Bob Young

Componist

Bob Young is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

The Camel Boy

1984 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Australië 1984. Animatie van Yoram Gross.

1920. Een jonge Arabier, Ali en zijn grootvader gaan naar Australië om deel te nemen aan de race door de woestijn van Victoria. Ze hebben zes kamelen meegebracht, w.o. Aziza, het lievelingsdier van Ali haar kamelenveulen, Binta. Door de barre omstandigheden waarin de wedren plaatsvindt, halen ze de finish niet. Ali laat Aziza en Binta vrij. Hij gaat terug naar zijn vaderland. Een paar jaar later maken Peter en zijn vader jacht op kamelen om ze terug te sturen naar hun eigen omgeving, de woestijn in het Midden-Oosten. Ze vangen de jonge Binta, maar Peter voelt onmiddellijk een grote genegenheid voor het fiere dier. Een mooie, wat naïeve tekenfilm vooral voor de jonge kijkers omdat hij het gevoel voor dierenliefde aanspreekt. De animatie is wat te houterig en het scenario van Gross en John Palmer wat te oppervlakkig. Ray Nowland had de leiding over de animatie en Graham Sharpe deed de fotografie.

Dot And The Koala

1984 | Animatie, Familiefilm

Australië 1984. Animatie van Yoram Gross en Keith Scott.

In deze tekenfilm met Kangoeroe Dot een milieuprobleem: de bouw van een stuwdam dreigt de leefomgeving van de dieren in de buurt te verstoren. De koene dochter van een bewoner heeft een goed idee om de dieren te helpen. Een koala speelt daarbij een grote rol. Een aardige combinatie van getekende en echte figuren met een belangwekkend onderwerp. Gedraaid op Tasmanië. Scenario van Greg Flynn en Gross. Graham Sharpe bediende de camera.

Lady, Stay Dead

1981 | Thriller, Horror, Erotiek

Australië 1981. Thriller van Terry Bourke. Met o.a. Chard Hayward, Louise Howitt, Deborah Coulls, Roger Ward en Les Foxcroft.

Een demente klusjesman vermoordt een promiscue filmster en besluipt vervolgens haar zuster rond het buitenhuis. Een routineuze seks- en geweldfilm. De titelmuziek is o.a. van Vivaldi, voor de rest is er niets klassieks aan te ontdekken.

The Little Convict

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm, Animatie

Australië 1979. Familiefilm van Yoram Gross.

Engelse misdadigers worden per boot voor straf naar Australië gestuurd. Enkelen ontsnappen. Zij redden de vrouw van de gouverneur en worden beloond met hun vrijheid. De getekende figuurtjes zijn helaas het zwakke punt in deze speel- tekenfilm, waarin de muziek hoog scoort.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bob Young op televisie komt.

Reageer