Angelo Musco

Acteur

Angelo Musco is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Lo smemorato

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Paola Borboni, Angelo Musco, Luisa Ferida, Franco Coop en Checco Durante.

Het verhaal, gebaseerd op een stuk van de Siciliaanse blijspelschrijver Angelo Musco, gaat over een jongeman die verschrikkelijk getreiterd wordt door zijn vrouw, schoonmoeder en zwager. Op een dag leert hij een excentrieke, rijke vrouw kennen die hem per abuis aanziet voor haar sinds lange tijd vermiste echtgenoot. Hij speelt het spelletje gauw mee door geheugenverlies te veinzen en profiteert ten volle van de situatie. Een uitzonderlijke cast, waarin ook Musco zelf is opgenomen, en een hoogst vermakelijke film.

L'aria del continente

1935 | Komedie

Italië 1935. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Angelo Musco, Leda Gloria, Rosina Anselma, Valentino Bruchi en Luigi Cimara.

Redelijk interessante, grappige en onderhoudende komedie. Angelo Musco is een man van middelbare leeftijd. Hij is afkomstig van het Siciliaanse platteland en besluit naar het continent te gaan, naar het vasteland van Italië. In Rome ontmoet hij een vrouw. Zo beginnen zijn romantische avonturen. Veelvuldig bezoekt hij de renbaan en de kust van Ostia. Eenmaal terug in Sicilië vertelt hij zijn familieleden over het leven in Rome. Dan gaat Musco weer naar Rome, maar deze keer met zijn zus en zijn nicht. De laatstgenoemde ontmoet een intellectuele jongeman op wie ze verliefd wordt. Als hij weer terug is op het platteland voegt de vrouw waarmee Musco in Rome een relatie had zich weer bij hem. Ook de jongeman komt langs, omdat hij met Musco's nicht wil trouwen.

L'eredità dello zio buon'anima

1934 | Komedie

Italië 1934. Komedie van Amelto Palermi. Met o.a. Angelo Musco, Elsa De Giorgi en Zoe Incrocci.

Alle familieleden zijn er en doen alsof ze bedroefd zijn om de dood van een oude man. In werkelijkheid zijn ze meer geïnteresseerd in de erfenis en de veronderstelde verborgen rijkdom van de overledene. Hun hebzucht en de intriges om bewijzen te leveren voor hun rechtmatige aandeel in de erfenis, levert een hoop problemen op. Van tijd tot tijd best humoristisch en sommige acteurs zijn goed. Maar de regie onder leiding van Palermi past niet en de ironie ligt er te dik bovenop, zodat het een saaie film is geworden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Angelo Musco op televisie komt.

Reageer