Elvira Quintillá is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

En la cresta de la ola

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Javier Escrivá, Vicky Michelle, Julia Gutiérrez Caba, Elvira Quintillá en Pedro Mari Sánchez.

Een ongetrouwde man van middelbare leeftijd raakt verliefd op een meisje. Een volkomen belachelijke produktie.

El Cálido verano del señor Rodríguez

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Elvira Quintillá, Adriano Domínguez en Esperanza Roy.

Een kantoorbediende benut de vakantie van zijn vrouw om een avontuurtje te beleven. Typische komedie over de 'toeristenexplosie' in Spanje. Dom en achterbaks zoals bijna al dit soort films.

Eva 63

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Laura Valenzuela, Jorge Rigaud, Elvira Quintillá, Elisa Montés en Soledad Miranda.

Het verhaal van vijf heel verschillende jonge mensen. Een onbetekenende komedie zonder enige originaliteit.

Plácido

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Cassen, José Luis Lopéz Vázquez, Elvira Quintillá, Manuel Alexandre en Amelia de la Torre.

In een kleine Spaanse provinciestad worden de jaarlijkse charitatieve werken uitgevoerd. Ongetwijfeld is dit één van de beste films van Berlanga, maar hij behoort tevens tot de beste uit de geschiedenis van de Spaanse cinema. Een film die door de bittere en indringende humor een keihard beeld schetst van de Spaanse werkelijkheid in het begin van de jaren zestig. Een meesterwerk, dat in Cannes zelfs voor een prijs werd voorgedragen.

Sólo para hombres

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, Elvira Quintillá en Manuel Alexandre.

In de negentiende eeuw ontstaat in Spanje een schandaal, als een vrouw als ambtenaar gaat werken. Een goede komedie, met een lofwaardig kritische achtergrond, waarmee het feminisme zijn intrede in de Spaanse cinema deed.

La Frontera del miedo

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Rubén Rojo, José María Rodero, Elvira Quintillá en José Maria Rodero.

Ten gevolge van een vliegtuigongeval ontdekken de passagiers elkaars ware aard. Alledaags en ouderwets, zeer paternalistisch.

Viaje de novios

1956 | Komedie

Spanje 1956. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán Gómez, Manuel Alexandre en Elvira Quintillá.

Het verhaal van de eerste vijf dagen die vijf heel verschillende paren gezamenlijk doorbrengen. De eerste film van producer José Luis Dibildos, die hiermee een heel concreet soort komedie heeft geïntroduceerd.

Un Día perdido

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Ana Mariscal, Elvira Quintillá, María Dulce en Virgilio Teixeira.

In Madrid vinden drie nonnen een mand met een baby erin. Onuitstaanbare zoete leerkomedie.

Tyrma

1954 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1954. Avonturenfilm van Paolo Moffa. Met o.a. Silvana Pampanini, Gustavo Rojo, Marcello Mastroianni en Elvira Quintillá.

Een Castiliaanse kapitein moet prinses Guyamina redden uit de handen van een arglistig edelman. Een eenvoudig avonturenmelodrama, waarin Mastroianni een van zijn eerste belangrijke rollen heeft gespeeld.

Juzgado permanente

1953 | Misdaad

Spanje 1953. Misdaad van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Marisa de Leza, José María Rodero, Rafael Romero Marchent en Elvira Quintillá.

De dader van een in Valencia gepleegde moord moet worden ontdekt. Een goede film waarmee Joaquín Luis Romero Marchent zijn regiedebuut maakte.

Manicomio

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Fernando Fernán-Gómez en Luis Mariá Delgado. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Susana Canales, Julio Peña, Elvira Quintillá en Camilo José Cela.

Een jongen komt in een psychiatrische inrichting teneinde zijn verloofde, die daar als psychiater werkt, te bezoeken. Een ongewone en schitterende film, ondanks zijn vele tekortkomingen. Hij markeerde het regie-debuut van Fernando Fernán-Gómez en werd geïnspireerd op de verhalen van Leonidas Andreiev, Ramón Gómez de la Serna, Alexander Kuprin en Edgar Allan Poe.

Concierto mágico

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Rafael Salvia. Met o.a. José María Rodero, Elvira Quintillá, Rafael Luis Calvo en Mercedes Monterrey.

De musicus Andrés componeert een fatale melodie die ongeluk lijkt aan te trekken. Een domme, vervelende film.

Bienvenido, Mr. Marshall!

1952 | Komedie

Spanje 1952. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Lolita Sevilla, Manuel Morán, José Isbert, Alberto Romea en Elvira Quintillá.

Een onderontwikkeld Castillaans dorpje hoopt op de economische steun van het Marshall-Plan en probeert zich daartoe aan te passen aan het image dat de buitenlanders van Spanje hebben met folklorische kleding, flamenco-muziek en heftig temperament. De Amerikanen laten het echter afweten, waarna iedereen - zowel teleurgesteld als opgelucht - terugkeert naar de gewone identiteit. Milde maar rake satire prikt dwaze illusies door en belicht tevens de Spaanse volksaard. Vormgeving in de stijl van het sociaal-realisme van de Sovjet-films lijkt uit de toon te vallen, maar is een stuk ironie op zich.

Esa pareja feliz

1951 | Drama, Komedie

Spanje 1951. Drama van Luís Garcia Berlanga en Juan Antonio Bardem. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Elvira Quintillá, Félix Fernández, José Luis Ozores en Lola Gaos.

Een eenvoudig verloofd stel zoekt een manier om rijk te worden teneinde in het huwelijk te kunnen treden. De eerste co- produktie van de twee belangrijkste Spaanse filmregisseurs, Berlanga en Bardem. Echt een prachtige film die een beeld schetst van het toenmalige Spanje - humoristisch, maar weinig tolerant.