Ben Davidson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Conan the Barbarian

1982 | Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1982. Actiefilm van John Milius. Met o.a. Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Sandahl Bergman, Ben Davidson en Cassandra Gava.

Cultfilm die het begin van Schwarzeneggers acteercarrière inluidde. Prachtige decors, kostuums en make-up (let op het gekalligrafeerde hoofd van Conan!) vormen een hechte eenheid met het desolate binnenland van Spanje. Regisseur/scenarist Milius verzon mooie one-liners, over het doel van het leven, bijvoorbeeld: 'To crush your enemies, to see them driven before you, and to hear the lamentations of their women.' Speelgoedfabrikant Mattel wilde een actionfigure maken van Conan maar noemde zijn creatie He-man na het zien van de seks- en geweldscènes.

The Black 6

1973 | Actiefilm, Film noir

Verenigde Staten 1973. Actiefilm van Matt Cimber. Met o.a. Gene Washington, Carl Eller, Lem Barney, Mercury Morris en Willie Lanier.

Zes Vietnam-veteranen, die zich `The Black Six` noemen, trekken op motoren door Amerika, op zoek naar wijde horizonten, frisse lucht en vrijheid, maar worden allerwegen geconfronteerd met onrecht, vooroordelen, racisme, terreur en moord - misstanden die het zestal met keiharde hand bestrijdt. Het bekende wraakwerk vanaf de super-kwaadaardige titelsong tot en met het slotgevecht met verwerpelijke (blanke) bendes. De titelrollen worden vertolkt door bekende honkballers.

Behind the Green Door

1972 | Erotiek

Verenigde Staten 1972. Erotiek van Jim Mitchell en Art Mitchell. Met o.a. Marilyn Chambers, George McDonald, Ben Davidson, Johnnie Keyes en Art Mitchell.

Ondanks zijn historische waarde als pornopionier, nu in feite een verouderde seksfilm. Vooral bekend als Marilyn Chambers seksdebuut als ontvoerd meisje dat gedwongen wordt sekshandelingen uit te voeren. Het hoogtepunt is Chambers verkrachting door de zwarte Keyes op het ritme van Afrikaanse muziek. Een wezenlijk erotische scène, als klassiek geboekstaafd en nog steeds een van de beste in zijn genre.