Gabriela Roel

Acteur

Gabriela Roel is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

El jardín del Edén

1994 | Drama

Canada/Mexico 1994. Drama van María Noravo. Met o.a. Renée Coleman, Gabriela Roel, Bruno Bichir, Rosario Sagrav en Joseph Culp.

Door de bijna documentaire fotografie, is dit een interessante zit. De hogere aspiraties (de zoektocht naar de Hof van Eden door Mexicanen die Amerikaanse dollars zoeken, en door Amerikanen, die om een of andere reden - hun roots bijvoorbeeld - naar Mexico willen) komen niet goed uit de verf. De film blijft helaas steken in fraaie aanlopen, clichés en sofismen. Scenario van Beatriz en María Novaro, fotografie van Eric A. Edwards. Dolby-geluid.

Pueblo de Madera

1990 | Drama

Mexico/Spanje 1990. Drama van Juan Antonio De La Riva. Met o.a. Alonso Echanove, Gabriela Roel, Ignacio Gusdalupe, Ernesto Jesus en Jahir De Rubin.

Portret van documentaire-achtige precisie van de bewoners van een bergdorp in Noord-Mexico, die afhankelijk zijn van de bosbouw en een zagerij, die het hout opkoopt. De film, inclusief liefdesgeschiedenissen, hartstochten, streken en intriges, wordt gezien door de ogen van twee dertien-jarige jeugdvriendjes tijdens de zomervakantie; een van hen zal met zijn familie naar de grote stad gaan, zodat hij een verdere opleiding kan volgen, en de ander zal in de leer gaan op de houtzagerij. Derde rolprent De La Riva, die bestempeld mag worden als een 'Heimatfilm op z'n Mexicaans'. De acteurs zijn v.n.l. amateurs en dat is soms net even te duidelijk. Het scenario is van Francisco Sanchez en de regisseur. Camerawerk van Leoncio Villarias.

Old Gringo

1989 | Avonturenfilm, Western, Drama

Verenigde Staten 1989. Avonturenfilm van Luis Puenzo. Met o.a. Jane Fonda, Gregory Peck, Jimmy Smits, Patricio Contreras en Jenny Gago.

In 1913 woont het brave burgervrouwtje Fonda een lezing bij van de oude verbitterde schrijver Ambrose Bierce (Peck). Ze raakt onder de indruk van de woorden van de anarchist en ze besluit met haar routineuze leven te breken en naar Mexico te vertrekken. Ze vindt een job als priv[KA1]elerares bij een rijke familie en maakt kennis met een generaal van de opstandige Pancho Villa (Smits). Ook Peck duikt hier op, als lid van het rebellenleger. Traag verlopende, maar fascinerend vertelde, fantasie over de verdwijning van Bierce. Het scenario van Puenzo en Aida Bortnik is gebaseerd op de roman Gringo Viejo van Carlos Fuentes. Het sublieme spel van de hoofdrollen maakt de film tot een boeiende ervaring. Gevoelige fotografie, met oog voor detail, van Felix Monti.

Intimidades en un cuarto de baño

1989 | Drama

Mexico 1989. Drama van Jaime Humberto Hermosillo. Met o.a. Gabriela Roel, Alvaro Guerrero, María Navarro, María Rojo en Emilio Echeverria.

Een film over het dagelijks leven van een gezin dat zich in ellendige omstandigheden bevindt. De vader troost zich met porno, de moeder heeft verschillende minnaars en de dochter en haar echtgenoot gaan met misdadigers om. Een claustrofobische film waaruit vrouwenhaat spreekt. De film is scherp en goed vertolkt, maar vervalt te vaak in vrijblijvendheid en is daardoor eentonig. De scènes spelen zich allemaal af in de badkamer... Scenario van regisseur Hermosillo en camerawerk van Guillermo Navarro.

Les chevaliers du ciel: Les aventuriers de Tihuace

1987 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk 1987. Avonturenfilm van Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. Marc Maury, Thierry Redler, Anne Teyssedre, Caudio Baez en Esteban Franco.

Derde deel van de serie Les chevaliers du ciel. Deze keer zijn de piloten in Dijon aanwezig bij de arrestatie van een piloot die door defensie ontslagen wordt vanwege een ernstige fout. Natuurlijk brengt deze gebeurtenis hen via een aantal verwikkelingen naar verre oorden. Bah, haastwerk.

El Dorado

1987 | Historische film

Spanje 1987. Historische film van Carlos Saura. Met o.a. Omero Antonutti, Lambert Wilson, Eusebio Poncela, Gabriela Roel en Jose Sancho.

Het verhaal van de Spaanse veroveraar Lope de Aguirre. Deze film heeft niets te maken met Herzog's AGUIRRE, DER ZORN GOTTES, zowel kwalitatief als wat wat rolbezetting betreft, hoewel de film voor Spaanse begrippen een groot budget had. Een commerciële flop, afgekraakt door de critici, van een van de zogenaamde topregisseurs van Spanje. Heel slecht. Scenario van de regisseur en het camerawerk is van Teo Escamilla.

Amor a la vuelta de la esquina

1986 | Drama

Mexico 1986. Drama van Alberto Cortés Calderón. Met o.a. Gabriela Roel en Alonso Echanove.

Het leven van een prostituée die verplicht is om allerlei relaties te onderhouden met allerlei mensen. Vreemde fotografie van Guillermo Navarro.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gabriela Roel op televisie komt.

Reageer