Dusan Rapos

Regisseur, Scenarist

Dusan Rapos is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Fontána pre Zuzanu 3

1999 | Romantiek, Komedie, Muziek, Familiefilm

Slowakije 1999. Romantiek van Dusan Rapos. Met o.a. Eva Vejmelková, Alessandro Coari, Ibrahim Maiga, Marián Labuda en Marilyn Ngondo.

De uit Afrika afkomstige straatmuzikant Ibi (Maiga) probeert in Praag carri[KA2]ere te maken en heeft vriendschap gesloten met serveerster Zuzana (Vejmelkov[KA1]a) uit de titel. Hij ontvangt een telegram (hoe ouderwets!) van zijn vader om onmiddellijk terug te keren naar Batumbe om het nieuwe stamhoofd te worden en te trouwen met Nene (Ngondo). Ibi heeft geen zin om een bruidje te nemen dat door zijn vader is uitgezocht. Hij bedenkt een list: hij haalt Zuzana over om mee te gaan naar Afrika en voor te wenden dat hij al met haar is getrouwd. Voor zijn vader is dat geen probleem, want hij heeft zelf twee vrouwen! Zuzana heeft haar hartje al lang verpand aan journalist Michael (Coari) en vraagt zich af hoe ze zich uit deze benarde situatie kan bevrijden. Gelukkig blijkt Nene een knappe verschijning... Het voorspelbare scenario is van regisseur Rapos. Het derde avontuur van Zuzana is gemakkelijk te genieten en Vejmelkov[KA1]a schittert in de hoofdrol. De eerste belevenissen werden nog gefilmd onder de communistische dictatuur; deze film is westers en commercieel en behalve de Afrikaanse muziek op de soundtrack (zestien nummers!) nog altijd even onbenullig. Het camerawerk van Jir[KA1]i Fojtik is heel mooi en tracteert de kijker op indrukwekkende beelden van de omgeving van de Victoriawatervallen in Donker Afrika (op de grenzen van Kenia, Oeganda en Tanganyika).

Suzanne

1996 | Drama

Slowakije 1996. Drama van Dusan Rapos. Met o.a. Eva Vejmelkova, Maros Kramar, Chris D'Garne, Bolek Polívka en Chantal Poulain.

Suzanne (Vejmelkova) is knap en rad van tong. Zij leeft samen met action painter die nergens aan de bak komt en die inspiratie zoekt in heroïne. Als drugs ook haar verplichten zich te prostitueren blijkt haar eerste klant, een dirigent die in de stad is om te repeteren voor een concert, niemand minder te zijn dan haar vader, die haar en haar moeder jaren geleden in de steek heeft gelaten. Zij tracht zich met hem te verzoenen maar vooraleer het zo ver is krijgt zij van haar pooier een overdosis toegediend. Het zoveelste verhaal, hier geschreven door regisseur die ook de muziekscore componeerde, over jonge vrouw die door gebrek aan vermogen tot zingeving van haar leven terechtkomt in neerwaartse spiraal van drugverslaving en prostitutie. Miserabilisme in het moderne Bratislava.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dusan Rapos op televisie komt.

Reageer