Carlos Ruiz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

2001: A Space Travesty

2000 | Komedie, Sciencefiction

Canada/Duitsland 2000. Komedie van Allan A. Goldstein. Met o.a. Leslie Nielsen, Ophélie Winter, Ezio Greggio, Peter Egan en Alexandra Kamp.

Marshall Richard `Dick` Dix (Nielsen) krijgt van zijn baas Osgood (Fox) een nieuwe, geheime missie. Op het maanstation Vegan zou de Amerikaanse president gevangen zitten, maar hij is inmiddels vervangen door een kloon. Aliens die op dit station aan de touwtjes trekken willen de aarde overnemen (en dat begint dus bij Amerika) en hebben een groot tekort aan siliconen. Dix moet hem bevrijden en krijgt daarom hulp van Cassandra M[KA1]enage (Winter) als assistente, die gezien haar voorgevel behoefte heeft aan nog meer siliconen. Op de maan wordt de blunderende Dix ingepakt door Dr. Uschi K[KA3]unstler (Kamp). Het klonenlab staat onder leiding van Dr. Griffin Pratt (Egan), die als assistente de weelderig gevormde Yetta Pussel (Feldbusch) heeft. De domme Dix heeft niet in de gaten dat de Amerikaanse president die hij meeneemt, een kloon is, en dat de president die hij verwijdert, de echte is. Dan moet hij zich in allerlei bochten wringen en zich vooral haasten om zijn fout weer recht te trekken. Wie van poep- en piesmoppen houdt, intens genoten heeft van de laatste twee delen uit de POLICE ACADEMY reeks en zich niet stoort aan de banale bekkentrekkerij van Nielsen (die dat uitsluitend doet om zichzelf te vermaken), zal deze flauwe film zeer beslist als een meesterwerk beschouwen. Gewone kijkers die willen lachen om geslaagde grappen, mogen zich vooral niet ergeren aan de zoutloze persiflages op voorbije, lang vergeten figuren of personalities die niet meer of nauwelijks in de picture zijn zoals Bill Clinton en Madonna enz. De waardering voor deze film, waarin Nielsen geheel nodeloos zijn personage Frank Debrin uit THE NAKED GUN reeks heeft willen herhalen met een andere naam en een ander pak, is gegeven voor Winter en alle camera-instellingen op achterwerken van dames die een string dragen. Overigens een hoop lekkermakerij, maar er is geen bloot bij. Het scenario van Alan Shearman en Francesco Lucente is zo plat als een dubbeltje en lichtjaren verwijderd van de reeks FROM THE FILES OF THE POLICE SQUAD. Het camerawerk is van Sylvain Brault. Het productiebudget van de film was niet onaanzienlijk: 26 miljoen dollar, aan de speciale effecten is dat niet te zien en wat hij opgeleverd heeft, lijkt geheim te zijn. Dolby digital.

Das Lachen der Ochun

1995 | Drama, Fantasy

Duitsland 1995. Drama van Thomas Rautenberg. Met o.a. Hugo Marcel Oliva Vargas, Ulli Langenbrinck, Gerardo Alfonso, Tamara Morales Lumpuy en Gicela Ruiz Gonzalez.

Vargas, een Spaanse filmstudent, arriveert in Havana en hij raakt onmiddellijk in de ban van de plaatselijke cultuur die een mengeling is van de Europese en Afrikaanse gewoonten. Op zoek naar materiaal voor zijn eerste film hoort hij de legende van de verleidelijke liefdesgodin Ochun. Hij wordt op haar verliefd en gaat haar in elke vrouw projecteren die hij ontmoet. Uiteindelijk kan hij droom en werkelijkheid niet meer van elkaar onderscheiden. Intellectualistische filmfantasie die bij een eerste visie niet helemaal begrijpelijk is. Wie de moed kan opbrengen hem nogmaals te bekijken zal meer betrokken raken bij het spel van droom en werkelijkheid. De acteurs doen hun best met het materiaal waarmee ze moeten werken. Rautenberg en Langenbrinck schreven het scenario. Mooie fotografie van Armin Alker. Formaat 16/9.