Kurt Johnson

Acteur

Kurt Johnson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sole Survivor

1982 | Horror

Verenigde Staten 1982. Horror van Thom Eberhardt. Met o.a. Anita Skinner, Kurt Johnson, Caren Larkey, Robin Davidson en Brinke Stevens.

De heldin overleeft als enige een vliegtuig-ongeluk (het budget stond niet toe dat te laten zien), en raakte daarbij zelfs niet gewond. Al gauw wordt zij achterna gezeten door wandelende lijken die haar willen vermoorden, omdat zij er geen vrede mee hebben dat zij aan het haar toebedeelde lot ontsnapte. Een overbekend plot - beter gedaan in CARNIVAL OF SOULS bijvoorbeeld - en enkele stijlvolle manoeuvres van schrijver en regisseur Eberhardt, die later de cult-SF-fiction-thriller NIGHT OF THE COMET maakte, verhullen niet dat het hier om een goedkope produktie gaat, die pas in 1984 werd uitgebracht.

The Fan

1981 | Thriller

Verenigde Staten 1981. Thriller van Edward Bianchi. Met o.a. Lauren Bacall, Maureen Stapleton, James Garner, Michael Biehn en Hector Elizondo.

Actrice Bacall wordt achtervolgd door een gestoorde bewonderaar in deze bloederige, onsmakelijke bewerking door Priscilla Chapman en John Hartwell van het boek van Bob Randall. Bacall's sterallure verheelt dat dit gewoon een goedkope exploitatiefilm is, al gaat nu de mare dat de film in 1980 gedraaid was in het woongebouw waar ook John Lennon een appartement had, maar dat door diens dood de première vertraagd werd. Wij denken nog altijd dat de film een tijdje op de plank bleef liggen, omdat hij gewoon niet goed genoeg was.

Jane Austen in Manhattan

1980 | Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van James Ivory. Met o.a. Robert Powell, Anne Baxter, Michael Wager, Tim Choate en John Guerrasio.

Twee rivalizerende theatergezelschappen trachten het vertrouwen te winnen van een toneelmecenas, die een praktisch onbekend stuk van Jane Austin op de kop tikte. Powell leidt de ene groep, die het als een experimenteel stuk ziet en een middel tot zelfbevrijding. Zijn ex-leerlinge Baxter wil het volgens traditionele westerse principes opvoeren. Een tussenfilmpje van Ivory, dat niet de diepgang haalt van zijn andere werk, ook al werd het geschreven door zijn vaste scenariste, Ruth Prawer Jhabvala. Toch blijft het een fijnzinnige, theatrale film, gedraaid in een rustige zelfbeheersing. De retro-achtige fotografie is van Ernst Vincze, terwijl Richard Robbins weer van de partij was als componist. Hodiak is de dochter van Baxter en John Hodiak.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kurt Johnson op televisie komt.

Reageer