Tim Sanders

Producer

Tim Sanders is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Kiwi Flyer

2012 | Jeugdfilm

Nieuw-Zeeland 2012. Jeugdfilm van Tony Simpson. Met o.a. Edward Hall, Vince Martin, Tandi Wright en Dai Henwood.

De twaalfjarige Ben (Hall) wil als eerbetoon aan zijn overleden vader dolgraag meedoen aan de Nelson Trolley Derby met een door hem zelf gebouwde zeepkist, de Kiwi Flyer. Zijn moeder (Wright) ziet dat absoluut niet zitten, en ook van anderen krijgt hij tegenwerking. Jeugdfilm over een koppige jonge doorzetter, vol maffe vehikels en slapstick, heeft leuke momenten. Niet onbelangrijk voor het avontuur zijn een paar onbetrouwbare Australiërs (Vince Martin in een grappige bijrol als arrogante vader) en natuurlijk de climax: de race. Kiwi's rule!

Perfect Creature

2006 | Fantasy, Thriller

Nieuw-Zeeland/Verenigd Koninkrijk 2006. Fantasy van Glenn Standring. Met o.a. Dougray Scott, Saffron Burrows, Leo Gregory, Scott Wills en Stuart Wilson.

In een alternatieve wereld leven mensen en vampiers in harmonie naast elkaar. De vampiers evolueerden ooit uit het mensenras en waken nu over hun zwakkere 'broeders'. Die tonen hun dankbaarheid door vrijwillig bloed te doneren. Er komt een onverwacht einde aan de status-quo wanneer één vampier zich plots vijandig gedraagt. Deze relatief goedkoop gemaakte fantasythriller uit Nieuw-Zeeland doet denken aan films als Dark City en Pitch Black, waarin genreclichés een wending krijgen en prachtig gestileerde werelden centraal staan. Dat het verhaal niet altijd overtuigt, is bij zo'n vertoon van originaliteit wel door de vingers te zien.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

2001 | Fantasy, Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Nieuw-Zeeland/Verenigde Staten 2001. Fantasy van Peter Jackson. Met o.a. Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen, Ian McKellen en Orlando Bloom.

Fans van Tolkiens vuistdikke epos 'The Lord of the Rings' - over de hobbit Frodo en diens queeste om de Ring te vernietigen - waren er niet gerust op toen Peter Jackson de regie van hun geliefde ­trilogie ter hand nam. Vlak voor de wereldpremière liet Jackson weten dat 'de film niet wezenlijk verschilt van het boek'. Jackson wilde 'fantasy maken alsof het echt gebeurd is. Het boek voelt echt en dát wilde ik verfilmen. Ik hou namelijk niet van fantasy.' De rest is (film)geschiedenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tim Sanders op televisie komt.

Reageer