Renée Felden

Acteur

Renée Felden is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tierische Liebe

1995 | Documentaire

Oostenrijk 1995. Documentaire van Ulrich Seidl. Met o.a. Herbert Scholz, Renée Felden en Franz Holzschuh.

Wie dacht dat Michael Haneke het zwartgalligste van de Oostenrijkse cinema vertegenwoordigde, kent de films van Seidl (Hundstage, Import/Export) kennelijk nog niet. In deze documentaire portretteert hij landgenoten die abnormaal veel van hun huisdier houden. Uiteindelijk staat niet de dierenliefde centraal, maar eenzaamheid en psychisch leed. Er komen memorabele figuren langs, maar omdat Seidl duidelijk taferelen in scène zet, weet je op den duur niet meer of je een inkijkje krijgt in een verontrustende subcultuur of vooral in het inktzwarte brein van de maker. Een beetje van allebei waarschijnlijk.

La mort d'Auguste

1992 | Drama

Italië/Frankrijk 1992. Drama van Milan Dor. Met o.a. Leopoldo Trieste, Mario Colli, Gabriele Tinti, Maria Martina en Gertrud Roll.

Tijdens de avonddrukte in een Parijs restaurant krijgt de eigenaar, de bejaarde Paryla, een beroerte. Hij overlijdt ter plaatse. Zijn zoon en partner Trieste slaagt erin opschudding te voorkomen en voor de gasten verloopt de avond normaal. Spoedig verschijnen twee andere zonen, Colli en Tinti, die op Trieste neerkijken, om hun deel van de erfenis op te eisen. Zij vermoeden dat er flink wat te halen is. Alles draait om een bankkluis, waarvan de demente weduwe van Paryla het geheim kent. De inhoud van de brandkast blijkt teleurstellend. Naar het gelijknamige psychologische drama van Georges Simenon uit 1966. Eenvoudig verhaal rond een van Simenons favoriete mythen, de bankkluis. Sobere regie van deze door regisseur Dor bewerkte kwaliteitsintrige, met Italiaanse steracteurs en Vlaamse Van Mieghem in de rol van Sylvie.

Karambolage

1982 | Drama

Oostenrijk 1982. Drama van Kitty Kino. Met o.a. Marie Colbin, Renée Felden, Gerhard Rühmkorf, Florentín Groll en Helfried Edlinger.

Een vlot gemaakte, zij het ietwat onbenullige film met Colbin als een vrouw die in de lokale kroeg alle mannen de loef afsteekt bij het biljarten. Dat heeft een aantal kleine conflicten tot gevolg. Ze legt zich nog meer toe op het biljarten zodat ze zelfs plaatselijk kampioene wordt. Dan komt een nationaal vermaarde biljartspeler naar het dorp om met haar een partijtje te spelen. Kitty Kino is het pseudoniem van de vooral voor de televisie actieve Kitty Gschöpf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Renée Felden op televisie komt.

Reageer