Claus Flygare

Acteur

Claus Flygare is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Brotherhood

2009 | Drama

Denemarken 2009. Drama van Nicolo Donato. Met o.a. Nicolas Bro, David Dencik, Claus Flygare, Jon Lange en Thure Lindhardt.

Drama van Nicolo Donato over nieuw lid van neo-nazi beweging die valt voor stoere kale collega. Begin van geheime en gevaarlijke liefde.

Besat

1999 | Horror, Thriller

Denemarken/Noorwegen 1999. Horror van Anders Rønnow-Klarlund. Met o.a. Udo Kier, Kirsti Eline Torhaug, Ole Lemmeke, Ole Ernst en Niels Anders Thorn.

Vlak na aankomst zakt een net gearriveerde passagier uit Roemeni[KA3]e op het vliegveld van Kopenhagen in elkaar. Als hij in allerijl naar het ziekenhuis wordt overgebracht, blijkt hij al te zijn overleden voordat men hem kan onderzoeken. Volgens viruloog S[KL23]ren (Lemmeke) is de pati[KA3]ent overleden aan een Ebola-achtig virus. Zijn chef in het ziekenhuis wil er niets van weten, omdat hij voor paniek vreest. Het lichaam wordt snel vrijgegeven en gaat op transport naar het vaderland van de overledene voor crematie. S[KL23]ren zit de zaak niet lekker en hij vertrekt met zijn vriendin Sarah (Torhaug) naar de Karpaten om proefmonsters van de dode te nemen. Ondertussen maakt de Deense politie jacht op een mysterieuze brandstichter, die uit Duitsland afkomstig is. Het is een raadselachtige man (Kier), die Vincent Monreau heet. Men twijfelt of hij wel gestoord is, want bij het overhoop halen van zijn hotelkamer stuit men op een artikel over een supernova, een stella mala, die de aankomst van een satan op aarde voorspelt; dit duivelachtige monster zou huizen (en verhuizen) in het lichaam van een sterveling. Ondertussen merken Søren en Sarah dat zij te laat zijn: ze zien de lijkkist de verbrandingsoven van het crematorium ingaan, maar er blijkt net een kind te zijn overleden dat aan dezelfde symptomen leed. Søren besluit het lijk in alle stilte op te graven wat op weerstand stuit van Sarah - later begrijpen wij waarom. Terug in Kopenhagen met proefmonsters die van het kinderlijkje zijn genomen, lijken Sørens theorieën zich te bevestigen en kruist zijn pad met dat van Vincent. Volgens Vincent zou een Romeense stewardess een volgende infectiehaard zijn. Ze proberen gezamenlijk de jonge vrouw op te sporen, maar ook de politie heeft de jacht op haar geopend. Helaas heeft het neerschieten van die vrouw weinig zin, want de euvele geest nestelt zich in een volgend lichaam. Wie dat is, behoeft geen verrassing te zijn. Het scenario van Ola Saltin en regisseur Rønnow-Klarlund bevat heel wat genreclichés, is af en toe bij het belachelijke af, maar bizar genoeg om te boeien en de film knipoogt meer dan eens naar THE HIDDEN, NATTEVAGTEN, OUTBREAK en RIGET. De actie echter is vlot, de hoofdrollen zijn aardig en het camerawerk van Eigil Bryld is goed. Fans van fantastische horrorfilms komen ruimschoots aan hun trekken en bewonderaars van Lars van Trier's, soms zeer omstreden filmstijl, herkennen de hand van deze meester, waarvan Rønnow-Klarlund een leerling en protégé is. Dolby.

Isolde

1989 | Thriller

Denemarken 1989. Thriller van Jytte Rex. Met o.a. Pia With, Kim Jansson, Claus Flygare, Kirsten Bröndum en Bodil Lassen.

Een jonge vrouw (With), haar ex-echtgenoot, een manipulerend politicus (Flygare) en haar nieuwe minnaar (Jansson) in een driehoeksrelatie. Jansson wordt van moord beschuldigd en door de politicus tot een nieuwe moord gedwongen. Redelijk spannend. De structuur, waarin tussen droom en werkelijkheid wordt heen en weer gesprongen, doet denken aan de films van Alain Resnais.

Et Skud fra hjertet

1986 | Avonturenfilm

Denemarken 1986. Avonturenfilm van Kristian Levring. Met o.a. Claus Flygare, Lars Oluf Larsen, Niels Skousen, Susanne Voldmester en Frank Schaufuss.

Een [KL]low budget[KLE], bloederige B-film die een Skandinavische MAD MAX wil zijn, met het verhaal van een onervaren soldaat die een gevangen genomen bendeleider (of vrijheidsstrijder) via een woestenij naar een gevangenis moet brengen, waarbij beiden verenigd raken in een stilzwijgende, onwillige kameraadschap. Het hoekig en naïef script is een belemmering voor het cinematografische talent van regisseur Levring en cameraman Steen Veileborg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claus Flygare op televisie komt.

Reageer