Hans Behrendt is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Fräulein Lilli

1936 | Avonturenfilm

Oostenrijk 1936. Avonturenfilm van Hans Behrendt. Met o.a. Franziska Gaal, Hans Jaray en S.Z. Sakall.

Een meisje, dat in Monte Carlo juwelen moet afleveren, wordt verliefd op een jongen die ze aanvankelijk voor een dief houdt. Met Franziska Gaal in de hoofdrol wordt de film enigszins genietbaar.

Doña Francisquita

1934 | Romantiek, Muziek

Spanje 1934. Romantiek van Hans Behrendt. Met o.a. Raquel Rodrigo, Matilde Vázquez, Antonia Arévalo en Fernando Cortés.

Om te kunnen trouwen met de door haar beminde man zal de hoofdrolspeelster veel krijgslisten moeten uitvinden. Een behoorlijke verfilming van de oorspronkelijke 'zarzuela', gemaakt tijdens de Tweede Republiek met veel Duitse technische ondersteuning.

Hochzeit am Wolfgangsee

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Hans Behrendt. Met o.a. Else Elster, Max Gülstorff, Hans Junkermann, Hansi Niese en Oskar Sima.

De eigenaar van een dorpshotel laat zich overhalen om in een Berlijnse revue op te treden maar ontdekt dat de stad niets voor hem is. Niet bijster origineel, maar onderhoudend, met mooie landschapsopnamen en liedjes van Robert Stolz.

Grün ist die Heide

1932 | Muziek, Drama

Duitsland 1932. Muziek van Hans Behrendt. Met o.a. Theodor Loos, Camilla Spira, Peter Voss, Hugo Werner-Kahle en Fritz Odemar.

Een rasechte 'Heimat-Operette' waarvan het liedje 'Grün ist die Heide' nog steeds een standaardschlager is. Drie crisiszwervers worden al zingend opgejaagd door een jachtopziener, ook al is een van de drie een failliete baron wiens dochter verliefd is op ... de voor gezag en orde opkomende jonge jager. Ewald Daubs camerawerk en de muziek -'Auf der Lüneburgerheide' en 'Wenn der Birnbaum blüht' naar Hermann Löns' teksten - zijn aanstekelijk.

Danton

1931 | Historische film

Duitsland 1931. Historische film van Hans Behrendt. Met o.a. Gustaf Gründgens, Fritz Kortner, Lucie Mannheim, Gustav von Wangenheim en Hermann Speelmans.

Gr[KA3]undgens speelt Robespierre die Danton (Kortner) ten val brengt, maar de verdediging door de laatste wordt een aanklacht tegen de eerste, wat de tocht naar de guillotine des te zekerder maakt. Een onevenwichtige film met duidelijke verwijzing naar het opkomende nationaal-socialisme.

Kohlhiesels Töchter

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van Hans Behrendt. Met o.a. Henny Porten, Fritz Kampers, Leo Peukert en Heinz Leo Fischer.

Vroni, de knappe dochter van Matthias Kohlhiesel, weigert met een gierige sul te trouwen en geeft zich uit voor haar lelijke zusje. Ernst Lubitsch verfilmde dit bekende Tiroler verhaal, met Porten als Veronika Kohlhiesel, al in 1920.

Die Hose

1927 | Komedie

Duitsland 1927. Komedie van Hans Behrendt. Met o.a. Jenny Jugo, Werner Krauss, Veit Harlan, Rudolf Forster en Olga Limburg.

De vrouw van een ambtenaar verliest tijdens de zondagse kerkgang haar broekje en komt in het middelpunt van de mannelijke belangstelling te staan. Deze verfilming van het gelijknamige blijspel van Carl Sternheim is een schitterende karikatuur van het leven in een kleine provinciestad.