Ray 'Mala' Wise is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Last of the Pagans

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van Richard Thorpe. Met o.a. Ray 'Mala' Wise, Lotus Long, Joe Sawyer, Tela A. Tematua en Ae A Faaturia.

Door het succes van de film ESKIMO wilde MGM over het onderwerp landen en volkeren nog een dergelijke film maken, want de gote massa toonde veel belangstelling voor dit onderwerp. Bepaald werd dat het volgende verhaal in de Stille Oceaan moest spelen. Men streek neer op Tahiti, waar blanke uitbuiters een zoon van een stamhoofd, die op het punt stond te gaan trouwen met een schone jonge bruid, in de ketens sloegen om slavenarbeid te verrichten in de fosfaatmijnen. Als een heftige orkaan losbarst, weet de jonge held zijn boeien te verbreken en de weg terug te vinden naar de vrijheid en zijn geliefde. Hoewel Mala (uit ESKIMO) weer in de hoofdrol was, werd het toch te veel glans en glitter uit Hollywood die vandaag de dag onwerkelijk aandoet. Thorpe bracht er net wat te veel jungle-romantiek in, die hij echter een jaar later met succes in zijn eerste (en vele erna) TARZAN-film tot zijn recht liet komen. Het scenario is van John Villiers Farrow, die zich baseerde op idee├źn uit het boek Typee van Herman Melville. Achter de camera stond de aan W.S. Van Dyke-getrouwe Clyde De Vinna.

Eskimo

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van W.S. Van Dyke. Met o.a. Ray 'Mala' Wise, Peter Freuchen, Riva, Joe Sawyer en Loties Lowg.

Interessante, gedramatiseerde documentaire over een botsing van culturen of hoe de Eskimo's gecorrumpeerd worden door blanke zeeschuimers en pelshandelaren om tenslotte als wild te worden opgejaagd door de Canadese Royal Mounted Police. Mala's vrouw wordt gedood door kapitein Freuchen, waarop hij zich wreekt. Achterna gezeten door de arm der wet, behoedt hij twee blanken voor de bevriezingsdood en daarvoor laat de politie hem lopen. Naar het boek van de Deense schrijver Peter Freuchen, die als de verraderlijke scheepskapitein naast Eskimo Mala de hoofdrol speelt. Sluit in gedramatiseerde vorm aan op de elf jaar ervoor gemaakte film NANOOK OF THE NORTH en werd voor de montage van Conrad Nevig in 1934 onderscheiden met een Oscar. Het camerawerk is van Clyde Da Vinna, Josiah Roberts en Gorge Nogle.