Emilie Orsini is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Girls of the Sun

2018 | Drama

Frankrijk/België/Georgië/Zwitserland 2018. Drama van Eva Husson. Met o.a. Golshifteh Farahani, Emmanuelle Bercot, Erol Afsin, Evin Ahmad en Zübeyde Bulut.

The Party

2017 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 2017. Komedie van Sally Potter. Met o.a. Patricia Clarkson, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Bruno Ganz en Cherry Jones.

Politica Janet (Scott Thomas) heeft promotie gemaakt en nodigt wat vrienden uit om dat te vieren. Maar de feestvreugde slaat snel om wanneer oud zeer opspeelt en pijnlijke geheimen onthuld worden. Deze opvallend korte (71 minuten) en in zwart-wit geschoten film speelt zich uitsluitend af in het huis van Janet en voelt in alles als een toneelstuk. Toch schreef regisseur Potter het verhaal speciaal voor film. The Party is beter te genieten als verzameling snappy oneliners dan als film, maar de cast - onder leiding van een wel heel vileine Clarkson - is in topvorm.

Orpheline

2016 | Drama

Frankrijk 2016. Drama van Arnaud des Pallières. Met o.a. Adèle Haenel, Adèle Exarchopoulos, Solène Rigot, Vega Cuzytek en Jalil Lespert.

Het duurt even voor je doorhebt dat Renée, Sandra, Karine en Kiki een en dezelfde zijn, maar dan in verschillende fasen van haar leven – respectievelijk als dertiger, twintiger, veertienjarige en zevenjarige. Die aanvankelijke verwarring wordt nog eens versterkt door het feit dat de vier hoofdrolspeelsters (Haenel, Exarchopoulos, Rigot en Cuzytek) totaal niet op elkaar lijken. Het is een gewaagde zet van regisseur Des Pallières, waar hij uiteindelijk mee wegkomt, omdat Orpheline (Frans voor 'wees') een intrigerend drama is geworden over identiteit, misbruik en vrouwelijkheid.

Bang Gang (A Modern Love Story)

2015 | Drama

Frankrijk 2015. Drama van Eva Husson. Met o.a. Marilyn Lima, Daisy Broom, Finnegan Oldfield en Lorenzo Lefèbvre.

Als twee zestienjarige vriendinnen strijden om de gunst van de populaire, zeventienjarige, alleenwonende Alex, verzint een van beiden tijdens een feestje een seks-spel (Bang Gang) dat uitloopt op een orgie. Een ietwat pretentieus coming of sex-verhaal dat een licht nostalgische toon koppelt aan seksuele uitspattingen, social media en emotionele afstand. Een niet al te gelukkige combinatie die net wat te zelfbewust aandoet, met radioberichten over een treinramp, een bijrol voor een hamster en een uitleggerige moraal.