Coque Malla

Acteur

Coque Malla is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

El efecto mariposa

1995 | Romantische komedie

Spanje/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1995. Romantische komedie van Fernando Colomo. Met o.a. Coque Malla, María Barranco, Rosa Marie Sardà en Peter Sullivan.

Luis, een Spaanse student, gaat in Londen economie studeren. Hij deelt er een flat met Oswald, de buurman van zijn tante Olivia. Luis en Olivia zijn zowat elkaars tegengestelden: Luis is ernstig en verlegen, terwijl z'n tante geen blad voor de mond neemt en altijd vrolijk lijkt. Maar wanneer Olivia een punt zet achter haar stormachtige relatie met een acteur, groeien beiden dichter naar elkaar toe.

Madregilda

1993 | Experimenteel

Spanje 1993. Experimenteel van Francisco Regueiro. Met o.a. José Sacristán, Juan Echanove, Barbara Auer, Kamel Chérif en Rafael Diaz.

Wie niet op de hoogte is van het Francisme en de Spaanse burgeroorlog, heeft grote moeite om deze ironiserende film zonder verhaal te volgen. De handeling vindt plaats in Madrid rond 1945. Auer speelt een dubbelrol: moeder Angeles en dochter Madregilda, een soort reïncarnatie van Rita Hayworth als Gilda. Sacristán is haar man, een fascistische kolonel en Echanove moet doorgaan voor de generalissimo. Zelfs het kijken naar de barokke plaatjes is nauwelijks aantrekkelijk want de fotografie van José Luis López-Linares stelt weinig voor. Het bodemloze scenario is van Angel Fernández-Santos en regisseur Regueiro, een Buñueliaanse kunstenaar die zich ook op het medium film heeft gestort. Niettemin bekroond met de prijs der kritiek op het filmfestival van San Sebastian...

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Coque Malla op televisie komt.

Reageer