Luisa Sappelt

Acteur

Luisa Sappelt is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Transpapa

2012 | Drama

Duitsland 2012. Drama van Sarah-Judith Mettke. Met o.a. Luisa Sappelt, Devid Striesow en Sandra Borgmann.

Samen in de puberteit met je vader. Het overkomt de zestienjarige Maren (Sappelt) als ze haar afwezige pa opzoekt - ze heeft geld nodig voor rijlessen - en hem aantreft als vrouw, vlak na zijn/haar geslachtsaanpassende operatie. Vanaf dat moment deint het drama kalmpjes op en neer, van ontroerend naar pijnlijk, met twee ontluikende vrouwen die zichzelf ontdekken en ondertussen proberen een nieuwe kind-ouderband te smeden. Debuterend speelfilmregisseur Mettke liet zich niet verleiden tot een moralistisch pamflet, maar koos daarentegen bewust voor een welhaast conservatief aanrechtdrama.

Madonnen

2007 | Drama

Duitsland/Zwitserland/België 2007. Drama van Maria Speth. Met o.a. Sandra Hüller, Luisa Sappelt en Olivier Gourmet.

Portret van de jonge, vijfvoudige moeder Rita, die steeds weer strafbare feiten pleegt en wanneer ze alles schijnbaar weer op de rit heeft, toch weer terugvalt.

Tatort - Abschaum

2004 | Mysterie

Duitsland 2004. Mysterie van Thorsten Näter. Met o.a. Sabine Postel, Oliver Mommsen, Camilla Renschke, Winfried Hammelmann en Monica Bleibtreu.

In de wijk Tenever in Bremen wordt het stoffelijk overschot van de twaalf-jarige Miriam Meinfeld gevonden. Het lijkt op zelfmoord, maar na routineonderzoek in het gerechtelijk laboratorium is het overduidelijk dat het om moord gaat. L[KA3]ursen (Postel) en haar assistent Stedefreund (Mommsen) beginnen aan een onderzoek dat ze om logische redenen starten in de familiekring. De ouders van Miriam maken een labiele indruk en beschuldigen Harald Markwart (Bauer), de gehandicapte bewoner van een inrichting voor minder validen. Markwart zat vroeger bij KSK, een commandoteam van het leger. Hij kreeg een ernstig hoofdletsel, waardoor hij ze niet allemaal meer op een rijtje heeft, maar hij is zo sterk als een os. L[KA3]ursen bevroedt gevaar voor Mirjams zus Svenja (Sappelt) en haar broer Bj[KA3]orn (St[KA3]olken). Algauw blijkt een ondervraging van Markwart op niets uit te draaien en L[KA3]ursen krijgt het gevoel dat ze in het ootje is genomen door Miriams ouders. Bij de sectie was een merkwaardig detail opgevallen: het kind had een vreemde tatoeage op de hand en via bibliothecaresse Karin Melzer (Bleibtreu) komen Lürsen en Stedefreund op het spoor van een satanische sekte, maar voordat ze kunnen ingrijpen, wordt Karin vermoord, en ontdekken ze dat iemand van bovenaf de sekte dekt en de twee speurders altijd een stap voor is. Lürsen laat zich echter niet in de luren leggen. Het Marc Dutroux-achtige scenario van regisseur Näter is niet slecht en de bezetting is goed. De korte rol van Bleibtreu is van grote klasse. Het camerawerk is van Achim Hasse. Aflevering 562.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luisa Sappelt op televisie komt.

Reageer