Frank S. Mattison

Regisseur

Frank S. Mattison is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Buffalo Bill on the U.P. Trail

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Frank S. Mattison. Met o.a. Roy Stewart, Kathryn McGuire, Cullen Landis, Sheldon Lewis en Earl Metcalfe.

Roy is Buffalo Bill in de tijd dat de Amerikanen het westen nog als pioniers binnendrongen, stadjes bouwden waar de spoorlijn langs moest komen en knokten met de Indianen, die van de blanke invasie niets moesten hebben. Deze historische western-serie voor Sunset door producent Antony J. Xydias met Roy Stewart in de hoofdrol, kende één probleem: geldgebrek. Hoe goed bedoeld ook, de centen werden opgespaard voor de laatste tien minuten. Bert Longenecker was de cameraman.

Kit Carson Over the Great Divide

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Frank S. Mattison. Met o.a. Roy Stewart, Henry B. Walthall, Marguerite Snow, Sheldon Lewis en Earl Metcalfe.

Een historisch western-spektakel voor Sunset met Jack Mower als de befaamde western-scout Kit Carson en Arthur Hotaling als John Fremont. In 1986 werd een tv-mini-serie met Richard Chamberlain als Fremont gemaakt. Tijd van handeling: rond 1850, de trek naar Californië. Matisson was ook de scenarist en Bert Longenecker was de cameraman.

The Lone Wagon

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Frank S. Mattison. Met o.a. Matty Mattison, Vivian Rich, Lafe McKee, Earl Metcalf en Gene Crosby.

Eén van een serie van acht westerns die regisseur Mattison maakte met Matty. Niemand weet of het dezelfde persoon is. Ze waren goedkoop gemaakt en hebben geen indruk nagelaten. Mattison was tevens de scenario-schrijver, die hier het verhaal vertelt van een Spaanse gids die een familie uit de Zuidelijke staten naar het westen leidt dwars door Indianengebied. De dochter des huizes wordt ondertussen verliefd op de held. Regis seur Mattison bleef filmen, maar Matty verdween in 1925 als acteur. Elmer Dyer was de cameraman.

The Better Man Wins

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Marcel Perez en Frank S. Mattison. Met o.a. Pete Morrison, Dorothy Woods, E.L. Van Sickle, Jack Walters en Gene Crosby.

In westerns werd niet alleen geschoten, de liefde speelde ook een rol. In deze western bijvoorbeeld is Morrison stapelgek op Woods, maar die wijst hem steeds af. Dat zij haar ranch in de toekomst graag wil delen met Pete, is vanzelfsprekend. De beide regisseurs waren tevens de scenaristen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank S. Mattison op televisie komt.

Reageer