Sandie Lavelle: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Under the Skin

1997 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1997. Komedie van Carine Adler. Met o.a. Samantha Morton, Claire Rushbrook, Rita Tushingham, Mark Womack en Matthew Delamere.

Iedereen is het erover eens dat Samantha Morton doorbrak met een niet te negeren rol in Under the skin. Later zou haar jonge ster schijnen in Allen's Sweet and lowdown en Spielberg's Minority Report. In Under the skin speelt ze Iris, die getroebleerd raakt na de dood van haar moeder (Tushingham). Haar zuster Rose lijkt vanwege haar goede band met ma diep in de put, maar dat is niks vergeleken met de neergang van Iris. Ze zet de pruik van mams op en begint een tour van seksuele contacten. Under the skin toont hoe seksueel escapisme ook niet alles is, zeker niet als sommige kerels je misbruiken. Het trieste verhaal, de handgehouden camera, gekke kleuren en montagetrucjes - seks wordt ergens tussen crematiebeelden geplaatst! - maken het kijken naar Under the skin niet altijd even gemakkelijk. Maar onder je huid komt de film gegarandeerd.

Rich Deceiver

1995 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1995. Komedie van Gurinder Chadha. Met o.a. Lesley Dunlop, John McArdle, John Salthouse, David Yip en Sean Gilder.

Dunlop en McArdle vormen een Britse familie Doorsnee. Er zijn weinig vooruitzichten voor een rooskleurige toekomst. Hij werkt in een fabriek onder constante bedreiging van ontslag wat tenslotte gebeurt; zij heeft een baantje in een groot warenhuis. Hij wil niets weten van de lotto, want hij gelooft er niet in, maar zij vult trouw (en stiekem) haar formulier in. Ze wint op een dag de jackpot.

Ladybird Ladybird

1994 | Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Ken Loach. Met o.a. Kim Hartley, Mauricio Venegas, Claire Perkins, Ray Winstone en Sandie Lavelle.

Ladybird, Ladybird - de titel is ontleend aan Engels kinderliedje - richt de aandacht op het lot van een sterke, jonge moeder, die tussen een aantal destructieve relaties door haar talrijke kroost uit handen van de kinderbescherming probeert te houden. Geen beste beurt voor de kinderbescherming, lijkt het. Loach: 'Ik heb respect voor het zware werk dat zij doen. En in de film komt duidelijk aan de orde dat ze te maken krijgen met een kwade, beschadigde vrouw.´ Loachs documentaireachtige film won bij de première op het filmfestival van Berlijn de Prijs van de Internationale Filmkritiek. Crissy Rock, een Liverpoolse stand-up comedian die de moederrol speelt, werd onderscheiden met een Zilveren Beer.