Raphael J. Sevilla is regisseur en acteur.
Er zijn 31 films gevonden.

Paraiso escondido

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. María Elena Marqués, Jorge Martínez de Hoyos, Luis Osorno Barona jr. en Claudia Becker.

De avonturen van twee kinderen die achtervolgd worden door een bende bandieten die zij hebben ontdekt in het oerwoud van Yucatán. De wonderschone beelden kunnen de zwakte van het script niet verhullen.

Encrucijada

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Esther Fernández, Fernando Fernández, Víctor Junco en Luis Beristaín.

Een mijnwerkersdorp wordt getiranniseerd door de patroon. De liedjes en de rauwe omgeving zijn het beste van deze smaakvolle maar toch oninteressante film.

Tu vida entre mis manos

1954 | Drama, Mysterie

Mexico 1954. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Esther Fernández, Armando Calvo, Ramón Pereda en Estela Matute.

Een vrouw voelt zich achtervolgd door een moordzuchtige psychopaat, denkend dat het haar man is. Een film met een uitstekend gevoel voor ritme, ondanks enkele onvolkomenheden.

La Calle de los amores

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Esther Fernández, Armando Calvo, Elda Peralta en Luis Beristáin.

De echtgenote van een 'Don Juan' vergeeft diens avontuurtjes en doet alsof ze niets in de gaten heeft. Middelmatige film die volledig uit de toon valt gezien het jaar waarin hij uitkwam.

El Billetero

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. David Silva, Esther Fernández, Rodolfo Acosta en Raphael J. Sevilla.

Tijdens haar huwelijksnacht ontdekt een vrouw dat haar man vader is van een zoontje van een vorige, reeds overleden, vrouw. Zij houdt onmiddelijk ontzettend veel van hem. Dit melodrama is zo volmaakt onschuldig dat het zelfs sympathiek overkomt.

Quinto patio

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Emilio Tuero, Emilia Guiú, Carlos López Moctezuma en Chula Prieto.

Een zoon en een dochter laten hun moeder in de steek: hij om met gokken rijk te worden, zij om er vandoor te gaan met haar minnaar, die niemand anders is dan de moordenaar van haar vader. Deze film bevat alle ingrediënten van het melodrama en is daarbij perfect van constructie. Het was een enorm kassucces.

El Miedo llegó a Jalisco

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Emilio Tuero, Olga Jiménez en Salvador Lozano.

Door een onverwachte situatie ontdekt een arme man dat hij moediger is dan wie dan ook. Duidelijk geïnspireerd op GRANDMA'S BOY, die in 1922 door Fred Newmeyer werd geregisseerd en waarin Harold Lloyd de hoofdrol speelde. Deze film is niet meer dan een grof plagiaat en daarbij oninteressant en volstrekt niet komisch.

Canas al aire

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Emilio Tuero, Rosario Granados en Olga Jiménez.

Als een vrouw er achter komt dat haar man haar bedriegt, besluit zij vreemd te gaan met de eerste de beste man die haar pad kruist. Volstrekt onwaarschijnlijk spel der vergissingen.

Una Mujer con pasado

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Meche Barba, Gustavo Rojo en Ernesto Vilches.

Een verdorven vrouw zonder moraal maakt heel wat mee, voordat ze uiteindelijk een nieuw leven begint door de herinnering aan een vroegere vriend. De film is echter een dramatische smartlap.

La Niña de mis ojos

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Sofía Alvarez, Joaquín Pardavé en José Crespo.

Een jonge zangeres raakt in de ban van een Mexicaanse aristocraat. Door de dankbaarheid die zij voelt voor haar manager, die op zijn beurt ook verliefd op haar is, kan zij er niet met hem vandoor gaan. Een esthetische film met veel pretenties.

Porfirio Díaz

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Raphael J. Sevilla en Rafael M. Saavedra. Met o.a. José Luis Jimènez, David Silva en Virginia Serret.

Een libertijns patriot strijdend voor onafhankelijkheid en democratie wordt verbannen. Zeldzaam reactionair. Ook bekend als ENTRE DOS AMORES.

Como yo te quería

1944 | Muziek

Mexico 1944. Muziek van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Sara García, Abel Salazar en Esther Luquín.

De duizend-en-een calamiteiten die een hospita moet doorstaan om haar huurders te helpen zich staande te houden. Voor het script van deze beroerde film heeft de regisseur gebruik gemaakt van de medewerking van de Spanjaard Carlos Martínez Baena, die daarvoor plagiaat pleegde op het hele werk van de gebroeders Alvarez Quintero.

Maravilla del torero

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Conchita Citrón, Pepe Ortiz en Florencio Castelló.

Een jong meisje wil ondanks de tegenwerking van haar vader tot iedere prijs stierenvechtster worden. Een grotesk melodrama zonder enig belang.

La Abuelita

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Sara García, Pituka de Foronda en David Silva.

Een oudere vrouw moet de kinderen van haar zoon, een weduwnaar, grootbrengen en trachten te voorkomen dat haar kleindochter trouwt met een reeds gehuwde man. Onuitstaanbaar melodrama.

Amor chinaco

1941 | Avonturenfilm, Romantiek

Mexico 1941. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Jorge Vélez, Gloria Martin en René Cardona.

Tijdens de Reformatie-oorlogen van 1858 worden een paar dames gevangengenomen door de aanhangers van Juárez. Middelmatige avonturenfilm die veel overeenkomst vertoont met de in 1937 ook door Sevilla geregisseerde film GUADALUPE LA CHINACA.

La Torre de los suplicios

1940 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1940. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Ramón Pereda, Margarita Mora, José Crespo en Elena D'Orgaz.

Een jong meisje dat van moord wordt beschuldigd ziet hoe haar moeder en verloofde worden gedood als zij weigert met een rechter naar bed te gaan. Zij zweert zich te zullen wreken. Een bezienswaardig, typisch melodrama dat het Mexicaanse evenbeeld is van de beroemde Franse film LA TORRE DE NESLE van Gaston Roudes die, door het bloot dat er in werd vertoond, onder de liefhebbers veel aandacht heeft getrokken. In deze film is alleen Stella Inda naakt te zien en dan nog op zeer discrete wijze.

El Insurgente

1940 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1940. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. José Crespo, Virginia Serret en Miguel Wimer.

De avonturen van een boevenbende tijdens de Onafhankelijkheid. Vanaf de dag van de première heeft deze film veel publiek getrokken. Het thema heeft men te danken aan Eduardo Ugarte, een familielid van de Spaanse republikeinse emigrant Carlos Arniches.

Miente y serás feliz

1939 | Komedie

Mexico 1939. Komedie van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Carlos Orellana, Sara García en Emilio Tuero.

Een Spaanse weduwnaar die zich blijvend in Mexico heeft gevestigd, heeft de dwaze gewoonte om altijd de waarheid te zeggen. Hierdoor haalt hij zich een groot aantal problemen met de buren op zijn hals. Een té sentimentele, zeer domme komedie.

El Secreto de la monja

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Lupita Gallardo, José Crespo en René Cardona.

Een jonge kapitein verneemt dat zijn vrouw bij een schipbreuk wordt vermist. Wanhopig stort hij zich in een losbandig leven, totdat hij verliefd wordt op een lief, jong meisje. Zoals bij de film SOR JUANA INÉS DE LA CRUZ, geregisseerd door Peón in het jaar '35, worden de wederwaardigheden en avontuurtjes verteld van de beroemde dichteres Juana de Asbaje voordat zij haar intrede in het klooster deed.

El Fantasma de medianoche

1939 | Horror, Mysterie

Mexico 1939. Horror van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Victoria Blanco, Sergio de Karlo, Emma Roldán en Carlos López Moctezuma.

In een woning gebeuren vreemde dingen zoals verdwijningen en moorden, bovendien wordt er een soort spook waargenomen. Verwarrende, middelmatige griezelfilm. Het is overigens een duidelijke imitatie van de produkties over spookhuizen die in die tijd in Hollywood werden geproduceerd. Het spel van Carlos López Moctezuma in zijn eeuwige rol van schurk is echter de moeite waard.

Perjura

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Jorge Negrete, Marina Tamayo, Sara García en Elena D'Orgaz.

Een vrouw offert haar eigen geluk op uit liefde voor haar vader. Een melodrama dat noch dramatisch noch komisch is.

Luna criolla

1938 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1938. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Vicente Oroná, Lucy Delgado, Joaquín Pardavé en Carlos López Moctezuma.

Binnen een smokkelaarsbende wordt een van de leden terechtgesteld op beschuldiging van verraad. Vriendelijk gezegd zijn de namen van de vertolkers, namelijk 'De Rups', 'De Stotteraar' en 'De Eenoog', het enige aardige aan deze film.

La Gran cruz

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Joaquín Busquets, Elena D'Orgaz, René Cardona en Aurora Walker.

Een chemisch ingenieur ontdekt een springstof en wordt ontvoerd en blind gemaakt door een paar vijandelijke agenten. Intussen trouwt zijn verloofde met zijn broer. Onuitstaanbare film, waarin is getracht het melodrama te combineren met de spionagefilm. Het resultaat is slechts een onbelangrijk werkje.

Guadalupe la Chinaca

1937 | Avonturenfilm

Mexico 1937. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Leopoldo Ortín, Marina Tamayo, Juan José Martínez Casado en Vicente Oroná.

Tijdens de Franse interventie in Michoacán staat een groep dappere mannen op. Middelmatige avonturenfilm met buitensporig veel figuranten.

A la orilla de un palmar

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Vicente Oroná, Marina Tamayo, Alberto Martí en Carlos Villatoro.

In een dorp aan de kust houdt de visser Marcelino van de schuwe Paula die bij haar oom woont die eveneens verliefd op haar is. De lichtzinnigheid waarmee de regisseur heeft getracht er een samenhangend geheel van te maken zorgt voor schilderachtige resultaten.

Irma la mala

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar, Juan José Martínez Casado en Victoria Blanco.

Een actrice die gelukkig is getrouwd met een advocaat raakt haar kind kwijt omdat zij in plaats van voor hem te zorgen naar feesten gaat. Een van de succesvolste produkties van de veranderlijke regisseur Sevilla en een van de weinige fatsoenlijke films in dit genre.

María Elena

1935 | Komedie

Mexico 1935. Komedie van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Carmen Guerrero, Juan José Martínez Casado, Adolfo Girón en Lucy Delgado.

Enkele blanke mannen komen op een eiland waar alleen vrouwen wonen. Als assistent-cameraman werkte William H. Clothier mee. Hij zou later een van de belangrijkste cameralieden van Hollywood worden.

Corazón bandolero

1934 | Avonturenfilm, Romantiek

Mexico 1934. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Juán José Martínez Casado, Victoria Blanco, Domingo Soler en Joaquín Busquets.

De romantische avonturen van een bandiet die tegen de wil van een verdorven imperialistische kolonel, vecht om de liefde van een jong, rijk meisje. Een pretentieloze moord-en-doodslag film met de destijds in Hollywood zeer bekende 'Indio' Fernández.

La Sangre manda

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van José Bohr en Raphael J. Sevilla. Met o.a. José Bohr, Virginia Fábregas, Elisa Robles en Joaquín Busquets.

Uit liefde voor een jong meisje van eenvoudige afkomst, kiest de zoon van een invloedrijke industrieel partij voor het gewone volk. Een film met enkele uitschieters en op gepaste wijze door Bohr uitgevoerd. Hij nam bovendien de taak van producent, musicus en hoofdrolspeler op zich.

Almas encontradas

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Juán José Martinez Casado, Amparo Arozamena en Joaquin Busquets.

Tegen de achtergrond van een buurtkermistent dingen drie mannen naar de liefde van een danseres. De regisseur bewijst hierin opnieuw zijn liefde voor schilderachtige figuren, waaruit jaren later een van zijn bekendste films, QUINTO PATIO zou voortvloeien.

Más fuerte que el deber

1930 | Drama

Mexico 1930. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Luis Ibargüen, Idolina Romagnoli, Ricardo Carti en Efrén Buchelli.

Een dorpspastoor staat toe dat zijn neef het klooster verlaat om met zijn geliefde te trouwen. Een melodrama met een komische noot naar de smaak van die tijd. Het debuut van deze regisseur.