Egon Günter

Regisseur

Egon Günter is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Stein

1991 |

Duitsland 1991. Egon Günter. Met o.a. Rolf Ludwig, Franziska Herold, Evelyne Dahm en Änne Ferse.

Het verhaal van de val van de Berlijnse muur en alles wat daaraan voorafging, verteld vanuit het perspectief van de DDR- bewoners, aan de hand van één bepaalde figuur. Deze Stein, een vroeger acteur, heeft zich van de wereld afgekeerd na de Russische inval in Tsjechoslowakije in 1968. Hij is lange tijd vergeten, maar eind jaren tachtig komen jongeren, zwervers en punkers bij hem langs. Zij nestelen zich voor kortere of langere tijd in zijn huis. Met hun onrust en onzekerheid zijn zij de voorboden van naderende veranderingen. Een gevoelige film over mensen die dreigen het spoor bijster te raken in deze tumultueuze tijden.

Die letzte Rolle

1986 | Drama

DDDE 1986. Drama van Egon Günter. Met o.a. Hans Christian Blech, Corinna Kirchhoff, Jürgen Holtz, Juraj Kukura en F. Dion Davis.

Peter Poller (Blech) en Karl Tietz (Holtz) zijn beiden toneelspelers. Eerst voormalige vrienden, nu elkaars rivalen, waarbij Poller de betere rollen verschalkte en succes had bij de dames. Karl is jaloers. Peter mag Sagnarelle spelen in [KL]Don Juan[KLE] van Moli[KA2]ere. Peter heeft een zwakheid: hij drinkt en Karl hoopt, dat Peter languit zal gaan op de planken. Karl volgt de repetities op de voet. De regisseur (Kukura) neemt de vrijheid om een forse vrouwenrol in te lassen en heeft daarvoor de jonge actrice Dagmar M[KA3]oller (Kirchhoff) uitgekozen. Ze is dolgelukkig, want dit is haar grote kans. Omdat ze onzeker is, hoopt ze steun te vinden bij Peter Poller, maar achter zijn arrogantie verbergt zich een hoop twijfel en Dagmar raakt beklemd tussen het steekspel van Peter en Karl dat tussen de coulissen wordt opgevoerd. Aardig drama dat door de weinig bekende bezetting vol overgave wordt gebracht. Het scenario is van Klaus Poche en het camerawerk is van Gerhard Vandenberg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Egon Günter op televisie komt.

Reageer