Nadia Samir is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Bab el Oued city

1994 | Drama

Algerije/Frankrijk 1994. Drama van Merzak Allouache. Met o.a. Nadia Kaci, Mohamed Ourdache, Hassan Abdou, Mabrouk Aity-Amara en Messaoud Hattau.

Een verhaal rond de spanningen in een wijk in Algiers. Bakkersknecht Boualem (Abdou) werkt 's nachts en slaapt overdag. Op een dakterras dicht bij zijn slaapkamer hebben fundamentalisten een luidspreker geplaatst, die het goede woord verkondigt en hem uit zijn slaap houdt. Op een ochtend houdt Boualem het niet meer uit en vernielt hij de installatie, wat grote beroering veroorzaakt.

Le cri des hommes

1990 | Oorlogsfilm

Algerije/Frankrijk 1990. Oorlogsfilm van Okacha Touita. Met o.a. Miloud Ketib, Jean-Yves Gautier, Nadia Samir, Jean Benguigui en Yan Brian.

Mostaganem 1957: de onafhankelijkheidsoorlog breidt zich uit. Er worden over en weer valstrikken uitgezet. Aan beide zijden, zowel onder de F.L.N. als onder de Franse kolonisten, vallen doden. De Algerijnse cineasten van deze generatie lijken even getekend door deze lange oorlog, als hun Amerikaanse alter ego's door die van Vietnam. Een zeer dramatische film met een ondubbelzinnige regie, maar nogal schematisch aandoende karakters. Een sterke beschrijving en voortreffelijke beelden van Allal Yahyaoui.

6e gauche

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Claire Blangile. Met o.a. Pascal Jaubert, Henri Serre, Corinne Lahaye, Adriane Lorent en Fabien Chombart.

Het leven van dag tot dag van een Franse en een Algerijnse familie, beide wonend in de Parijse banlieue, benaderd vanuit komische invalshoek. Een produktie waarin de overheid geld heeft gestoken in het kader van de integratie van de immigranten in de Franse bevolking. Dus zal er geen sprake zijn van grote inspiratie op filmisch gebied, en het intellectuele publiek zal er ook niet mee weglopen. Maar in ieder geval zijn de bedoelingen goed, en is het in afleveringen van dertig minuten best te pruimen. Bovendien, wanneer zo'n film de familie Dupont-Lajoie aan het denken zet, is hij niet voor niets gemaakt.

Leila et les autres

1978 | Drama, Komedie

Algerije 1978. Drama van Sid Ali Mazif. Met o.a. Nadia Samir, Aida en Chafia Boudra.

Een middelbare-scholiere en een jonge werkende vrouw zetten zich af tegen de vooroordelen die de emancipatie van de vrouw in de islamitische wereld belemmeren. De eerste weigert een traditioneel gearrangeerd huwelijk omdat ze niet wil worden opgescheept met een man die ze helemaal niet kent. De tweede trotseert met haar collega's het optreden van een neerbuigende chef en het paternalisme van haar mannelijke kameraden. Na een staking komen ze uiteindelijk als winnaars uit de strijd. De parallelle montage is te systematisch en vermoeit op den duur. Bovendien had dit in de Arabische cultuur steeds terugkerende thema baat gehad bij genuanceerdere personages en een subtielere aanpak. Desondanks een aantal geslaagde passages, zoals de massale stakingsscènes en de komisch-karikaturale scènes.