de Mossad. Na een kortstondige affaire met een Franse (tenminste dat denkt hij) journaliste gaan ze uit elkaar en wordt hij tenslotte geveld door een terroristische kogel afgevuurd door een vrouw... Absoluut zonder enige spanning en alle mogelijke platgetreden paden werden bewandeld door de regie en scenarioschrijver.

Barry Lyndon

1975 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1975. Avonturenfilm van Stanley Kubrick. Met o.a. Ryan O'Neal, Marisa Berenson, Patrick Magee, Gay Hamilton en Steven Berkoff.

Magistraal kostuumepos van Stanley Kubrick over de achttiende-eeuwse Ierse avonturier en fortuinzoeker Redmond Barry, die zich voordoet als de edelman Sir Redmond Hillary of Barryton. Na een conflict met de familie van zijn geliefde nicht Nora en een - prachtig verfilmd - duel met haar aanstaande echtgenoot Captain Quin, zit er voor koppige Barry weinig anders op dan de benen te nemen. De oorlog wacht. Perfectionist Kubrick liet speciale lenzen ontwikkelen om zonder gebruik van kunstlicht te kunnen filmen. De muziek (onder andere het Trio in e van Schubert) vormt zoals altijd bij Kubrick een integraal onderdeel van het project.

Tod eines Fremden

1972 | Thriller

Israël​/​​Duitsland 1972. Thriller van Reza S. Badiyi. Met o.a. Jason Robards, Hardy Krüger, Gila Almagoo, Michael Hinz en Peter Capell.

Door een identiteitsverwisseling raakt een Duitse advocaat, Arthur Hersfeld, verzeild in een spionage-affaire. De fanatieke en beeldschone terroriste, Amina, krijgt als opdracht hem uit te schakelen, maar tussen hen ontpopt zich een even hartstochtelijke als onmogelijke liefde, die op een wat al te clichématige wijze in beeld wordt gebracht. Een warrig gemonteerde film, wat soms de vaart in het verhaal niet ten goede komt, maar toch uiteindelijk met een verrassende ontknoping.

Le Solitaire

1972 | Misdaad, Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1972. Misdaad van Alain Brunet. Met o.a. Hardy Krüger, Raymond Pellégrin, Georges Géret, Francis Blanche en Jean Lefebvre.

Een veroordeelde inbreker laat zich door de hoofd-cipier overhalen tot het kraken van een kluis, in ruil voor ontsnapping samen met een celgenoot, die uiteindelijk achter dit komplot blijkt te zitten. Motivatie voor de held is de hereniging met zijn aan een oude vriend toevertrouwde dochtertje, dat op het moment van de vlucht naar het buitenland echter verkiest bij de pleegvader te blijven. Een bekwaam, maar zonder oorspronkelijkheid uitgevoerd misdaaddrama, dat een extra- dimensie krijgt door de tragische vaderliefde die de film weliswaar naïef, maar binnen het genre ongewoon menselijk maakt, waardoor de acteurs meer dan cliché-personages kunnen worden.

The Battle of Neretva

1971 | Oorlogsfilm

Italië​/​​Verenigde Staten​/​​Joegoslavië​/​​Duitsland 1971. Oorlogsfilm van Veljko Bulajic. Met o.a. Yul Brynner, Sergey Bondarchuk, Curd Jürgens, Sylva Koscina en Hardy Krüger.

Oorspronkelijk een kandidaat voor de Oscar voor de Beste niet-Engelstalige (buitenlandse) film, maar toen dit spektakel van twaalf miljoen dollar over de nazi-invasie in Joegoslavië, van bijna drie uur werd teruggebracht tot 102m, ging het verband grotendeels verloren. Jammer.

Night Hair Child

1971 | Horror, Thriller, Misdaad, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van James Killy. Met o.a. Mark Lester, Britt Ekland, Hardy Krüger, Harry Andrews en Lilli Palmer.

Lester is een twaalfjarige jongen, die zijn moeder vermoordt. Enige tijd later wil hij naar bed wil met zijn pleegmoeder. In Spanje gesitueerde, corrupte, voyeuristische griezel die je gezien moet hebben om te kunnen geloven!

Krasnaya palatka

1971 | Avonturenfilm, Actiefilm

USSR​/​​Italië 1971. Avonturenfilm van Mikhail Kalatozov. Met o.a. Nikolai Ivanov, Edward Marzevic Nikita Machalkov, Hardy Krüger, Mario Adorf en Massimo Girotti.

Avonturenfilm voor groot en klein over de ontdekkingsreiziger generaal Nobile. In 1928 gaat hij van start met een Noordpool-expeditie die strandt door een crash. De film gaat over de daaropvolgende reddingsactie van de expeditie die wordt bemoeilijkt door de barre weersomstandigheden. Roald Amundsen is één van de reddingswerkers en collega-ontdekkingsreiziger die de zoektocht naar Nobile start. Valeria is een verpleegster die niet alleen uit medische overwegingen meegaat: zij was verliefd op één van de vermiste mannen. De onverschrokken piloot Hardy Kruger ontketent ondertussen een internationaal schandaal wanneer blijkt dat hij het vinden van de generaal belangrijker vindt dan het redden van zijn mannen. Uiteindelijk wordt Nobile gered maar jaren later wordt hij nog steeds door zijn nachtmerries herinnerd aan die hachelijke periode

Bitka Na Naretve

1971 | Oorlogsfilm

Tsjechië 1971. Oorlogsfilm van Veljko Bulajic. Met o.a. Hardy Krüger, Sergey Bondarchuk, Curd Jürgens, Franco Nero en Sylva Koscina.

Avonturenfilm voor groot en klein over de ontdekkingsreiziger generaal Nobile. In 1928 gaat hij van start met een Noordpool-expeditie die strandt door een crash. De film gaat over de daaropvolgende reddingsactie van de expeditie die wordt bemoeilijkt door de barre weersomstandigheden. Roald Amundsen is één van de reddingswerkers en collega-ontdekkingsreiziger die de zoektocht naar Nobile start. Valeria is een verpleegster die niet alleen uit medische overwegingen meegaat: zij was verliefd op één van de vermiste mannen. De onverschrokken piloot Hardy Kruger ontketent ondertussen een internationaal schandaal wanneer blijkt dat hij het vinden van de generaal belangrijker vindt dan het redden van zijn mannen. Uiteindelijk wordt Nobile gered maar jaren later wordt hij nog steeds door zijn nachtmerries herinnerd aan die hachelijke periode

La Tenda rossa

1970 | Avonturenfilm, Historische film

Italië​/​​USSR 1970. Avonturenfilm van Michail Kalatozov. Met o.a. Sean Connery, Claudia Cardinale, Peter Finch, Hardy Krüger en Massimo Girotti.

Italiaanse generaal Nobile verongelukt met zijn mannen tijdens een Noordpool-expeditie in 1928. S.O.S. berichten worden niet gehoord en drie overlevenden gaan zelf hulp zoeken. Noch de Russische ijsbreker noch de Noorse ontdekkingsreiziger Amundsen slagen in hun reddingspogingen, tot een Zweedse piloot een rode tent opmerkt en Nobile als laatste overlevende oppikt. Deze ambitieuze co-productie heeft alle manco's vandien: nagesynchroniseerde acteurs die niet lijken te weten wat ze zeggen of moeten doen, waardoor toch al uitgesponnen dialoogscènes zonder spanning worden. Kalatozov laat cameravirtuositeit los op sporadische actiescènes die ook door nadrukkelijke muzikale ondersteuning op zichzelf komen te staan en vooral verwarrend overkomen. Ook bekend als THE RED TENT.

The Secret of Santa Vittoria

1969 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van Stanley Kramer. Met o.a. Anthony Quinn, Anna Magnani, Virna Lisi, Sergio Franchi en Renato Rascel.

1944. Mussolini is gevlucht en in het kleine dorpje Santa Vittoria heerst de euforie. Fascisten worden aangehouden en levensgenieter Quinn, een rijke wijnhandelaar, wordt unaniem verkozen tot burgemeester. Maar dan arriveren de Duitsers die het dorpje bezetten. Alles wordt in het werk gesteld om te verhinderen dat de vijand de enorme wijnvoorraad ontdekt. Vermakelijke, Italiaans ogende, oorlogskomedie met een schitterende Quinn. Het scenario van William Rose en Ben Maddow, naar de roman van Robert Crichton, is wat lang uitgevallen en bevat een overbodige subplot, die de film nutteloos belast. Goede vertolkingen van Kruger, Magnani, Lisi en Franchi, die tevens de titelmelodie zingt. Fotografie van Giuseppe Rotunno en een levendige score van Ernest Gold.

La Monaca di Monza

1969 | Drama, Romantiek, Erotiek

Italië 1969. Drama van Eriprando Visconti. Met o.a. Anne Heywood, Antonio Sabatò, Hardy Krüger, Carla Gravina en Tino Carraro.

Een revolutionair tegen de Spaanse bezetting van Italië wordt door een bevriende priester een schuilplaats in een klooster bezorgd waar hij de autoritaire moeder-overste verleidt en zwanger maakt. Jaloezie van een lekezuster brengt het geheim buiten de kloostermuren. Bevrijdingspogingen na zijn arrestatie mislukken. De man wordt vermoord en de non wordt veroordeeld en levend ingemetseld. Ondanks de prestige-rolbezetting en het scenario van toneelschrijver Edward Bond is de nieuwe filmversie van het beroemde drama nog melodramatischer dan zijn voorgangers, met uitvoerige martelscènes waarbij Heywood ijselijk blijkt te kunnen gillen. Ook bekend als THE LADY OF MONZA.

Le franciscain de Bourges

1968 | Biografie, Oorlogsfilm

Frankrijk 1968. Biografie van Claude Autant-Lara. Met o.a. Hardy Krüger, Jean-Pierre Dorat, Gérard Berner, Jean Desailly en Suzanne Flon.

Een franciscaner monnik die als verpleger in het Duitse leger is ingelijfd, verzorgt met grote toewijding de slachtoffers van Gestapo-martelingen, waardoor hij voortdurend zijn eigen leven in de waagschaal stelt. Het Franse ziekenhuis wil hem ook na de bevrijding behouden, maar hij verkiest de religieuze orde. Hoewel de film gebaseerd is op herinneringen van een door de franciscaan verzorgde verzetsman, mist de rolprent authenticiteit waardoor de uitvoerige martelscènes als ongezonde sensatie overkomen. Krüger maakt het simpele godsvertrouwen van zijn titelrol waar, maar de film laat hem in de steek. Scenario van Jean Aurenche en Pierre Bost naar de roman van Marc Toledano.

La Grande sauterelle

1966 | Komedie, Misdaad

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1966. Komedie van Georges Lautner. Met o.a. Mireille Darc, Hardy Krüger, Maurice Biraud, Francis Blanche en Margot Trooger.

Een gangster met een onhandige makker en een wraakzuchtige rivaal wil in Beiroet een berucht gokker beroven en komt in contact met een avonturierster die alles nog gecompliceerder maakt. Deze misdaad-komedie heeft meer aandacht voor de fotogenieke aspecten van Darc en de locatie dan voor de verrassende verhaalwendingen.

L'espion

1966 | Thriller

Frankrijk​/​​Duitsland 1966. Thriller van Raoul Lévy. Met o.a. Montgomery Clift, Hardy Krüger, Roddy McDowall, Macha Méril en David Opathosu.

Professor James Bower reist tijdens de Koude Oorlog met een geheime opdracht naar Oost-Duitsland. Daar zal hij van een Russische collega een microfilm krijgen, die hij het land uit moet smokkelen. De Stasi zit hem echter op de hielen.

The Uninhibited

1965 |

1965. Juan Antonio Bardem. Met o.a. Didier Haudepin, Melina Mercouri, Hardy Krüger en James Mason.

Professor James Bower reist tijdens de Koude Oorlog met een geheime opdracht naar Oost-Duitsland. Daar zal hij van een Russische collega een microfilm krijgen, die hij het land uit moet smokkelen. De Stasi zit hem echter op de hielen.

The Flight of The Phoenix

1965 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1965. Avonturenfilm van Robert Aldrich. Met o.a. Hardy Krüger, James Stewart, Ernest Borgnine, Peter Finch en Richard Attenborough.

Piloot Frank (James Stewart) stort met een groep oliewerkers neer in de Libische woestijn. Als het tot de overlevenden doordringt dat ze geen hulp hoeven te verwachten komt ontwerper Heinrich (Hardy Krüger) op het idee om uit het wrak een nieuw vliegtuig te bouwen. 147 Minuten is lang voor een film maar The Flight of the Phoenix vult ze stuk voor stuk met adembenemende spanning zonder te vervallen in clichés. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Elleston Trevor.

Los Pianos mecanicos

1965 | Drama

Italië​/​​Frankrijk​/​​Spanje​/​​Duitsland 1965. Drama van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Melina Mercouri, Hardy Krüger, James Mason, Keiko Kishi en Renaud Verley.

De problemen met relaties en creativiteit van een internationale kolonie aan de Costa Brava staan in schrille tegenstelling in hun cynisme met de prille idylle van een jong en (nog) onbedorven stel. De wederwaardigheden van de jet set - ontleend aan een roman van Henri-François Rey - lijken ideaal voor een internationale co-produktie, maar Bardem krijgt geen greep op de taalbarrières en botsende acteerstijlen, zodat de film vooral doet denken aan de episodische Italiaanse vakantiefilms van rond 1960, met alle clichés maar zonder de grappen. De scène waarin de veeleisende Mercouri zich aan de geremde Krüger offreert, slechts gekleed in een bos gladiolen, is één van de klassieke onbedoeld komische momenten uit de filmhistorie.

Le Chant du monde

1965 | Drama, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1965. Drama van Marcel Camus. Met o.a. Hardy Krüger, Catherine Deneuve, Charles Vanel, Marilù Tolo en Saro Urzì.

Houthakker in de Provence verleidt dochter van landeigenaar en vermoordt haar verloofde. Er wordt jacht op hem gemaakt door bergen en bossen, terwijl zijn vader en een vriend te hulp proberen te komen. Gewelddadig boerendrama werd gefilmd als een western, waarbij landschappen meer indruk maken dan al te pittoreske personages.

Le Gros coup

1964 | Misdaad

Frankrijk​/​​Italië 1964. Misdaad van Jean Valère. Met o.a. Hardy Krüger, Emmanuelle Riva, Francisco Rabal, Roger Couderc en Jacques Monod.

Een vlot en boeiend verhaal over een zwendel met verzekeringen met een ongunstige afloop.

Sundays And Cybele

1962 |

1962. Serge Bourguignon. Met o.a. Patricia Gozzi, Nicole Courcel en Hardy Krüger.

Een vlot en boeiend verhaal over een zwendel met verzekeringen met een ongunstige afloop.

Les Quatres vérités

1962 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk​/​​Spanje 1962. Komedie van Hervé Bromberger, Luís Garcia Berlanga, Alessandro Blasetti en René Clair. Met o.a. Anna Karina, Jean Poiret, Michel Serrault, Hardy Krüger en Ana Casarès.

Een episodefilm naar fabels van La Fontaine. Een jaloerse ambtenaar vergeet door vleierij de waakzaamheid voor zijn mooie vrouw. De orgelman overweegt na tegenslagen zelfmoord, maar krijgt levensmoed ingepraat door een begrafenisondernemer. Een bedachtzame vrouw wint van een uitdagende rivale de competitie om man. Een man en een vrouw raken toevallig samen in een flat opgesloten en komen tot een verstandhouding, maar niet tot een affaire. Drie van de vier sketches zijn met onderlinge niveauverschillen best aardig, maar de bijdrage van Clair is een klein juweeltje door de genuanceerde ironie en het intelligente spel van Caron en Aznavour.

Hatari!

1962 | Avonturenfilm, Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1962. Avonturenfilm van Howard Hawks. Met o.a. John Wayne, Elsa Martinelli, Red Buttons, Gerard Blain en Bruce Cabot.

Prachtige actiefilm, luchtig van toon, maar ouderwets, over wilde dierenjagers in Afrika met de juiste mengeling van avontuur en komedie. Wayne op zijn best; de rest is ook goed, vooral de muziek van Henry Mancini. Gefilmd in Tanganyika, de titel is Swahili en betekent 'Gevaar!'.

Zwei unter Millionen

1961 | Drama, Romantiek

Duitsland 1961. Drama van Victor Vicas en Wieland Liebske. Met o.a. Hardy Krüger, Loni von Friedl, Walter Giller, Joseph Offenbach en Fritz Tillmann.

Berlijn 1961, vlak voor de bouw van de Muur. Karl (Kr[KA3]uger) werkt overdag in de markthallen van Oost-Berlijn en `s avonds is hij kellner in West-Berlijn. Men kan zich relatief eenvoudig van de ene sector naar de andere verplaatsen. Karl droomt ervan zijn eigen kroeg te bezitten en heeft iets op het oog. Hij leert Christine (Von Friedl) kennen, die uit Rostock (toen de DDR!) is gekomen naar de voormalige rijkshoofdstad. Christine probeert hem te helpen en ze heeft rijke familie in D[KA3]usseldorf (het Westen!), die wel een handje willen helpen. Karl biedt op het café, maar een geheimzinnige tegenbieder drijft de prijs op. Een staaltje van typisch West-Duits kapitalisme. Christine 'leent' nog wat meer geld uit de kas van haar werkgever. De kroeg komt er nooit en Karl doet de grootst mogelijke moeite om zijn vriendin te behoeden voor de gevangenis. Het lukt, want hij houdt veel van haar. Sentimentele milieuschets, geïnspireerd door de bouw van de Muur. Behoorlijke spelprestaties van de hoofdrollen, maar de film heeft voor het verwende nageslacht geen glans, hooguit curiositeitswaarde. Scenario van Gerd Oelschlegel naar een roman van Walter Lembke. Camerawerk van Heinz Hölscher. Tweede regisseur Liebske deed v.n.l. de voorbereidingen.

Un taxi pour Tobrouk

1961 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Spanje 1961. Oorlogsfilm van Denys de La Patellière. Met o.a. Lino Ventura, Charles Aznavour, Hardy Krüger, Maurice Biraud en Germán Cobos.

Oorlogsklassieker van voornamelijk Franse bodem, over soldatenverbroedering op basis van klasse en omstandigheden in plaats van nationaliteit. Of, zoals een Franse soldaat het toelicht: 'Je moet de Duitsers doden voordat je ze leert kennen.' Rode draad is de tocht in 1942 van vier aanvankelijk verdwaalde Franse soldaten en hun Duitse krijgsgevangene door de woestijn van Libië, waarbij de haat gaandeweg plaatsmaakt voor vriendschap. Spanning, avontuur en komedie, gepresenteerd door vijf uitstekende Europese acteurs uit begin jaren zestig, met dialogen van befaamd straattaal-scenarist Michel Audiard. Gebaseerd op het boek van René Havard.

Les Dimanches de Ville-d'Avray

1961 | Drama

Frankrijk 1961. Drama van Serge Bourguignon. Met o.a. Hardy Krüger, Nicole Courcel, Patricia Gozzi, Daniel Ivernel en André Oumansky.

Oorlogspiloot met geheugen verlies en klein weesmeisje vinden elkaar in eigen fantasiewereld. Argwanende omgeving bemoeit zich ermee, met tragische gevolgen. Gevoelige film steunt voor poëtische effecten wat al te zeer op gekunsteld mooie beelden. Won de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film.

Sans tambour ni trompette

1960 | Oorlogsfilm

Duitsland​/​​Frankrijk 1960. Oorlogsfilm van Helmut Käutner. Met o.a. Jean Richard, Françoise Rosay, Hardy Krüger en Dany Carrel.

De regisseur bewerkte met Jean l'Hote de roman Un dimanche au champ d'honneur van laatstgenoemde, over de vriendschap tussen een Franse militair en zijn Duitse alter-ego, gedurende de oorlog van 1870. Met de charme van de ietwat verjaarde, maar realistische films van destijds, een bekwame reconstructie, boeiende personages en voor een keer een benadering van de oorlog vanuit komische hoek. Een van de meest geslaagde films van een regisseur, die overigens dan weer goede en dan weer slechte films aflevert. Ook bekend onder de titel GANS VON SEDAN, DIE.

Bumerang

1960 | Mysterie

Duitsland 1960. Mysterie van Alfred Weidenmann. Met o.a. Hardy Krüger, Martin Held, Mario Adorf, Horst Frank en Ingrid van Bergen.

Middelmatige misdaadfilm over een dief (Hardy Krüger die op de hielen gezeten wordt door een inspecteur van politie, Held). De dief heeft zijn leven in de oorlog gered. Slecht geënsceneerd met houterige dialogen.

Die Gans von Sedan

1959 | Historische film

Duitsland 1959. Historische film van Helmut Käutner. Met o.a. Hardy Krüger, Jean Richard, Françoise Rosay, Dany Carel en Theo Lingen.

In de Frans-Duitse oorlog van 1870-1871 verwisselen een Franse en een Duitse soldaat van uniform, worden vrienden en beiden verliefd op hetzelfde meisje. Ach ja, die oorlogen toch. Het scenario is van Jean L'Hote en regisseur Käutner naar de roman Ein Sonntag auf dem Felde der Ehre van L'Hote. Het camerawerk is van Jacques Letellier.

Der Rest ist Schweigen

1959 | Drama

Duitsland 1959. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Adelheid Seeck, Heinz Drache, Boy Gobert, Rainer Penkert en Charles Régnier.

Het Hamletverhaal verplaatst van Denemarken naar het Roergebied en naar de jaren vlak na WO II. Een loodzware film met te veel Käutner-pretenties. Het scenario is van regisseur Käutner. Het camerawerk is van Igor Oberberg.

Blind Date

1959 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Joseph Losey. Met o.a. Hardy Krüger, Stanley Baker, Micheline Presle, Robert Flemyng en Gordon Jackson.

Kafka-achtig verhaal over een schilder die opzettelijk vals beschuldigd wordt van moord op zijn vriendin. Aanvankelijk een intrigerend mysterie, maar het wordt een praatfilm en verliest de vaart, waarmee hij begon. Scenario van Ben Barzman en Millard Lampell naar de roman van Leigh Howard. Camerawerk van Christopher Challis. Amerikaanse titel: CHANCE MEETING.

The One That Got Away

1958 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1958. Oorlogsfilm van Roy Ward Baker. Met o.a. Hardy Krüger, Colin Gordon, Michael Goodliffe en Terence Alexander.

Krüger geeft een oprechte vertolking als nazi-gevangene in Engeland die meent dat het zijn plicht is te ontsnappen en terug te keren naar Duitsland. Vele opwindende momenten. Naar de roman van Kendal Burt.

Gestehen Sie, Dr. Corda!

1958 | Thriller

Duitsland 1958. Thriller van Josef von Báky. Met o.a. Hardy Krüger, Elisabeth Müller, Hans Nielsen, Lucie Mannheim en Fritz Tillmann.

Een arts wordt ten onrechte van moord verdacht. Von Baky behandelt uiterst kritisch de onaangename manier waarop politie en justitie met burgers kunnen omspringen. De film biedt intussen ook een spannend misdaadverhaal.

Dr. Corda Confess

1958 |

1958. Josef von Baky. Met o.a. Hardy Krüger, Elisabeth Mueller en Lucie Mannheim.

Een arts wordt ten onrechte van moord verdacht. Von Baky behandelt uiterst kritisch de onaangename manier waarop politie en justitie met burgers kunnen omspringen. De film biedt intussen ook een spannend misdaadverhaal.

Bachelor of Hearts

1958 | Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Wolf Rilla. Met o.a. Hardy Krüger, Sylvia Syms, Ronald Lewis, Eric Barker en Newton Blick.

Krüger is een Duitse student aan de universiteit van Cambridge. Had best leuk kunnen zijn maar de romantische fragmenten lopen de geestigheden voor de voeten. Soms aangenaam, dan weer vervelend.

The One That Got Away

1957 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Oorlogsfilm van Roy Ward Baker. Met o.a. Colin Gordon, Michael Goodliffe, Hardy Krüger, Terence Alexander en Julian Somers.

Verhalen over stoere geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er genoeg, maar The One That Got Away kijkt voor de verandering in het andere kamp. De Duitse luitenant Von Werra wordt tijdens luchtaanvallen boven Engeland in 1940 neergehaald en krijgsgevangen gemaakt. Hij doet er vervolgens alles aan om te ontsnappen: hij wil weer vliegen. Hardy Krüger heeft een mooie hoofdrol als de loyale, veerkrachtige militair. Naar een waargebeurd verhaal over - de titel zegt het al - de enige Duitser die de Britse krijgsgevangenenkampen ontvluchtte. Naar de roman van Kendal Burt.

Der Fuchs von Paris

1957 | Oorlogsfilm

Duitsland 1957. Oorlogsfilm van Paul May. Met o.a. Martin Held, Hardy Krüger, Marianne Koch, Paul Hartmann en Peter Mosbacher.

Een bekwame verfilming over een geheime Duitse operatie binnen het Franse verzet tijdens WO II in Parijs van de hand van 08/15-filmer May.

Banktresor 713

1957 | Misdaad, Drama

Duitsland 1957. Misdaad van Werner Klingler. Met o.a. Martin Held, Hardy Krüger, Hildegard Grethe, Nadja Tiller en Helga Martin.

Herbert Burkhardt (Held) keert terug van een lange frontdienst en zes jaar krijgsgevangenschap, maar hij kan geen werk krijgen, zijn vrouw verlaat hem en hij heeft zijn nieuwe vriendin niets te bieden. Hij haalt zijn broertje Klaus (Krüger) over om vanuit een belendend pand een ondergrondse gang te graven naar de kluisruimte van een Berlijnse bank en daar te nemen 'wat de maatschappij hem schuldig' is. Klaus krijgt halverwege de kraak bedenkingen; hij kruipt terug. Herbert raakt ondertussen in problemen in de kluis. Een onderhoudend krimi-drama, gebaseerd op een waargebeurde Berlijnse bankkraak uit 1929.

Liane, das Mädchen aus dem Urwald

1956 |

Duitsland 1956. Eduard von Borsody. Met o.a. Marion Michael, Hardy Krüger, Rudolf Forster, Peter Mosbacher en Irene Galter.

De charme van de Amerikaanse junglefilms uit de jaren 1940-50 wordt niet gehaald, maar de Liane-films waren populair bioscoopvoer. Een 'blanke godin' van een moordlustige Afrikaanse stam blijkt de verloren dochter van een rijke Hamburgse reder te zijn.

Die Christel von der Post

1956 | Komedie, Misdaad, Romantiek

Duitsland 1956. Komedie van Karl Anton. Met o.a. Gardy Granass, Hardy Krüger, Paul Hörbiger, Carl Wery en Claus Biederstaedt.

Een vrouwelijke postbode krijgt te weinig aandacht van haar verloofde en zoekt troost bij een vriend. Romantische maar trage verfilming van een scenario van Franz Marischka. De titel is ontleend aan een lied uit de operette Der Vögelhändler, maar de film heeft daar verder niets mee te maken.

Der Himmel ist nie ausverkauft

1955 | Komedie

Duitsland 1955. Komedie van Alfred Weidenmann. Met o.a. Hardy Krüger, Irene Galter, Fita Benkhoff, Claus Biederstaedt en Käthe Haack.

Een vervelend niemendalletje waarin Irene Galter een Italiaans meisje speelt dat alle aanbidders bijna van zich af moet slaan.

Alibi

1955 | Misdaad, Drama, Thriller

Duitsland 1955. Misdaad van Alfred Weidenmann. Met o.a. O.E. Hasse, Gisela von Collande, Charles Brauer, Martin Held en Almuth Rothweiler.

Krüger moet zich verantwoorden voor de dood van Rothweiler, de naar liefde hunkerende echtgenote van bekende wetenschapper Held, en krijgt van de rechtbank tien jaar gevangenisstraf opgelegd. Lekenrechter Hasse, van beroep internationaal reporter, is de enige van het college die meent dat de bewijslast rammelt, maar Krüger heeft zijn sociale achtergrond tegen: een kansloze vluchteling uit WO II, die het niet lukte aan de bak te komen. Na de uitspraak besluit de journalist - contre-coeur - zich verder te verdiepen in de zaak en weet de onschuld van de veroordeelde te bewijzen en dat het gebrek aan een alibi onvoldoende was voor de veroordeling. De hoog in aanzien staande echtgenoot krijgt alsnog zijn verdiende loon voor de door hem gepleegde crime-passionel. Boeiende maatschappijkritiek op post WO II-West Duitsland in een onderhoudende misdaadfilm. Nog altijd actueel.

Der Letzte Sommer

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Harald Braun. Met o.a. Hardy Krüger, Mathias Wieman, Liselotte Pulver, Brigitte Horney en René Deltgen.

Een student en een arbeider willen de president van het land vermoorden, maar op 't nippertje wordt de student verliefd op de dochter van de president en de arbeider als terrorist neergeschoten. Een reactionaire film met een vieze bijsmaak.

An der schönen blauen Donau

1954 | Muziek

Oostenrijk 1954. Muziek van Hans Schweikart. Met o.a. Hardy Krüger, Nicole Besnard, Jean Wall en Egon von Jordan.

Een koning voelt er niets voor de hem onbekende prinses te trouwen die men voor hem heeft uitgezocht. Wanneer ze elkaar incognito ontmoeten zijn ze op slag verliefd. Aardige filmoperette met muziek van Franz Grothe.

Solange du da bist

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Harald Braun. Met o.a. Maria Schell, O. W. Fischer, Hardy Krüger, Paul Bildt en Brigitte Horney.

Een ongelooflijk succes aan de kassa was dit damesdrama over een figurante die haar biografie schreef, waarna zij zelf de hoofdrol in de verfilming ervan mag spelen, wat haar grote psychische problemen bezorgt. Het kwasibetoog over het echte leven en het nagespeelde is niet alleen ongelooflijk rommelig geregisseerd, maar ook uiterst hypocriet verwoord.

Muß man sich gleich scheiden lassen?

1953 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1953. Komedie van Hans Schweikart. Met o.a. Hardy Krüger, Ruth Leuwerik, Hans Söhnker, Tilda Thamar en Fita Benkhoff.

Oppervlakkige, onwaarschijnlijke onzin over getrouwde autocoureur Andreas (Kr[KA3]uger), die na een ongeval op het circuit voor een kuur naar Zwitserland moet. Hij maakt daar kennis met de eigengereide Joan de Portago (Thamar), die hem koste-wat-het-kost wil inpalmen. Echtgenote Garda (Leuwerik) die de kost verdient als fotografe voor een tijdschrift, moet naast haar drukke baan ook nog een `list` verzinnen (wat geflirt met chirurg Dr. Algys - Söhnker) om Andreas terug te winnen. Niet bepaald origineel naar de toneelklucht Lauter Lügen van regisseur Schweikart, die met Maria Niklisch zijn eigen stuk omschreef tot scenario. De hoofdrollen waren in die tijd zeer populair bij het Duitse bioscooppubliek en konden geen kwaad doen, al was de inhoud nu niet je 'dat'. Het camerawerk is van Helmuth Fischer-Ashley.

Illusion in Moll

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Hildegard Knef, Herbert Hübner, Sybille Schmitz, Hardy Krüger en Albrecht Schoenhals.

Valse melodramatiek over een zoon die een erfenis mis ziet lopen omdat zijn moeder hertrouwen wil waarna zijn verloofde de aanstaande schoonvader ontmaskert als een ongewenste avonturier. En dat alles wordt nog gemeend bovendien. Liever een ander kanaal kiezen.

Ich heiße Niki

1952 | Komedie, Familiefilm, Muziek

Duitsland 1952. Komedie van Rudolf Jugert. Met o.a. Paul Hörbiger, Aglaja Schmid, Hardy Krüger, Erika von Thellmann en Lina Carstens.

Een jonge moeder met een buitenechtelijk kind vertrouwt in een onbezonnen ogenblik haar telg toe aan een vreemde heer in de trein, om het aanstaande huwelijk met haar verloofde, die niet van het bestaan van haar nakomeling op de hoogte is, veilig te stellen. Wanneer ze weer van gedachten verandert, is de oude zonderling zo aan de kleine gewend, dat hij hem niet meer terug wil geven... Onschuldige komedie met veel gevoel en weinig realiteitszin.

Alle kann ich nicht heiraten

1952 | Muziek, Komedie

Duitsland 1952. Muziek van Hans Wolff. Met o.a. Sonja Ziemann, Hardy Krüger, Adrian Hoven, Joachim Brennecke en Eva-Maria Meinecke.

Twee jonge pianostemmers, die eigenlijk musicus wilden worden, leren in St. Moritz een mysterieuze vrouw kennen, die beweert dat zij een Turkse prinses is. Ze blijkt echter een werkloze mannequin te zijn en al gauw vormen de drie samen een succesvol muziektrio. Als ze nu maar niet allebei op die vrouw verliefd werden... Een typische komedie uit de jaren 1950-60 met veel muziek.

Schön muß man sein

1951 | Muziek

Duitsland 1951. Muziek van Akos von Ratony. Met o.a. Sonja Ziemann, Willy Fritsch, Hardy Krüger, Rudolf Platte en Hans Richter.

Ziemann speelt het brutale revuesterretje Maria Schippe dat bij de repetities voor de nieuwe operette van producent Enrico Zwickel (Platte) brutaal opmerkt dat diva Rose de Lila (Ondra) valse noten aanslaat. Hoewel ze geen ongelijk heeft, eist hoofdrol Ondra dat koorzangeresje Ziemann ontslagen wordt. Platte`s hoofd staat daar helemaal niet naar, want vader en zoon Holunder (Fritsch/Krüger) hebben de arrangementen nog niet klaar en de show moet de volgende dag in première. Weinig opwindende film over de verwikkelingen achter de schermen van een operette. Nodeloos om op te merken dat Ziemann over het juiste 'talent' beschikt om de show te redden, terwijl de jonge Krüger verliefd op haar wordt. De muziek is van Michael Jary, die in de film het rolletje van 'kapellmeister' van het operette-orkest speelt. Het scenario is van Dr. Gustav Kampendonk, die assistentie kreeg van Kurt Schwabach en Fritz von Woedtke. Het camerawerk werd verzorgd door Willy Winterstein.

Insel ohne Moral

1950 | Komedie, Familiefilm, Erotiek

Duitsland 1950. Komedie van Volker von Collande. Met o.a. Albert Florath, Erna Sellmer, Carl Voschgerau, Carsta Löck en Paul Henckels.

Had oorspronkelijk een film over de jeugd rond 1950 moeten worden. Het werd slechts een onbedoeld lachwekkende tienerklucht over een schoonheidswedstrijd op een vakantie-eiland in de Noordzee. De film toont voor de toenmalige begrippen verbazend veel bloot.

Diese Nacht vergeß' ich nie

1949 | Muziek, Familiefilm, Komedie

Duitsland 1949. Muziek van Johannes Meyer. Met o.a. Paul Henckels, Gustav Fröhlich, Hardy Krüger, Winnie Markus en Albert Florath.

Drie advocaten, grootvader, vader en zoon strijden om de gunst van een pas gescheiden cliënte. Daaruit ontwikkelt zich de gebruikelijke verwisselingskomedie uit de naoorlogse tijd, met veel muziek en weinig echte humor.

Das Fräulein und der Vagabund

1949 | Drama

Duitsland 1949. Drama van Albert Benitz. Met o.a. Eva-Ingeborg Scholz, John Pauls-Harding, Dietmar Schönherr, Lotte Brackebusch en Jeaster Neafe.

Dorpsschoolfrik (Scholz) is verloofd met een keurige, maar saaie ambtenaar en ze vindt dat eigenlijk maar weinig opwindend. Als ze voor een omstuimige buitenrit op de bloeiende heide in een koetsje door flierefluiter Pauls-Harding wordt meegenomen valt ze uiteraard voor hem in zwijm. Haar geluk echter kortstondig. Een onbenullige Heimatfilm met behoorlijk spel.

Junge Adler

1944 |

Duitsland 1944. Alfred Weidemann. Met o.a. Willy Fritsch, Herbert Hübner, Dietmar Schönherr en Hardy Krüger.

Leden van de Hitler Jugend verrichten werkzaamheden in een vliegtuigfabriek. Nazi-propaganda, aantrekkelijk verpakt, in een soms prima geregisseerde jeugdfilm.

Attentato a Hitler

-1 |

. Jo Baier. Met o.a. Hardy Krüger, Ulrich Tukur en Sebastian Koch.

Leden van de Hitler Jugend verrichten werkzaamheden in een vliegtuigfabriek. Nazi-propaganda, aantrekkelijk verpakt, in een soms prima geregisseerde jeugdfilm.