Jonas Grosch is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Beste Freunde

2014 |

Duitsland 2014. Carlos Val en Jonas Grosch. Met o.a. Katharina Wackernagel, Sebastian Schwarz, Maria Matschke, Robert Beyer en Sabine Wackernagel.

Beste vrienden, hoe pakt dat uit tussen een man en een vrouw? Dat is de kern van de Duitse op Amerikaanse leest geschoeide romcom bestefreunde. Lijdende voorwerpen zijn blogger Mark en vrouwminnende fotograaf Susi Q die als beste vrienden (met zekere benefits) internationale tripjes maken om hun gezamenlijke werk te produceren en te verkopen. Allemaal heel knus, totdat Mark op de proppen komt met een trouwgrage vriendin en Susi inziet dat ze toch wel erg gesteld is op Mark. Een dun verhaal dat staat als een huis vanwege de gedegen uitvoering.

Polska Love Serenade

2008 | Romantische komedie

Duitsland 2008. Romantische komedie van Monika Anna Wojtyllo. Met o.a. Claudia Eisinger, Sebastian Schwarz, Bozena Baranowska en Ryszard Wojtyllo.

Als afstudeerproject voor de filmacademie draaide regiedebutante Wojtyllo (Breslau, 1977) met hulp van Arte, vrienden en haar familie in Polen deze romantische komedie op landelijke omwegen. Kort voor Kerst ontmoeten de bijdehante Berlijnse studente Anna (Eisinger) en de stoffige aspirant-advocaat Max (Schwarz) elkaar in de Poolse provincie. Hij moet oude familielanderijen opsporen, zij wil haar slooprijpe VW Golf laten jatten voor de verzekeringspremie. Charmante decembervariant op de heerlijke roadmovie Im Juli. van Fatih Akin is een positief anarchistische ode aan Polen: een stoet maffe types trekt voorbij, de wodka vloeit rijkelijk en Amor ligt onder de kerstboom.