Ronelle Loots

Editor

Ronelle Loots is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Son of Man

2006 | Drama, Muziek

Zuid-Afrika 2006. Drama van Mark Dornford-May. Met o.a. Andile Kosi, Pauline Malefane, Andries Mbali en Mvuyisi Mjali.

De Britse Mark Dornford-May richtte in Zuid-Afrika het muziektheatergezelschap Dimpho Di Kopane op, een groep zangers/acteurs waarmee hij eerder de energieke, swingende George Bizet-bewerking U-Carmen eKhayelitsha maakte. Son of Man baseerde hij eveneens op een klassieker: het Nieuwe Testament. In het hedendaagse, fictieve 'Koninkrijk van Judea' wordt Jesus (Andile Kosi) geboren die zich als jongeman, met een groepje (mannelijke en vrouwelijke) discipelen, profileert als pacifistische activist. De film is sober van stijl en heeft des te meer aandacht voor de uitstekende stemmen van de deels in Xhosa zingende hoofdrolspelers.

U-Carmen

2005 | Musical, Drama, Romantiek

Zuid-Afrika 2005. Musical van Mark Dornford-May. Met o.a. Pauline Malefane, Andile Tshoni, Lungelwa Blou, Andiswa Kedama en Andries Mbali.

Intieme Zuid-Afrikaanse bewerking van George Bizets opera Carmen. Eindtwintiger Malefane is innemend als Carmen, een verleidelijke arbeidster in een sigarettenfabriek. Een Bijbelvaste agent is haar aanbidder (Tshoni) en de rol van haar oogappel wordt vertolkt door de zoon van een anti-apartheidsstrijder (Blou). U-Carmen speelt in een sloppenwijk, is onopgesmukt geregistreerd in documentairestijl, met het libretto in de kliktaal Xhosa. In Zuid-Afrika ontstaat een generatie kunstenaars die niet meer terugdeinst voor mengvormen van Afrikaanse en Europese cultuur en U-Carmen is een magnifiek voorbeeld van een geslaagde synergie. Gefilmd op locatie in Khayelitsha, een township even buiten Kaapstad.

Dracula 3000

2004 | Horror, Sciencefiction

Duitsland/Zuid-Afrika 2004. Horror van Darrell Roodt. Met o.a. Casper Van Dien, Erika Eleniak, Coolio, Alexandra Kamp-Groeneveld en Grant Swanby.

Het is anno 3000. Een ruimtevrachtschip is op een interstellaire routinemissie. Onderweg ontdekken ze de verlaten ruimtetransporter Demeter, die 100 jaar geleden als vermist werd opgegeven. Omdat de bemanning van het vrachtschip financieel krap zit, gaan ze aan boord om zo veel mogelijk van de waardevolle vracht te claimen. Helaas heeft het schip een gevaarlijke blinde passagier.

Promised Land

2002 | Drama

Zuid-Afrika 2002. Drama van Jason Xenopoulos. Met o.a. Nick Boraine, Lida Botha, Daniel Browde, Tobie Cronje en Dan Robertse.

'Expressionistisch,' noemt de Zuid-Afrikaanse regisseur Jason Xenopoulos de stijl van zijn losse verfilming van de roman 'Na die geliefde land' van Karel Schoeman. Oftewel, flinke wolkenpartijen hangen dreigend boven het landschap waar een in Engeland opgegroeide jurist na jaren terugkeert. Bij pech wordt hij gastvrij ontvangen door een Afrikaner familie, die al gauw een grimmiger kant laat zien. Stilistisch zwaar op de hand, maar ook een aardig kijkje op hedendaags post-Apartheid Zuid-Afrika. Xenopolous' debuutfilm, gedraaid op High-Definition, werd onder meer bekroond met de prijs voor het beste scenario op het festival van Tokio.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ronelle Loots op televisie komt.

Reageer