Franck Villard

Acteur

Franck Villard is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Comptes à rebours

1970 | Misdaad, Thriller

Frankrijk/Italië 1970. Misdaad van Roger Pigaut. Met o.a. Serge Reggiani, Jeanne Moreau, Simone Signoret, Charles Vanel en Michel Bouquet.

Een gangster heeft door verraad tien jaar in de gevangenis gezeten en wil zich wreken op de medeplichtigen van weleer. Deze speelfilm van de acteur Pigaut rond de vaak onderschatte Reggiani kreeg de steun van een reeks bevriende, beroemde acteurs wier inbreng van personages en scenario het maar net boven de middelmatige voorspelbaarheid weet uit te tillen. Scenario van André G. Brunelin en de regisseur. Camerawerk van Jean Tournier.

Mata Hari, agent H21

1964 | Historische film, Romantiek, Thriller

Frankrijk/Italië 1964. Historische film van Jean-Louis Richard. Met o.a. Jeanne Moreau, Jean-Louis Trintignant, Claude Rich, Franck Villard en Henri Garcin.

Greet Zelle, die als danseres Mata-Hari voor de Duitsers spioneert probeert zich na verliefdheid op een Franse officier vergeefs aan de geheime dienst te onttrekken en wordt door de Fransen geëxecuteerd. Dit op maat gesneden vehikel voor Moreau die de legendarische (en niet op realiteit gebaseerde) schoonheid van de heldin mist, maar dat als actrice meer dan compenseert, heeft een sterk, half-ironisch half-tragisch scenario van Truffaut, maar de regie van haar ex-echtgenoot Richard mist vele kansen.

Ragazze d'oggi

1956 | Komedie

Italië/Frankrijk 1956. Komedie van Luigi Zampa. Met o.a. Marisa Allasio, Mike Bongiorno, Françoise Rosay, Paolo Stoppa en Franck Villard.

Een tante voedt drie nichtjes op om rijke mannen te strikken. Eentje kiest niettemin voor eenvoudige jongen, bij de anderen leidt tante's advies tot teleurstellend resultaat. De vader zal zich voortaan zelf met hen gaan bezighouden. Vriendelijke komedie, waarin spontaan wordt geacteerd, heeft nogal misplaatste revue-elementen, waardoor oppervlakkige voorspelbaarheid toch onderhoudend blijft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franck Villard op televisie komt.

Reageer