José Amozurrutia

Componist

José Amozurrutia is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Miroslava

1992 | Drama, Biografie, Oorlogsfilm

Tsjechië/Mexico 1992. Drama van Alejandro Pelayo. Met o.a. Arielle Dombasle, Milos Trnka, Verónica Langer, Claudio Brook en Arleta Jeziorska.

Deze meervoudige bekroonde film gaat over de Mexicaanse actrice Miroslava Stern (Dombasle), die in 1955 op 25-jarige leeftijd de hand aan zichzelf sloeg. Ze was met haar vader (Trnka) en moeder (Langer) ontsnapt aan de klauwen van de Gestapo toen de nazi`s Tsjechoslowakije in 1938 annexeerden. Haar zieke grootmoeder (Alexander) moest achterblijven en over diens droeve lot is het niet moeilijk te raden. Haar moeder overleed aan kanker in het nieuwe vaderland. Na een mislukt huwelijk valt ze voor de charmes van de Spaanse stierenvechter Luis Miguel Domingu[KA1]in (Rodriguez), en zij ontdekt dat hij haar bedriegt met bekende Amerikaanse sterren van het witte doek. Hoewel haar carri[KA2]ere veelbelovend was, kon zij de situatie niet meer aan. Een van haar laatste rollen speelde zij in de film ESAYO DE UN CRIMEN (1955) van Luis Buñuel. De mooie Dombasle als Miroslava is zeer geloofwaardig. Miroslava op jeugdige leeftijd wordt gespeeld door Jeziorska. Regisseur Pelayo staat soms op de aftiteling als Alejandro Pelaya Rangel. Het scenario is van Vicente Leñoro naar het verhaal van Guadalupe Loaeza. Het camerawerk is van Emmanuel Lubezki. Dolby.

La mujer de Benjamin

1991 | Romantiek, Drama

Mexico 1991. Romantiek van Carlos Carrera. Met o.a. Eduardo Lopez Rojas, Arcelia Ramirez, Malena Doria, Eduardo Palomo en Ana Bertha Espin.

Liefdesdrama in een klein dorpje op het Mexicaanse platteland. Benjamin, een hulk van vijftig, wordt verliefd op het mooiste meisje van het dorp, maar die valt voor een vrachtwagenchauffeur. Intussen is de zus van Benjamin in stilte verliefd op de pastoor, maar die stelt zich tevreden met de blote engeltjes uit zijn gebedenboek. Onbeantwoorde liefde in het kwadraat, dus. Een juweeltje van een 'kleine' film, eenvoudig maar vol sfeer en met soms een absurdistisch trekje. Regisseur Carrera, die ook het scenario schreef, kijkt met veel liefde naar de mensen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Amozurrutia op televisie komt.

Reageer