Maria Skoula

Acteur

Maria Skoula is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

September

2013 | Drama

Griekenland/Duitsland 2013. Drama van Penny Panayotopoulou. Met o.a. Kora Karvouni, Maria Skoula en Nikos Diamandis.

Dertiger Anna (Karvouni) leidt een teruggetrokken, routineus leven met werk in een restaurant. Het centrum van haar bestaan is Manu, haar hond. Wanneer het dier doodgaat begint een nieuwe levensfase voor Anna: ze ontmoet een buurvrouw. Filmmaakster Panayotopolou, die tien jaar eerder opvallend debuteerde met Hard Goodbyes: My Father, bestudeert in kalme beelden met een statische camera, menselijke eenzaamheid en sociaal ongemak. 'Een film zoals de maand september,' volgens de regisseuse, 'melancholisch maar ook vol hoop op een nieuw begin.'

Annas Sommer

2001 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje/Griekenland/Duitsland 2001. Drama van Jeanine Meerapfel. Met o.a. Ángela Molina, Herbert Knaup, Dimitris Katalifos, Rosana Pastor en Agis Emmanouil.

Anna Kastelano (Molina) had een Griekse vader (Katalifos) en een Spaanse, sefardisch joodse moeder (Pastor). Zij is fotografe en journaliste in Berlijn. Toen ze bij een demonstratie ruim dertig jaar geleden foto`s maakte, werd ze door Max Feldmann (Knaup) gered voor het geweld van de oproerpolitie. Sedert die tijd waren zij onafscheidelijk totdat Max veel te vroeg kwam te overlijden. Onlangs heeft Anna als enige nabestaande het familiehuis ge[KA3]erfd op een Grieks eilandje in de Ege[KA3]ische Zee, die Griekenland van Turkije scheidt. Ze gaat er heen met de gedachte het huis te verkopen. Ze opent voor het eerst in jaren de luiken (om de spoken eruit te laten) en bekijkt de meubels, de stoffering en de snuisterijen. In een mand vindt ze foto`s en brieven uit het verleden, van haar vader Leon, moeder Malena en haar in Auschwitz vermoorde grootmoeder. Ze ontdekt dat haar vader, voordat hij haar moeder leerde kennen, de grote liefde gevonden had in een zekere Anna Levi (Skoula). De confrontatie met het verleden en de uitgestorven familieleden maken Anna melancholisch. Amerikanen tonen zich geïnteresseerd in het huis en vragen of er een zwembad bij is, waarop Anna vol emotie en misschien heel onzakelijk, de prijs verdubbelt. In het dorp ontmoet ze een jonge visser, waar ze verliefd op wordt en ze vindt een jeugdvriendin terug. Ze praat in gedachten vooral met Max en haar vader. Tegen de finale besluit Anna met de spoken van het verleden te leven en het huis niet meer te verkopen. Het spel van Molina is mooi en zij wordt steeds mooier naarmate de film voortgaat - de bijrollen zijn goed, in het bijzonder Knaup. Het boeiende scenario van regisseuse Meerapfel is zonder nodeloos sentiment en zij heeft de film zonder effectbejag geregisseerd. Het camerawerk van Andreas Sinanos, die regelmatig voor Theo Angelopoulos werkt, is prachtig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Skoula op televisie komt.

Reageer