David Grossman

Regisseur, Acteur, Auteur

David Grossman is regisseur, acteur en auteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Nono, het zigzag kind

2012 | Familiefilm

Nederland/Verenigd Koninkrijk 2012. Familiefilm van Vincent Bal. Met o.a. Fedja van Huêt, Thomas Simon, Isabella Rossellini, Camille De Pazzis en Burghart Klaußner.

Nono is de naam van een bijna dertienjarige jongen, zoon van een beroemde inspecteur, die op zoek gaat naar zijn moeder. Daarbij wordt hij geholpen door meestercrimineel Felix Glick en nachtclubzangeres Lola Ciperola. Bals film - zijn eerste na Minoes uit 2001! - wil een coming of age-verhaal zijn, maar mist daarvoor de emotionele lading. Wat overblijft is een fraai gefilmd avonturenverhaal vol markante personages, gespeeld door een geweldige cast. Met als klapstuk filmicoon Isabella Rossellini als de zwoele nachtclubzangers Lola Ciperola.

Falcone

2000 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 2000. Misdaad van Gary Fleder, David Grossman, John Lee Hancock, Richard J. Lewis en Chris Long. Met o.a. Jason Gedrick, Titus Welliver, Amy Carlson, Robert John Burke en Lillo Brancato.

TASHet scenario voor deze serie is van Ken Solarz en Robert Moresco naar de roman Donnie Brasco van Joseph D. Pistone en Richard Woodley. Het camerawerk is van Steve Danyluk en Adam Holender.

Honey, I Shrunk the Kids

1997 | Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Familiefilm van David Grossman. Met o.a. Peter Scolari, Barbara Alvin Woods, Hillary Tuck en Thomas Dekker.

Pilot voor de tv-serie van Disney naar hun gelijknamige, vermakelijke bioscoopfilm uit 1989 van Joe Johnston met Rick Moranis. De personages uit die rolprent treden weer op in de reeks, maar worden door een nieuwe rolverdeling ingevuld: Dr. Szalinski (Scolari), zijn echtgenote (Woods) en hun twee bloedjes van kindertjes (Tuck en Dekker). Ze verhuizen, de hond incluis, naar een kleine provincieplaats in Colorado. Szalinski krimpt met de straal uit zijn pistool het meubilair, zodat het in één doos past. De buren in Colorado vinden het gezin nogal buitenissig, maar best beminnelijk. In iedere aflevering bevindt het gezin Szalinski zich in een benarde positie en moet zich in allerlei bochten wringen om hun geheim niet prijs te geven. De tv-serie is heel onderhoudend voor kijkers van acht tot tachtig. Het scenario is van Kevin Murphy en Ed Ferrara.

Tsahal

1994 | Documentaire, Historische film

Israël/Frankrijk 1994. Documentaire van Claude Lanzmann. Met o.a. Arik Sharon, Ehud Barak, Avihu Bin-Nun, Amos Oz en David Grossman.

Laatste deel in Lanzmann`s trilogie (POURQUOI ISRAEL ? uit 1973 en SHOAH uit 1985). Tsahal is kort voor Tsava Haganah Leisra[KA3]el en betekent Isra[KA3]elische strijdkrachten. In zijn vijf uur durende documentaire en zijn specifieke stijl analyseert Lanzmann het bestaan van Isra[KA3]el dat zes oorlogen moest voeren (de onafhankelijkheidsoorlog in 1948, de oorlog in de Sina[KA3]i-woestijn van 1956, de Zesdaagse oorlog in 1967, de uitputtingsoorlog van 1968-70, de Jom Kippoer-oorlog van 1973 en de invasie in Libanon om de Palestijnen te verjagen die een staat in de Libanese staat hadden gevormd). Hij `bekijkt` het militaire apparaat door officieren en manschappen aan het woord te laten, waarbij hij [KA1]e[KA1]en merkwaardige uitzondering maakt: vrouwen wordt niets gevraagd, ondanks hun belangrijke rol. Critici w.o. schrijvers David Grossman, Amos Oz en mensenrechtenactivist Avigdor Feldman krijgen de gelegenheid om hun standpunten uiteen te zetten. Lanzmann verzamelde twee jaar lang heel minutieus zijn materiaal, laat soms zijn sprekers te lang aan het woord en soms is het te technisch voor een leek, maar al met al is het een uitstekend, zo niet het beste overzicht van Isra[KA3]els jongste, militaire geschiedenis. Een onlosmakelijke verbinding trouwens met zijn twee vorige films, die in hun totaliteit de overlevering vormen (en zijn) van de Holocaust en het hoe en waarom van de staat Israël. Wordt op het kleine scherm meestal in twee of drie gedeeltes uitgezonden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Grossman op televisie komt.

Reageer