Tsuguhiko Kadokawa

Producer

Tsuguhiko Kadokawa is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Shitsurakuen

1997 | Drama

Japan 1997. Drama van Yoshimitsu Morita. Met o.a. Kôji Yakusho, Hitomi Kuroki, Akira Terao, Toshio Shiba en Tomoko Hoshino.

Shoichiro Kuki (Yakusho), een getrouwde Japanse `salary man`, wordt ontslagen ondanks zijn loyaliteit aan het bedrijf. Hij leert Rinko Matsubara (Kuroki) kennen, de vrouw van een gemakkelijk prikkelbare, gerenommeerde arts. Ze geeft les in de calligrafeerkunst en wordt Madam Print genoemd. Ze vallen op elkaar, gaan elkaar steeds vaker ontmoeten. Als hun overspel uit komt (Rinko`s man heeft een priv[KA1]edetective ingeschakeld), besluiten ze in het gehuurde appartement elkaar eeuwig trouw te blijven door samen uit het aardse leven te stappen. De film is traag en ondoorgrondelijk ondanks het voortreffelijke spel van de hoofdrollen. Yakusho werd in het westen bekend door de hoofdrol in UNAGI (THE EEL), de prijswinnaar van Cannes. Voor de niet- Japanse kijker een moeilijke film, die prachtig gefotografeerd is door Hiroshi Takase. Het scenario is van Tomomi Tsutsui naar een roman van Watanabe Junichi. In eigen land een kassucces - het aantal zelfmoorden is er ongekend hoog.

Roujin Z

1991 | Animatie, Sciencefiction, Actiefilm

Japan 1991. Animatie van Hiroyuki Kitakubo.

De oude hartlijder Kijuro Takazawa wordt door het Ministerie van Welzijn van zijn ziekbed gelicht. Tijdens een persconferentie wordt het luxebed `Roujin Z` voorgesteld, een computer van de zesde generatie, speciaal ontworpen om chronisch zieken te verzorgen. Takazawa`s verpleegster Haruko is niet zo gelukkig met het feit dat haar pati[KA3]ent het proefkonijn is. Op een avond krijgt ze een hulpkreet binnen via haar computer. De doodzieke Takazawa wil uit het laboratorium weg. In de loop van de gebeurtenissen begint Haruko te vermoeden dat het `Roujin Z`- project een meer sinistere bestaansreden heeft. Een `manga` met meer oog voor de personages dan voor de actie en tevens een pleidooi voor een menselijke behandeling van ouderlingen. De apocalyptische eindsc[KA2]enes zijn erg indrukwekkend. AKIRA- cineast Katsuhiro Otomo (algemeen beschouwd als de vader van de 'manga') baseerde het scenario op zijn eigen tekenstrip. De animatie-regie was in handen van Fumio Iida. Voor de fotografie was Hideo Okuzaki verantwoordelijk. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tsuguhiko Kadokawa op televisie komt.

Reageer