Jenny Tanghe (1926-2009): cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Elixir d'Anvers

1996 | Korte film

België​/​​Nederland 1996. Korte film van Robbe De Hert, Boris Paval Conen, Nathalie Deklerck, Tom Van Overberghe en Wim Symoens. Met o.a. Dré Steemans, Eugène Bervoets, Paul-Emile Van Royen, Luc D'Heu en Wouter Steenbergen.

Elixir d'Anvers brengt in zes bedrijven de bewogen geschiedenis van een stad aan een rivier in beeld

Kiekeboe: Het witte bloed

1992 | Avonturenfilm, Mysterie, Horror, Familiefilm

België 1992. Avonturenfilm van John Thiels en Herman Fabry. Met o.a. Dirk Bosschaerts, Luc Philips, Annemie Gils, Anne Somers en Martin Van Zundert.

Op weg naar vakantie op de camping Het Nieuwe Paradijs heeft Marcel Kiekeboe (Bosschaerts) een aanrijding met een vreemde man. Uit zijn wonden stroomt wit bloed. Twee verplegers nemen de gewonde zonder plichtplegingen mee. Tot zijn grote ontsteltenis blijkt op de camping zowat iedereen te zitten die Kiekeboe wou ontvluchten. Het lijkt wel een samenzwering. Dochter Fanny (Somers) maakt in de disco kennis met Mikal (Rottiers), die met zijn opa Vladimir Hikkel (Philips) in een zwarte caravan woont. Vreemd genoeg laten de twee zich nooit overdag zien. De volgende dag ontdekt Fanny de waarheid: Mikal en zijn opa zijn vampieren. Mikal kan echter geen bloed zien en gaat het voor zijn opa stelen in de kliniek van Dr. Van Pier (Van Zundert). Fanny herinnert zich het voorval met het witte bloed en besluit Mikal te vergezellen op een van zijn steel-expedities. Een wat houterig gespeelde kinderfilm die weinig heeft om een volwassen publiek aan te trekken. Er zit wat spanning en humor in, maar nooit wordt de film griezelig, ondanks de aanwezigheid van de vampieren en de krankzinnige dokter. Een haast letterlijke verfilming van het populaire stripverhaal van Merho, voor de film bewerkt door G.D. Herschef. Fotografie is van Maurice Van Dessel.

Menuet

1982 | Drama

Nederland 1982. Drama van Lili Rademakers. Met o.a. Akkemay, Lydia Billiet, Carla Hardy, Theu Boermans en Hubert Fermin.

Een opvallend indrukwekkend drama, het debuut van Fons Rademakers` echtgenote (die als Lili Veenman assistent was van Fellini bij La dolce vita) met gaaf acteerwerk. Een fabrieksarbeider verzamelt gruwelijke krantenberichtjes. Zijn vrouw wil wel wat meer en laat zich pakken door een onstuimige zwager. Een dertienjarig dienstmeisje (een leuke rol van Akkemay) bezorgt de bedrogen echtgenoot wat troost. Een scenario van Lili en Hugo Claus naar het boek van Louis Paul Boon.

Zomer te Zilverberg

1979 | Drama

België 1979. Drama van Peter Simons. Met o.a. Sien Eggers, Gella Allaert, Cara Van Wersch, Julienne De Bruyn en Marcel Hendrickx.

Een jong meisje komt als verpleegster bij drie kwezelachtige oude juffers in een dorpje. Het komt tot een idylle tussen het meisje en een dwaze student-buurman. Alles loopt slecht af: de idylle en een oude juffer die sterft. Naar een novelle van Paul Lebeau.

Wierook en Tranen

1977 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

België​/​​Nederland 1977. Oorlogsfilm van Ruud Keers. Met o.a. Daan Brouwers, Katlijn Verbeke, Arnold Willems, Marga Neirynck en Joris Collet.

Verfilming van vrij autobiografisch verhaal van Ward Ruyslinck over de meidagen van 1940. Mensen vluchten voor het oprukkende Duitse leger. Onder hen de negenjarige Waldo (Brouwers) met zijn ouders, die omkomen. Waldo doolt alleen verder en ontmoet de veertienjarige Vera (Verbeke) die ook alleen is achtergebleven. Het meisje wordt door vier Duitsers verkracht en sterft. Beschamend.

De filosoof van Haeghem

1967 |

België 1967. Maurits Balfoort. Met o.a. Romain De Coninck, Carlos van Lanckere, Luc Tanghe, Jenny Tanghe en Clemy van Outryve.

Amateuristische verfilming van Jef Scheirs' gelijknamig volksboek over de sappige, maar compositiegebrekkige 'avonturen' van twee broers die in het dorp Haeghem samen op een boerderij wonen: van Lanckere is een gierig, verzuurde man met trouwplannen en De Coninck een goedlachse levensgenieter, bijgenaamd 'de filosoof'.

Want allen hebben gezondigd

1961 | Oorlogsfilm, Drama

België 1961. Oorlogsfilm van Paul Berkenman, Antoon Carette en Raymond Cogen. Met o.a. Robert Van Cauwenberghe, Michel Leblanc, Suzanne Juchtmans, Rudi Van Vlaenderen en Hilde Uytterlinden.

Een melodramatische oorlogsfilm: het rustige leven van een notarisgezin wordt tijdens WO II verstoord door de inkwartiering van enkele Duitse officieren die een half dozijn vluchtende joden hebben opgepakt en gevangen houden. Het verzet dringt de woning binnen, tumult, gevangenen die weigeren te ontsnappen en ander fraais. Het aanklagen van de oorlog en het racisme komt naïef over. Filmdebuut van Uytterlinden als de notarisdochter. Vlaamse chansonnier Will Ferdy is warempel te herkennen als... Duitse soldaat!