Hans Kragh-Jacobsen

1945 Acteur, Scenarist

Hans Kragh-Jacobsen (1945) is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Skyggen af Emma

1988 | Familiefilm, Thriller, Jeugdfilm

Denemarken 1988. Familiefilm van Søren Kragh-Jacobsen. Met o.a. Line Kruse, Börje Ahlstedt, Henrik Larsen, Inge Sofie Skovbo en Ulla Henningsen.

De elfjarige Emma (Kruse) is het verwende kind van rijke ouders in het Denemarken van de jaren 30. Omdat haar ouders nooit tijd voor haar hebben loopt ze weg. Ze papt aan met de arme Zweedse putjesschepper Malthe (Ahlstedt), die ze vertelt dat haar familie vermoord is. Malthe neemt haar een tijdje in huis, en er ontstaat een band tussen het onwaarschijnlijke tweetal. Maar al dat gejokkebrok kan natuurlijk niet goed gaan. Regisseur Kragh-Jacobsen (Mifunes sidste sang) kreeg onder andere een Deense Oscar voor zijn film.

frue! Ta det som en man

1975 |

Denemarken 1975. Mette Knudsen, Elisabeth Rygaard en Li Villstup. Met o.a. Tove Maës, Alf Larsen, Berthe Quistgaard, Birgit Bruel en Claus Strandberg.

Een vijftig-jarige huisvrouw zoekt na haar menopauze-depressie werk en krijgt een baan in een fabriek. Als ze met haar vrouwelijke collega's deelneemt aan een staking, wordt ze als eerste ontslagen, maar ze heeft dan een nieuw zelfbewustzijn veroverd. De door het vrouwencollectief 'Rode zusters' gemaakte film valt in drie delen uiteen: I De heldin in haar huishouden. II Een uitvoerige droom waarin ze zich rolomkering van mannen en vrouwen voorstelt. III Haar ervaringen in haar werkkring. Het cabaretteske middendeel maakte het succes van de film, hoewel de averechtse typering van secretaressen, huismannen, strippers en autoritaire, handige vrouwen zelfs in de omkering een clichématige karikatuur blijft. De raamvertelling is aanzienlijk interessanter en zinniger.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Kragh-Jacobsen op televisie komt.

Reageer