Wolfgang Sternberg

Componist

Wolfgang Sternberg is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Mutter Krausens Fahrt ins Glück

1929 | Drama

Duitsland 1929. Drama van Piel Jutzi. Met o.a. Alexandra Schmitt, Ilse Trautschold, Holmes Zimmermann, Vera Sacharowa en Fee Wachsmuth.

Het ellendige bestaan van een Berlijns arbeidersgezin in de jaren 1920-1930. De moeder eindigt aan de gaskraan; dat is haar 'reis naar het geluk'! Een realistisch meesterwerk, een van de hoogtepunten van de Duitse zwijgende film. De muziek wordt verzorgd door Götz Wendlandt en Wolfgang Sternberg.

Scherben

1921 | Drama

Duitsland 1921. Drama van Lupu Pick. Met o.a. Werner Krauss, Hermine Straßmann-Witt, Edith Posca, Paul Otto en Lupu Pick.

Baaninspecteur Otto brengt een bezoek aan overwegbewaker Krau[KL29] en maakt kennis met diens vrouw Stra[KL29]mann-Witt en hun bijna volwassen dochter Posca. Otto onteert Posca (zonder haar te willen trouwen), moeder Stra[KL29]mann-Witt ontdekt dit en raakt vertwijfeld, waarna vader Krau[KL29] hem wurgt. Als een expres-trein stopt, stapt Krau[KL29] in om zich bij de politie aan te geven. Een simpel, moralistisch melodrama van Carl Mayer dat hij geschreven had als kammerspiel (voor een vestzaktheater) en dat hij met hulp van regisseur Pick bewerkte tot scenario. De film vooral is uniek, omdat het de eerste zwijgende film is waarin de beelden het verhaal vertellen; er zit maar één verklarende tussentitel in. Het overtuigende en boeiende spel is een krachttoer, want lippen van de rollen bewegen nauwelijks. De begeleidende muziek is van Tsjaikovski, speciaal voor de film gearrangeerd door Wolfgang Sternberg. Het camerawerk dat een hoofdrol speelt, is van Friedrich Weinmann en Guido Seeber. Een belangwekkend cinefiel document dat door liefhebbers beslist niet gemist mag worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wolfgang Sternberg op televisie komt.

Reageer