Liv Bernhoft Osa

Acteur

Liv Bernhoft Osa is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Pyromanen

2016 | Drama

Noorwegen 2016. Drama van Erik Skjoldbjærg. Met o.a. Trond Nilssen, Oddgeir Thune, Henrik Rafaelsen, Agnes Kittelsen en Per Frisch.

In Noorwegen wordt nog veel gebouwd met hout. Ideaal voor de vrije voeten-pyromaan, zeker in een land met een lang nachtseizoen. En u raadt het al, het is de naar aandacht smekende zoon van de lokale brandweerchef! Terwijl de kijker ziet door wie de gesloten gemeenschap wordt geteisterd, durven de dorpelingen zelf - inclusief mams - hun vermoedens niet uit te spreken. Subtiel is het niet, met een introverte zoon die het halve dorp afbrandt om in het gevlei van paps te komen, maar de film functioneert prima als instapfilm voor de doorgaans drogere dorpsdrama's uit het noorden.

Trollsyn

1994 | Drama

Noorwegen 1994. Drama van Ola Soulum. Met o.a. Julia Onsager Steen, Liv Bernhoft Osa, Bjørn Willberg Andersen en Bjørn Sundquist.

In de veertiende eeuw leeft Noorwegen onder de heerschappij van wrede Deense opperheren. Tweederde van de bevolking komt door de pest om. In de legende van de Jostedal Elegie wordt verteld hoe in een afgelegen dorpje een bruiloft wordt gevierd. Paniek barst los wanneer vastgesteld wordt dat de pest het dorp heeft bereikt. Het hele dorp wordt uitgeroeid behalve het kleine meisje Steen, dat met de helm geboren blijkt te zijn. Maandenlang overleeft zij in haar eentje. Haar vader, die voor het uitbreken van de pest uit het dorp vertrokken was, ziet zij ook niet terug. Poëtische film, die wordt verteld als een parabel en voorbode is van de hoop op een nationale wedergeboorte. Ook bekend als: SECOND NIGHT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Liv Bernhoft Osa op televisie komt.

Reageer