Vassilis Kolovos

Acteur

Vassilis Kolovos is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

O Psillos

1990 | Familiefilm

Griekenland 1990. Familiefilm van Dimitris Spyrou. Met o.a. Vassilis Kolovos, Amalia Giza en Dimitris Spyrou.

In een afgelegen Grieks dorpje dat het openbaar vervoer links laat liggen en ook geen toeristen komen, geeft de acht-jarige Ilias op zijn eentje een blaadje uit met dorpsnieuwtjes. Hij schrijft en illustreert zelf zijn uitgave, dat 'De Vlo' is getiteld. Alleen een filosofisch ingestelde dorpsbewoner en zijn klasgenootje Krinio waarderen zijn werk tot een journaliste uit Athene de jongste verslaggever van Griekenland ontdekt. Van het Atheense dagblad mag hij een wens doen: de zee zien en de drukkerij van een echte krant bezoeken. Een boeiende film maar met een vrij traag ritme.

Topio stin omichli

1988 | Drama

Italië/Frankrijk/Griekenland 1988. Drama van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Michalis Zeke, Tania Paleologou, Stratos Tzorzoglou, Eva Kotamanidou en Aliki Giorgioglou.

De vijf-jarige Alexandros (Zeke) en de elf-jarige Voula hebben een onbekende vader, maar hun moeder verzint er een die in het verre Duitsland woont. De kinderen besluiten hem te gaan zoeken en maken een eindeloze reis. Onderweg maken ze kennis met het rondtrekkend toneelgezelschap van Giorgioglou. Ze reizen een eindje mee tot de kust en daarna gaan ze liften en Paleologou wordt door een vrachtwagenchauffeur verkracht. In feite is het een imaginaire reis, hetgeen de kijker al snel duidelijk wordt, door de overvloed aan droombeelden. De film heeft een zeer complexe structuur. In dit poëtische werk blijken Griekse mythen en universele begrippen hun waarde behouden te hebben in de moderne maatschappij. Scenario van Tonino Guerra, Thanassis Valtinos en regisseur Angelopoulos. Camerawerk van Giorgis Arvanitis.

To Ergostasio

1982 | Drama

Griekenland 1982. Drama van Tassos Psarras. Met o.a. Vassilis Kolovos en Vana Fitsori.

In dit sociale drama wordt een kleine looierij weggeconcurreerd door een grotere fabriek, die naar hetzelfde gebied verhuist. Een lening om het fabriekje uit te breiden is een ver verwijderde droom; teleurstelling slaat om in wanhoop en de eigenaar van de kleine looierij is gedwongen de zaak te sluiten. Een boeiende film. Amerikaanse titel: THE FACTORY.

On a volé la cuisse de Jupiter

1979 | Komedie, Misdaad, Thriller

Frankrijk 1979. Komedie van Philippe de Broca. Met o.a. Annie Girardot, Philippe Noiret, Francis Perrin, Roger Carel en Paulette Dubost.

De politiecommissaris en de geschiedenisleraar uit TENDRE POULET zijn getrouwd en brengen hun huwelijksreis door in Griekenland. Ze ontmoeten een jonge archeoloog die een gedeelte van een antiek beeld heeft gevonden, dat echter gestolen wordt. Deze achtervolgingskomedie speelt zich af tegen fraaie landschappen, maar blijft binnen al te bekende formules. Op de laconieke Noiret na putten de andere acteurs zich uit in vermoeiende uitbundigheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vassilis Kolovos op televisie komt.

Reageer