Fred Coe: regie en productie.
Er zijn 5 films gevonden.

All the Way Home

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Fred Coe. Met o.a. Joanne Woodward, Richard Kiley, Pat Hingle, Eileen Heckart en Shane Nickerson.

Verzorgde herverfilming van het boek van James Agee, bewerkt door Tad Mosel. Coe was de producer van het originele Broadway-stuk dat destijds aan alle kanten in de prijzen viel. Mosel ontving in 1961 de Pulitzer Prijs voor zijn bewerking.

Natalie Me

1969 |

1969. Fred Coe. Met o.a. Nancy Marchand, Deborah Winters, James Farentino, Salome Jens en Elsa Lanchester.

Verzorgde herverfilming van het boek van James Agee, bewerkt door Tad Mosel. Coe was de producer van het originele Broadway-stuk dat destijds aan alle kanten in de prijzen viel. Mosel ontving in 1961 de Pulitzer Prijs voor zijn bewerking.

Me, Natalie

1969 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1969. Drama van Fred Coe. Met o.a. Patty Duke, Martin Balsam, Elsa Lanchester, Salome Jens en Nancy Marchand.

Natalie Miller heeft sinds ze werd geboren altijd het idee dat ze een lelijk eendje was. Ondanks dat haar moeder haar heeft verteld dat ze later vast een mooie vrouw wordt, heeft Natalie dat nooit geloofd. Haar ouders betalen een knappe student medicijnen om haar te daten, maar Natalie ontdekt het vroegtijdig en vlucht haar ouderlijk huis uit. Dan ontmoet ze de aardige David Harris met wie ze een verhouding krijgt, maar David draagt een geheim met zich mee. (IdH/VPRO Gids)

A Thousand Clowns

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Fred Coe. Met o.a. Jason Robards, Barbara Harris, Martin Balsam, Barry Gordon en Gene Saks.

Een getrouwe verfilming van Herb Gardner's blijspel over iemand die aan lager wal raakte en aan wie gevraagd wordt terwille van een neefje dat bij hem woont, weer op te klimmen tot de betere kringen. Perfecte bezetting, opgenomen in New York City. Balsam kreeg een Oscar voor zijn rol als Robards' broer.

The Miracle Worker

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Arthur Penn. Met o.a. Anne Bancroft, Patty Duke, Victor Jory, Inga Swenson en Andrew Prine.

Een Broadway-toneelstuk, vrijwel ongewijzigd verfilmd. Duke en Bancroft zijn onvergetelijk als Helen Keller en de haar toegewijde lerares (beiden wonnen Oscars voor hun vertolkingen). Waardevol; het gezagsconflict - bekend als 'de aardappelscène' - is bijzonder gedenkwaardig. Het scenario is van William Gibson, en het camerawerk van Ernest Caparros.